A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

„A nép nem betiltható!”- Tízezrek tüntettek a kormány ellen

via Népszava.hu

2018. április 15. 11:05 | 1 hozzászólás

„Azért jöttünk el, hogy reményt mutassunk. Hogy nem kell innen elmenni!”

A tízezreket megmozgató ellenzéki tüntetés hivatalosan véget ért. Sokan elindultak haza, de még mindig rengetegen vannak a Kossuth téren. Jövő szombatra újabb tüntetést hirdettek meg a szervezők.

Már a tüntetés hivatalos kezdete előtt hatalmas volt a tömeg az Andrássy úton, nagyon sokan tartottak az Oktogon felől az Operához. A tüntetők zöme fiatal, huszonéves, harmincéves. Sokan magyar vagy uniós zászlóval érkeznek. A hangulat mindazonáltal cseppet sem volt feszült, inkább mintha egy fesztiválon járna az ember. A fiatalok - néhány elkapott beszélgetésből ítélve - nem indulatosak, felháborodottak: inkább kinevetik Orbánt meg a rendszerét, de az ellenzéknek is kijut a gúnyos megjegyzésekből.

Mint arról már többször írtunk, a demonstrációra azzal toborozták az embereket: „A Fidesz választási rendszere, a kormány gyűlöletkampánya a többséget egyharmados kisebbsége szorította. Ezért követeljük: A szavazatok újraszámlálását! Gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát! Tisztességes választást! Új választási törvényt! Az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért!”

Tovább...


A cikk eredetije: „A nép nem betiltható!”- Tízezrek tüntettek a kormány ellen


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

 "... szabad sajtót, pártatlan közmédiát! Tisztességes választást!"

A francba!

Ugyanott tartunk, mint 1848-ban, csak azzal a különbséggel, hogy nem Habsburg a császár, hanem Döbrögi!:(((
"A nép nem betiltható!" 

Most is az OROSZOKAT hívják ellenünk?