A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nyílt háború, intrika és szerelem a blogversenyen

via Stop

2013. augusztus 21. 10:28 | 0 hozzászólás

Az egész internetes világot felrázta a HVG éves blogversenyének, a Goldenblognak a kampányhajrája.

Míg a legfontosabb kategóriában, a közéletiben fej-fej mellett halad Magyarország két legnépszerűbb politikai blogja, addig a többi blogger és mémgyáros, sőt, még pártok is kampányba kezdtek kedvencük mellett. Az Egyenlítő blog pedig kapásból emelte a tétet, a főszerkesztő ugyanis a díjátadón szeretné eljegyezni kedvesét. A STOP végigkövette a verseny legizgalmasabb fordulatait.

Cikkünk írásának pillanatában a Goldenblog közéleti témájú versenyzői közül toronymagasan, fej-fej mellett küzd egymással a leleplező írásairól és videóiról híres Egyenlítő TV blog, és a szintén oknyomozással foglalkozó Átlátszó.hu. A verseny kettejük között folyamatosan éles volt, és botrányok is kísérték.

Az Átlátszó Oktatás blog azzal törte meg az Egyenlítő lendületét, hogy megszerezték és kiszivárogtatták az Egyenlítősök zárt levelezőlistáját, amelyből kiderült, hogy Török Zsolt MSZP-szóvivő az elmúlt években két esetben témajavaslatot küldött nekik. Erre Németh Gábor főszerkesztő egy videóüzenetben reagált.

Elmondta, hogy a blogjuk nem arról szól, hogy Török Zsolt MSZP-szóvivő küldött nekik két e-mailt, hanem arról, hogy változást akarnak az országban, és ehhez bármelyik demokratikus ellenzéki párt segítségét megköszönik. A válasz egy közösségi oldalon meg is érkezett a riválisoktól, Némethből mém lett.

A kiszivárogtatási botrányt követően sem csillapodtak a kedélyek. Ekkor már pártok is beszálltak a két rivális oldalán. Meglepő, de az eredetileg viccpártnak titulált Kétfarkú Kutya Párt véresen komoly és indulatos mozgósításba kezdett a "szocik" ellen, az Átlátszó oldalán, míg az MSZP részéről Szanyi Tibor országgyűlési képviselő tréfálkozó bejegyzésben buzdított az Egyenlítő blog támogatására.

Később az tüzelte fel az élmezőnyt, hogy az Egyenlítő blog megemelte a tétet, és bulváros kampányba kezdett. Németh blogja egy képet tett közzé, amelyen a blogger és szintén blogger barátnője, Zsófi pózol. A két fiatal egyenlítős azt üzente, hogy szeretnék, ha közelgő eljegyzésüket a díjátadón tarthatnák. Ehhez pedig győzelem kell, és ha megnyerik a versenyt, akkor aznapra időzítik a nagy eseményt. Az eredeti képből persze az ellenfél ismét mémeket gyártott, amelyek gyorsan bejárták a netes világot.

A verseny tehát nem pusztán izgalmas, de igen szórakoztató is. A STOP szerkesztőségének az összefogásra és szerelmes viccelődésre épülő kampány tetszik jobban, a szivárogtatás és lejáratás kevésbé, így mi az Egyenlítőre szavaztunk a közélet kategóriában az alábbi linken.

A verseny ma éjfélig tart, a díjátadó időpontját viszont még nem tűzte ki a versenyt szervező HVG.

A mi véleményünk

Ha tetszett a poszt, kérjük szavazz az Egyenlítő TV-re,  a Goldenblogon. Csak két kattintás (a rendszer megbízható, nem kell tőle tartani)!

http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=4391


A cikk eredetije: Nyílt háború, intrika és szerelem a blogversenyen


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges