Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Népszavazást is kezdeményezhet a kormány migránsügyben

via HVG

2015. szeptember 10. 11:28 | 1 hozzászólás

Kormányzati illetékesek nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy akár a kvótarendszerről, akár az EU úgynevezett hot spotjairól népszavazást írjanak ki – írta az Origo. A portál szerint mégsem a szerb határra tervezett, Magyarország felé zárt új tranzitzónákban fognak ítélkezni a bírók a menedékkérelmekről.

Nem a tranzitzónákban fognak ítélkezni a bírók a magyar-szerb határon a menedékkérelmekről, hanem Szegeden – értesült az Origo.

A portál szerint a magyar kormány a következő hetekben-hónapokban élesen ellenezni fogja, és minden jogi lehetőséget kihasznál arra, hogy az európai szervezetek ne tudják az országra kényszeríteni az úgynevezett hot spotok felállítását. A hot spotok több tízezres nyílt menekültállomások lennének, így abból bárki bármikor szabadon elmehetne.

Kormányzati illetékesek nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy akár a kvótarendszerről, akár a hot spotokról népszavazást írjanak ki, ha az unió ezeknek a bevezetését Magyarországra kényszerítené. Orbánék bíznak abban, hogy a kötelező kvótarendszer bevezetését a nyár eleji helyzethez hasonlóan meg lehet akadályozni, és érvényben maradna az önkéntes befogadás rendszere – tették hozzá.

 


A cikk eredetije: Népszavazást is kezdeményezhet a kormány migránsügyben


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Minek idenépszavazás?  Válallja a kormány  a felelősséget, már megkapták a  bizalmat...