A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A nyugdíjasok is fizethetnek: így drágul a vonatozás

via Pénzcentrum

2013. május 4. 12:02 | 2 hozzászólás

Bekövetkezett, amitől hónapok óta tartottak a vonattal utazók: árat emelt a MÁV-START.

Tény, hogy a két hét múlva életbe lépő változás hivatalosan nem jegyáremelés, hanem egy, a gyorsvonatos utakra kiszabott pótjegy formájában jelenik meg, azonban sokak pénztárcáját fájdalmasan érintheti. Egy Budapest-Miskolc retúr 500 forinttal kerül majd többe, a pótjegyért ráadásul semmilyen extra szolgáltatást nem kap az utas. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Van olyan családtagja, akinek kifolyik a kezéből a pénz?
Ajándékozza meg azzal, amire valóban szüksége van! Háztartási pénzkezelés alapfokon - a Pénzcentrum Akadémia új tanfolyama, ahol 3x6 óra alatt új szemszögből mutatjuk be a pénzt, hogy a költekezést a gazdálkodás válthassa fel!

Május 1-jén este adott ki közleményt a MÁV-START Zrt. arról, hogy új, gyorsvonati pótjegyet vezetnek be Magyarországon, május 15-től. A pótjegyet egyes gyors- és sebesvonatokon (összesen 258 járaton) kötelező váltani, ára pedig kilométer övezetenként változik, azaz gyakorlatilag minél messzebb utazunk, annál drágább. A vasúttársaság által publikált táblázatból egyértelműen kitűnik, hogy a legforgalmasabb gyorsvonatok utasainak kell majd pótjegyet fizetniük, például a Budapestet a megyeszékhelyekkel, nagyvárosokkal (Miskolc, Nyregyháza, Debrecen, Sátoraljaújhely, Sopron, Szombathely), vagy épp a Balatoni régióval összekötő járatokon.

Tovább...


A cikk eredetije: A nyugdíjasok is fizethetnek: így drágul a vonatozás


Hozzászólások

BiloBa39 képe

BiloBa39
5 éve

Azt nem merték megcsinálni a választások éve előtt,hogy elvegyék a 65 év felettiek kedvezményeit.Igy bevezették a pótdij rendszerét,aljas,sunyi módon.És még azt kommunikálják egyfolytában,hogy nincs megszoritás!!De van a vazallusok megfizetése több féle módon,trafikkal,közbeszerzések elnyerésével stb!Meddig tűrünk?

bozsike41 képe

bozsike41
5 éve

Ez már több a soknál! Sok kis nyugdijas azért utazott sima sebes vagy gyorvonattal mert az ICP 600.- Ft-os helyegyár  megfizetése is gondot okoz néki.