A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nem jön ki a kormányzati közmunkás matek

via Népszabadság Online

2014. május 9. 10:21 | 0 hozzászólás

Az ambiciózus kormányzati tervek szerint havi átlagban kétszázezer embert vonnának be idén a közfoglalkoztatásba. A programra elkülönített pénzekből viszont csak 30 százalékkal kevesebb közmunkásra futja.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint „a kormány felkéri a közfoglalkoztatásért felelős minisztert, hogy a közfoglalkoztatás 2014. évi céljainak teljesítése érdekében havi átlagban 200 ezer ember 2014. december 31-ig történő folyamatos, napi 8 órás közfoglalkoztatását biztosítsa”.

Kiss Ambrus, a Policy Agenda közpolitikai elemzőintézet vezetője a tavalyi arányokat – vagyis a teljes költségvetés 81 százaléka bér, 19 százaléka dologi kiadás – alapul véve kiszámolta: ha ezt a célt el akarja érni a kormány, akkor az 290 milliárdba kerülne.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár az MTV kedd reggeli adásában viszont azt mondta: idén 184 milliárd áll rendelkezésre közfoglalkoztatásra. Ez viszont nem elég, ezt az összeget nem kétszázezer, hanem száznegyvenezer emberre kalkulálták.

Tovább...


A cikk eredetije: Nem jön ki a kormányzati közmunkás matek


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges