A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nyomozás indult a vizes vb ikonikus épülete miatt

via Index

2017. szeptember 22. 11:09 | 1 hozzászólás

Rengeteg fájdalmas viccel ajándékozott meg minket a vizes vb, elég az előre nem látható ugrótoronyra, a végül a terv kétszeresébe kerülő, blöff látványterv alapján felhúzott Dagályra vagy arra gondolnunk, hogy a rendezvény vége után egy hónappal is tudott még százmillióval drágulni az egész

Elég nehéz is lenne összeszedni az összes súlyosan lopásgyanús húzást, vagy akár csak a százmillió forintos nagyságrend felettieket. A nagyságrendek érzékeltetéshez az is elég lehet, hogy egyedül Kuna Tibor, Szijjártó Péter barátja legalább 5,6 milliárdot kaszált az eseményen. Az ő neve mondjuk pont onnan is ismerős lehet, hogy saját bevallása szerint ő az, akit a Jóisten közpénzek megszerzésére választott ki

Mégis, az egyik legkínosabb eset a margitszigeti Casinoval, a régi Holdudvar szórakozóhely épületével történt. Itt lett volna a szervezőbizottság központja, csak nem készült el a vizes vb-re az 1,2 milliárdért felújított épület. 

Eleve idén március közepén jelent csak meg az ajánlattételi felhívás, és a hónap legvégén sikerült csak megkötni a szerződést, az érdemi munkához pedig csak májusban fogtak hozzá. Végül július 24-én lett tényleg kész az épület, amikor volt még hat nap hátra szerencsére a vizes vb-ből is.

Csak akkor a szervezők azzal védekeztek, hogy igazából nem is volt akkora szükség az egészre annyira, eleve csak a pénzügyeseket ültették volna át a drága margitszigeti épületbe. Akik valószínűleg pont ugyanolyan könnyen ellettek volna egyébként egy kevésbé központi épületben is, amióta létezik az átutalás trükkje is.

Tovább...


A cikk eredetije: Nyomozás indult a vizes vb ikonikus épülete miatt


Hozzászólások

kirschner képe

kirschner
12 hónapja

Valahol igazuk van a közpénz herdálóknak / tolvajoknak. Addig fogják herdálni-lopni a rájuk bízott közpénzt amíg a szavazóik ezt elnézik nekik.

Miért ne tennék?