A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

NYT: Hogyan vált Orbán Európa legfőbb politikai kihívásává?

via Népszava Online

2018. február 12. 11:02 | 0 hozzászólás

„Orbán Viktor a puha autokrácia egyik furcsa változatává formálta át Magyarországot úgy, hogy kombinálta mindezt a „csókosok” kapitalizmusával, szélsőjobbos retorikával és egypárti politikai kultúrával. Eközben Magyarország uniós tag maradt ráadásul, és dollármilliárdoknak megfelelő összegű támogatást kap az EU-tól” – írja a New York Times.

Több hazai elemzőt, szakértőt is idéz a The New York Times szombati cikkében, amelyben meglehetősen kritikus képet fest Orbán Viktorról és kormányáról. A lap európai és hazai politikai és egyéb elemzőket, szakembereket idézve hosszasan elemzi, hogyan indult el Magyarország a 2010-es választások, vagyis a Fidesz újbóli kormányra lépése óta az autokrácia irányába, illetve miként vált mostanra Orbán Viktor az Európai Unió legnagyobb politikai kihívásává.

Orbán Viktor a puha autokrácia egyik furcsa változatává formálta át Magyarországot úgy, hogy kombinálta mindezt a „csókosok” kapitalizmusával, szélsőjobbos retorikával és egypárti politikai kultúrával. Eközben Magyarország uniós tag maradt ráadásul, és dollármilliárdoknak megfelelő összegű támogatást kap az EU-tól – írják.

Az elemzés megemlíti hogyan akarta az Orbán-féle rezsim bezáratni a Közép-európai Egyetemet (CEU), szólnak Tiborcz István Elios-ügyéről és Mészáros Lőrinc páratlan gazdasági sikereiről.

Tovább...


A cikk eredetije: NYT: Hogyan vált Orbán Európa legfőbb politikai kihívásává?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges