A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

OECD: a magyarok Európa legelhízottabb nemzete

via Euronews

2018. október 11. 11:38 | 0 hozzászólás

„…három felnőttből kettő kisebb vagy nagyobb testsúlyproblémával küzd. (…) egyre több túlsúlyosból lesz elhízott, valamint az elhízás is egyre súlyosabb.”

A magyarok számítanak Európa legelhízottabb nemzetének, és világszinten is a negyedik helyen állnak - közölte a Magyar Elhízástudományi Társaság (MET) a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb jelentését idézve szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a szakemberek adatai szerint a magyar felnőtt lakosság több mint kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, tehát három felnőttből kettő kisebb vagy nagyobb testsúlyproblémával küzd.

Az országos tápláltságiállapot-vizsgálat 2009-es és 2014-es adataiból az is kiderült, hogy nő az elhízás mértéke, egyre több túlsúlyosból lesz elhízott, valamint az elhízás is egyre súlyosabb - tették hozzá.

Kitértek arra is: a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő 2012-es adatai alapján a társadalombiztosítás az elhízott és túlsúlyos betegek ellátására 207 milliárd forintot fordított. Ez az összeg a teljes egészségügyi alap kiadásainak 11,6 százalékát és a bruttó hazai termék (GDP) 0,73 százalékát jelentette.

Tovább...


A cikk eredetije: OECD: a magyarok Európa legelhízottabb nemzete


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges