A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nem lesz több majális?

via Népszava Online

2012. május 3. 18:03 | 0 hozzászólás

Százharminchárom év után kitiltaná a majálisozó szakszervezeteket a Városligetből Budapest vezetése azzal, hogy egy rendelettel rendezvénymentes pihenőhellyé nyilvánítaná a területet - tudtuk meg a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) alelnökétől.

Emiatt aláírásgyűjtésbe kezdtek a szakszervezetek, bár Tarlósék valószínűleg könnyen kreálnak majd megfelelő indokot a baloldal hagyományos ünnepének távol tartására.

Nem ünnepelhetnék többé május elsejét a szakszervezetek a Városligetben a fővárosi önkormányzat rendelettervezete szerint - közölte lapunkkal Hernádvölgyi Andrea, az MSZOSZ alelnöke a Népszabadság tegnapi cikke kapcsán. Hernádvölgyi elmondta, ezt az idei majálissal kapcsolatos egyeztetéseken tudatta velük a városvezetés. Eszerint a területet rendezvénymentes pihenőhellyé nyilvánítanák, így minden politikai, sport és kulturális eseménnyel együtt a magyarországi szakszervezetek is kiszorulnának onnan, holott utóbbiak 1890 óta a Városligetben emlékeznek meg a munka ünnepéről. Hernádvölgyi elmondta, hogy a főváros a Népligetet ajánlotta fel a terület helyett, de ők ragaszkodnak a hagyományaikhoz - pedig a közterületbérlés eddig is a Városligetben volt az egyik legdrágább Budapesten. Ezért május elsejével aláírásgyűjtést indítottak a szakszervezeti tagság segítségével, az íveket pedig később eljuttatják Budapest vezetéséhez - tette hozzá az MSZOSZ alelnöke.....
 


A cikk eredetije: Nem lesz több majális?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges