A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Népszabadság - A kormányfő csillapítaná a botrányt

via Népszava Online

2016. október 28. 11:10 | 2 hozzászólás

Tisztességes, méltányos eljárást ígértek az október 8-án "felfüggesztett" Népszabadság munkatársainak a cég új tulajdonosai. Mészáros Lőrinc tagadja, hogy ő állna a Mediaworks vevője, az Opimus Press mögött, de a tények cáfolják. Közben saját kérésére csütörtökön távozott a Mediaworks Zrt. vezérigazgatói posztjáról Door Tamás, akit mindössze két hete neveztek ki a posztra.

Tisztességes, méltányos eljárást ígért az október 8-án "felfüggesztett" Népszabadság munkatársainak a lapot korábban kiadó Mediaworksöt felvásárló, Mészáros Lőrinchez közelálló Opimus Press Zrt. részéről a kiadóvállalat igazgatótanácsába választott Liszkay Gábor - értesült a Népszava. Lapunk kormányközeli forrásokból úgy tudja, erre Orbán Viktor miniszterelnök "kérte" Liszkayt, mert szeretné, ha a lap körül botrány csillapodna, miközben látni: a kormányzat gyakorlatilag csaknem az egész magyar médiapiacot letarolja.

Liszkay az RTL Klub Híradója beszámolója szerint egyetlen nappal azután, hogy kiderült, az Opimus Press vette meg a Mediaworksöt addigi tulajdonosától, az osztrák Heinrich Pecinától, felkereste a Népszabadság szerkesztőségének épületét, ahol a kiadó is működik. Liszkay sokáig a Simicska Lajos tulajdonában lévő Magyar Nemzet főszerkesztője volt, de a 2015 februári G-nap után távozott, jelenleg a kormánypárt propagandalapjának, a Magyar Időknek a tulajdonosa. Az RTL riportere megkérdezte Liszkayit, mi lesz a Népszabadság sorsára, újraindul-e a lap, amire azt a választ kapta: bármilyen döntés születik, azt elsőnek az érintetteknek fogják elmondani és nem az RTL-nek. Arra a kérdésre pedig, valósak-e azok a hírek, hogy Mészáros Lőrinc áll az üzlet mögött, Liszkay azt válaszolta, hogy egy nyilvánosan működő részvénytársaság, egy tőzsdei cég áll az üzlet mögött.

Tovább...


A cikk eredetije: Népszabadság - A kormányfő csillapítaná a botrányt


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Tehát egy SENKI vagyok... Mert miért is?
Mert 50 év tanítás után elmondhatom, amit Rajz János a "Dollárpapa" c. 1956-os filmben:
"Nekem nincsenek milliomok, nekem nincsen semmi!"

Ott tartunk, ahol 60 éve a hozzám hasonszőrű tanáremberek... SEHOL!
Egyszer úgy a 90-es években mondta egy akkor már nyugdíjas kollégám:
"Figyeljétek meg, a műveletlen, sokszor bukott tanulóink kezébe fog jutni az ország vagyona!"

Hát nem lett igaza?! :(((
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Elegem van mindenből, ami ebben a zországban folyik, de ugyan kit érdekel, nekem miből van elegem?!
Ki vagyok én?... Egy SENKI!:(((