A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nincs meglepetés, határon túli honfitársaink 94 százaléka a Fidesz-KDNP-t választotta

via 168 Óra Online

2018. április 9. 12:58 | 1 hozzászólás

Tényleg nem meglepő.

Elsöprő többséggel nyer a Fidesz a határon túli szavazók között. Bár a levélben feladott szavazatok feldolgozása még bőven tart, az eddigi eredmények messzemenően igazolják a várakozásokat: a Fideszen kívül más magyarországi párt nem rúg labdába a kettős állampolgároknál – írja az Index.

98,5 százalékos feldolgozottságnál 55 ezer levélszavazatot dolgoztak fel idáig, ezekből pedig 52521 a Fideszre érkezett. 

Ez 94 százalékos arányt jelent, az összes többi párt mindössze 6 százaléknyi maradékon osztozik. nagy jelentősége nincs is a további sorrendnek, de azért érdekes, hogy 714 szavazattal egyelőre az LMP áll a második helyen, kevéssel megelőzve a Jobbikot. A baloldali pártok az egy százalékot sem érik el.

Összesen 378 ezren regisztráltak előzetesen a levélben történő szavazásra.

Ez a lehetőség azoknak volt nyitva, akiknek nincs magyarországi lakcíme; nagy többségük kettős állampolgársággal rendelkező határon túli magyar.

Azt még nem tudni, hogy a regisztráltak közül végül hányan szavaztak valóban, arra lehetett számítani, hogy többen fognak, mint négy évvel ezelőtt – a 250-300 ezres szám nem lenne meglepetés.

 A határon túli szavazatok csak a listás eredményekbe számítanak, és egy, de inkább 

két plusz helyet érhetnek a parlamentben a Fidesznek. Elképzelhető, hogy ezen fog múlni a kormánypárt kétharmados többsége.

Tovább...


A cikk eredetije: Nincs meglepetés, határon túli honfitársaink 94 százaléka a Fidesz-KDNP-t választotta


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Ezek szerint "mások" (azaz a kettős állampolgárságú nem ITT adózók!) mondták meg, hogy milyen kormányzás alatt éljünk (mi, IDE adózók!) EBBEN az országban!:(((

http://mek.oszk.hu/11800/11891/html/m57990598.jpg