A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

OLAF: Szervezett csalási mechanizmust építettek ki Orbán vejének volt cégénél

via HVG

2018. február 7. 10:57 | 2 hozzászólás

Az OLAF, az Európai Unió csalás elleni hivatalának vizsgálata szerint az Elios Innovatívhoz kötődő közbeszerzések közül a vizsgált 35 projekt mindegyikében felmerült a visszaélés gyanúja, de az esetek felében, 17 pályázatnál egyenesen úgy találta az OLAF, hogy szervezett csalási mechanizmust építettek ki.

Lázár János miniszter szerint a Tiborcz-ügy kiszivárogtatói csak a választási kampányt akarják befolyásolni, Orbán Viktor pedig azt mondta, ő nem foglalkozik üzlettel. Az ügyészség nyomozást rendelt el az ügyben, a 24.hu pedig megszerezte az OLAF jelentését, mert azt, szemben a négyes metró beruházásáról készült dokumentumokkal, nem hozta nyilvánosságra a kabinet.

A hivatal az Elios Innovatív Zrt. szárnyalását vizsgálta a 2009 és 2014 között kiírt uniós finanszírozású közvilágítási pályázatokon. Ekkor a cég Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségében állt, előzőleg pedig a Simicska Lajos-féle Közgép befolyása is érvényesült a cégben. Előzőleg annyi kiderült, hogy a szervezet 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta, a portál azonban most azt írja:

Tovább...


A cikk eredetije: OLAF: Szervezett csalási mechanizmust építettek ki Orbán vejének volt cégénél


Hozzászólások

Lényeges Szingularitás képe

Lényeges Szingu...
9 hónapja

Jó a matekpélda. De azt hiszem, egyelőre csak az Egyesült Államokban vannak olyan hosszú halmazati büntetések, amiket csak hibernációval lehetne túlélni.


Zubek János
9 hónapja

Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok az ügyészség munkájának végeredményére. 

Amíg ezt majd látjuk, tegyük fel magunknak a kérdést: Ha Zushlág János 72 millió forintos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt ( amelyből 60 milliót az eljárás ideje alatt megtérített) jogerősen 6 év letöltendő börtönbüntetést kapott. vajon mekkora börtönbüntetés vár Tiborcz Istvánra és bűntársaira  13.000 millió forintos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt?