A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A nyilvánosság elé lépett, és hihetetlen dolgokat mondott el Orbán Viktorról

via Pesti Bulvár

2017. november 7. 10:13 | 5 hozzászólás

Orbán Viktor nem a probléma megoldása, hanem a probléma része. A menekültek elleni gyűlöletkampány; a menekültügyi konvenciók felrúgása; a közös európai menekültpolitika blokkolása; az etnikai homogenitás erőszakolása – ez mind-mind csak elmélyíti a válságot.”

Kis János azok közé az rendszerváltók közé tartozott, akik nem váltogatták a nézeteiket, pártjaikat a napi széliránynak, vagy politikai érdeknek megfelelően. Nem mondhatják el ezt sokan mások, akikkel együtt vett részt az Ellenzéki Kerekasztal munkájában.

A napi politikából 2002-ben kiszállt, azonban most egy interjúban kemény állításokat fogalmazott meg. Véleménye szerint, 1990-2010 között Magyarországon demokrácia volt, de azóta ezt a rendszert akarják megváltoztatni. Véleménye szerint szükség van a negyedik köztársaság megteremtésére, és Orbán nagy bajba kerülhet 2018 tavaszán, mert az időközi választások azt mutatják, hogy a leváltását akaró választók készek átszavazni a győzelemre esélyes jelöltre.

Tovább...


A cikk eredetije: A nyilvánosság elé lépett, és hihetetlen dolgokat mondott el Orbán Viktorról


Hozzászólások

csejoska képe

csejoska
1 éve

Keves ZSADIzene !!!

Hiszen majdnem egyről beszélünk,  bár lehet, hogy "sarkosan" fogalmaztam.(De tudod az a mondat -miszerint sok nyugdijas fog majd szavazni fogott meg.)

Egy kicsit úgy érzem csatlakoztál az ellenzék csodavárásához  -marha nagy hibájuknak tartom egyébként-

ezt a bizakodó álláspontot  (bárcsak ne lenne igazam!!) Egyről azonban nem szabad megfeledkeznünk, a baloldal "toborzó munkája" sok- sok éve a bányászbéka feneke alatti szintű  -ezzel szemben a fidesz fényévekkel előőbre jár és még akkor nem beszélünk a média terén véghezvitt bravúrjáról.(Valahogy nekem a baloldal ezen magatarásában a 80-90 es évek állampárti apparátusának lanyhasága kösön vissza. (Pártmunka helyett "hivatalnokoskodtak".  -de ez már múlt lehetne. Gsak rohadtul hiányzik a baloldali mozgolódás hiánya !! (Ne feledjük a fidesz polgári körök létrehozását, stb.)

Na most akkor ! Volt azért az I. II.III. uralkodásuk között baloldalinak nevezett kormányzás is,- érdekes módon a nyugdijrendszer megreformálásától ők is eltekintettek. !!Ezen réteg problémáinak felemlegetése  és ehhez kötődő igérgetés a választási csata egyik fegyverneme! Csakhogy vityáék ezt "kézzelfogható"  aprópénznek tekintik  -sok alacsony nyugdijasnál pedig igenis növelik ezzel a fidesz szimpátiát. Kicsit a témán kivül megemliteném a "migráns" kérdésben elért sikerüket.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Hmmmm....

Kifakadhatsz, de ettől még LÉTEZNEK és mindig is léteztek ilyen nyugdíjasok, sőt, FIATALOK is!
Mármint "aláművelt" - jajj, de szép kifejezés! Még soha nem hallottam... Szerintem bátran kimondhattad volna az igazságot is: MŰVELETLEN! ;O) - politikailag analfabéta, az egyházi személyek által feltüzelt, a szellemi leromlás közelében levő ... emberek.

Hát tudod, mostanában - mióta nyuggerség miatt (ugyanis látom, egykorúak vagyunk!) kihajintott a Hoffmann Rózsa a tanításból -, NEM találkoztam ilyenekkel.
Nem, mert olyan volt bányászvárosban élek, ahol a nyugdíjasok többsége sem ilyen. Még a "paposok" (templomba járók) sem, vagy csak elvétve.
Ettől függetlenül volt módomban megtapasztalni a munkahelyem városában, hogy gyakran LILA fejjel jöttek ki a "hívek" a templomból, de éppen ellenkező okból, mint hiszed, azaz az egyházi személynek pont az ellenkezőjét sikerült elérnie náluk, mint amit akart....

Akikről Te beszélsz, feltehetőleg nem a volt iparvidék lakosai közül kerülhettek ki.
Úgyhogy nem veszem magunkra a vádat, eme város jól megleckéztette a Fidesz jelöltjeit, és az ő kormányuk idején is szocit küldött a parlamentbe! Mi aztán igazán nem vagyunk okai annak, hogy a FIdesz itt randalírozik immár harmadszorra is! Mert nekem úgy tűnik, elfeledkeztél a 98-2002-es "uralkodásukról", amikoris első ténykedésükként elvették tőlünk a Hornék által megszavazott 19,5%-os nyugdíjemelést, 11%-ot adtak helyette, a maradékot pedig odaadták azoknak, akiknek alacsonyabb volt az átlagnál.
Azonban!
Elkövettek egy hatalmas hibát!
Nem tették vizsgálat tárgyává azt a tényt, MIÉRT olyan kevés valakinek a nyugdíja? Azért-e, mert mondjuk takarítónőként kevés jövedelme volt, vagy azért-e, mert KEVÉS munkában töltött éve volt!!!
Ez utóbbi volt nekünk a vérforraló, mert aki alig tudott 10 évet összekaparni, az is 25%-ot kapott, mint aki lehúzott 40-et alacsony bérrel.

Kis János "Véleménye szerint, 1990-2010 között Magyarországon demokrácia volt"

Egy nagy büdi francokat volt demokrácia a fidi ELSŐ regnálása alatt!:(((
Mert miért is?
Azért, mert aki nem nézi magára nézve kötelezőnek az elődje által demokratikusan hozott törvényeket, az nem cselekszik demokratikusan! Nem is szólva arról, hogy 2002-ben ÜRES kincstárt hagyott a Medgyessy-kormányra, mert osztogatott nyakló nélkül (főhivatalnokoknak ültetve be az embereit magas illetménnye 6 évre!!!) még akkor is, amikor már a törvény értelmében csak ügyvezető kormányként működhetett volna!

Én is idős vagyok, mint látod, de szellemileg nem vagyok a leépülés közelében, ugyanis még JÓ az emlékezetem!

Lehet mosolyogni a fennkölt gondolatomon, de attól az még IGAZ!
 

csejoska képe

csejoska
1 éve

Hol élsz ?

Találkoztál már (főként aláművelt, politikailag analfabéta, az egyházi személyek által feltüzelt,  a szellemi leromlás közelében levő, és sokak által legyalogolt, stb) emberrel

Tudod én is nyugdijas vagyok (75), de figyelem a politikát, talán szellemileg friss is vagyok  -mégis elnézően mosolygok  fennkölt gondolatodon.(Vajjon Orbánék kétszeres -akármilyen arányú-  választási győzelmeiben a nyugdijas korosztály nem bűnös?!)

 

  Ezen kifakadásom  hsz ed 2. részét  érinti.

 

Valóban igaz, amt az első részben irsz.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

A nyugdíjasoknak nem rezsicsökkentésre és nyugdíjprémiumra van szükségük, hanem annyi nyugdíjra, amiből tisztességesen, emberi módon meg tudnak élni.
Különösen azok, akik egy életen át becsülettel dolgoztak, és sok évtizeden át rendre megfizették a levonásokkal azt az összeget, amiből öreg napjaikra ne koldusként kelljen vegetálniok.

Kéretik már tudomásul venni, hogy a nyugdíjasok nem szavazó gépautomaták, hanem tudatos ésszel, és érző szívvel rendelkező emberek, akiknek SZABAD állampolgári jogaik vannak!

csejoska képe

csejoska
1 éve

Véleménye szerint, 1990-2010 között Magyarországon demokrácia volt, de azóta ezt a rendszert akarják megváltoztatni. Véleménye szerint szükség van a negyedik köztársaság megteremtésére, és Orbán nagy bajba kerülhet 2018 tavaszán, mert az időközi választások azt mutatják, hogy a leváltását akaró választók készek átszavazni a győzelemre esélyes jelöltre.

 

Ha most egy kicsit "vesézzük" az állitásait:

Az úgynevezett "demokrácia" valóban életbelépett és volt, csakhogy a tömegek áletérzésében  az emlitett 1990 es években elsősorban a létbizonytalanság kiterjedésében, az egyenlőtlen ( privatizáció !) anyagi helyzet lialakulásaként rögzült !! ( A plebej fogalomtára eltér az értelmiség fogalomtárától )

 

A 2010 ig taró időszak is elsősorban az egyes társadalmi rétegek egyenlőtlen irányú és ütemű  anyagi  "létváltozását" hozta, (A társadalom többsége nem elméleti sikon vizsgálja (és éli meg) hogy kiteljesedik, vagy éppen szűkül a demokrácia. Vegyük már észre, miért is "hozott" -vagy talán még fog hozni- számottevő voksokat a fidesz számára a "rezsicsökkentés", vagy éppen a sunyi módon hirdetett nyugdijprémium !!!