A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nem jó eszköz a határzár...

via mszp.hu

2015. június 18. 10:45 | 27 hozzászólás

A Magyar Szocialista Párt azt várja el a kormánytól, hogy Magyarországot, a magyar embereket minden eszközzel védje meg. De ugyanennyire fontos az is, hogy a magyarok továbbra is szabadon utazhassanak, és dolgozhassanak az Európai Unión belül.

A kormány felelőssége, hogy védje meg a magyar állampolgárok jogait, idehaza és az Európai Unió más országaiban is. A kormány felelőssége, hogy a magyar állampolgárok továbbra is szabadon dönthessenek arról: itt élnek-e, ahol születtek, vagy valahol máshol az Unión belül. Ez csak úgy érhető el, ha a magyar polgárok európai polgárok maradnak, és megmarad minden ezzel járó jogosítványuk. A kormány – az európai szervezetekkel együttműködve – biztosítsa, hogy a magyar határok az Európai Unió határai maradjanak, és erre garanciát is kell szereznie.

A Magyar Szocialista Párt azt várja el a kormánytól, hogy Magyarországot, a magyar embereket minden eszközzel védje meg. De ugyanennyire fontos az is, hogy a magyarok továbbra is szabadon utazhassanak, és dolgozhassanak az Európai Unión belül.

Az európai határok védelméről egyeztetni kell az Európai Unióval. Az biztos, hogy a 175 kilométer hosszú és 4 méter magas szögesdrót nem jó eszköz, nem jó megoldás, és ezt elutasítjuk. Európában nem felépíteni kell a kerítéseket, hanem lebontani.


A cikk eredetije: Nem jó eszköz a határzár...


Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Gyorsan átfutva a hozzászólásokat (most tértem vissza egy aránylag hosszú kikldetés után), azt biztosnak veszem, hogy valamit tenni kell a menekültekkel. Nem mi vagyunk a fő célpont (inkább Olaszország és Görögország), de mi is érezhetjük a következményeit. Mivel pedig mi nemcsak az unió határán vagyuk (igaz, csak Szerbia és Ukrajna felé), hanem egyben schengeni határ is (Románia, Horvátország) így a fokozott határőrizet nem kérdés. A mód viszont, ahogy ezt a jelen kormány teszi, undorító és gyomorforgató.. Oszt nagyjából enyi. 

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves lilla-!

Mindenesetre, nem értünk egyett, mivel továbbra is állítom, hogy egy igazi vezetői alkaton múlik sok minden és nem a filozófián. Orbán sem  idézném, nem szó szerint, hogy az egész baloldali vezetők garmadáját el kellene zavarni, ezekkel előbbre nem lehet jutni. Uj személyek és profi , mégis folyamatosan döntéseket hoz, nem elemezget, mégis a nép nagyobb fele elhiszi, amit csinál és jónak tartja. A pártját hosszú ideje óta egyben tartja, választásokat nyer és talán fog is. Hogy mindebből mennyi jut a nép javára, az más kérdés, de jelenleg is a többség Őt támogatja és nem a filozófiáját, kedves lilla-! Csak mi keressük a filozófia ránk vonatkozó részét, csak nem találjuk. Kisebbségben vagyunk egy hosszabb idő óta és így is fogunk még hosszú ideig is maradni. Csak keressük továbbra is a filozófiánkat, eddig is sokra mentünk vele, a jövőben talán még többre.Most is mondom, ha lenne a baloldalon egy karakteres vezető, aki hiteles is lenne a nép előtt, akkor a baloldal is sikeresebb lehetne, hisz baloldali politika megfogalmazásában nincs hiány, csupán olyan személy nincs, mint amiről beszélek! Tudod, ha mi tudnánk valamit is jobban, akkor nem lennénk állandóan fogyóban. Itt, kwepi-t idézném, ha nem is szó szerin, csupán a lényeget, hogy az egész baloldali vezetést el kellene zavarni, velük előbbre jutni nem lehet, helyettük uj, hiteles személyek kellenének, mert vannak, és profi kommmunikációs személyek, mert csak így van remény felzárkózni a FIDESZ-hez. A mai baloldali politizálás , beleértve a filozófiai útkeresést is, sehová nem visz, csupán a baloldal teljes széteséséhez. Ezt szolgálja a liberálisok elleni küzdelem, a különböző pártok gazdaságpolitikai célkitüzések egymással szembeállítása, a pártokon belűli tömörülések szembeállítása, az egymással való személyeskedések, stb. Ezek az egységet zavaró tényezők, ezért is ezek a vezetők egy nagy nullák, amíg Ők vannak, addig semmi nem fog változni. Egy remény lehet csak, hogy ezek a vezetők változnak és talán majd lesz egy új garnítura, egy olyan vezető személy, mint a jobboldalon Orbán, aki képes lesz megszólítani az embereket és nem a filozófiai áramlatokon fog rugózni, hanem a baloldal egységén fog munkálkodni! Amíg ez nem következik be, addig ne is álmondjunk kormányváltásról, de filozófálgatni lehet az idő végéig is, ebből semmi eredmény nem keletkezik, kedves lilla-!

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves New Tiborc barátom! Elolvasva bíráló soraidat, természetesen nincs is vitám Veled, hisz döntően egyezik a véleményünk! Én helyesbítettem az államférfiu kijelentésem, rossz megfogalmazás volt. Csupán azt akartam érzékeltetni, hohy a jobboldalon van egy olyan karakterű vezető, amelyik hosszú évek óta egyben tudja tartani rajongóit, választásokat tudott és a látszat szerint tud is nyerni, ugyanakkor a vélt igaza miatt szembeszáll az UNIÓVAL, mivel azt is látja, hogy az tehetetlen vele szemben, továbbá, bár mi is adódik, bár milyen apró lehetőség-mindegy hogy kinek az érdekében-, azt kiaknázza, és ha látszatra vesztésre is áll,, a végén mégis valamilyen győztesnek jön ki belőle, legalább is a végeredményt tekintve. Azt hiszem, ezeket a tényeket nehéz lenne tőle elvitatni. Az másik kérdés, hogy mindebből mennyi a saját haszna és mennyi a nép haszna, de vezetői mivoltja szilárd, vezetői székét senki nem veszélyezteti, és sokan el is fogadják tetteit. Mindezek alapján a jobboldal el is fogadja államférfinak, mig mi baloldaliak, ezt tagadjuk. De, ha a felsoroltakat nézzük, a jelen többség Orbánt tartja államférfinak és jó vezetőnek. A kisebbség ebben a helyzetben is mi vagyunk! Tehát, ha így nézzük a dolgokat, akkor Neked sem lehet több igazad, mindezek figyelembevételével. Azért Hitlert idehozni, nem bölcs dolog, mert a két személy még véletlenül, még a legnagyobb rosszindulattal sem lehet összehasonlítani. /Orbán még nem indított világháborút, nem teremtett Gestapót, nem hozott létre kivégző lágereket, nem deportált népcsoportokat, stb./ Én értelek, hiszen Te is baloldali kötődésű vagy, mint jómagam, de azt is figyelembe kell venni, hogy hosszú idő óta mi vagyunk politikailag, kisebbségben, tehát, döntően, nem a mi véleményünk a mérvadó. És, ha ebben az aspektusban nézzük a dolgokat, talán nem is kellett volna nagyon az elnézést kérnem az egyes megfogalmazásaim miatt! Mindettől függetlenül értelek és tisztelem a véleményed, kedves barátom!.

NewTiborc képe

NewTiborc
3 éve

Hát Kedves Attila!

Ne is haragudj,szerintem most egy kicsit átmentél hülyegyerekbe. Ha maradéktalanul elfogadom az okfejtésedet -ami mellesleg igaz bizonyos szempontból- akkor a patás ördög és Hitler is nagy államférfi. Az államférfi az oszág édekében mnkálkodik, ami szerintem a minelöknél nem lelhető fel. Minden intézkedése mögött ott van az önös és a brancs érdek. Remélem nem vagy olyan naiv, hogy a kerítést a mi és az EU védelmében építi? Jó érzékkel megérezte mit kell lépni. Nézd meg a közvélemény kutatási eredményt (Századvég). Nos tény, hogy jól érzi a magyar mentalitás gyengéit, de ettől még nem államférfi, nem gerinces és nem az ország érdekében dolgozik. Remélem nem kell Neked felsorolnom, hogy melyik intézkedés mögött milyen érdek húzódik meg.

Nekem az a véleménem, hogy a demokratikus oldalon nincs szükség ilyen Kéri jellemű törvénytipró vezetőre. Azt is remélem, hogy nem azt akarod sugallni, hogy iyen jellemű embert és társait tisztelnünk kellene? Vajon miért? Sajnos a magyar társadalomnak még sokat kell fejlődni, hogy értékítélete a helyén legyen és tisztelni tudjon egy olyan vezetőt aki nem kábít, hanem őszintén beszél.

Tudod, minden társaságnak olyan vezetője van amit megérdemel, ugyanis a társaság tagjai válasszák. És mivel a szent klérus "jól" dolgozik, lassan de biztosan megyünk vissza a középkorba. Így az általad említett emberek államférfiakká válnak az emberek szemében.

lilla- képe

lilla-
3 éve

Nem a vezetőkön múlik, hanem a filozófián, hogy mi mentén beszéljenek hozzánk?!

Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata 1993-ban lett törvényerejű Magyarországban

http://www.lexilogos.com/document/constitution/magyarul.htm ez meg az Unio alapdokumentuma 2004-ben elfogadva

Orbán mindkettőt felrúgja.

A baj az, hogy a baloldal is! Rendre! Ezért aztán nincs hiteles mondandója. Nem bír hiteles vezetője sem lenni.

Az nagy baj, ha a gátlástalan erő a domináló, mert az csak addig vonzó, amíg nem minket sújt.

Ezért nem vezető kerestetik, hanem morálisan védhető idea.Olyan a mit a komenistázás nem kezd ki azonnal. És nem is feltétlenül kell a baloldal jelzőjét viselnie--elég ha csak a fenti két dokumentum szellemét magáénak tudja.

A többi majd mellé sorakozik.

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Elnézést, rossz kifejezést használtam, nem államférfi, csupán, ha tetszik, ha nem a baloldali béna vezetőkhöz mérten, csupán egy jó vezető, aki kihasznál minden lehetőséget, erkölcsöt, etikát elfelejtve, azonban minden meccséből győztesen jön ki, a támogatói pedig egy erőteljes vezetőt látnak benne, ami valóban úgy is van! Mi kell más a támogatóknak. Na és az EU? Az is csak néz, nem tud ellene semmit tenni és ezt Orbán művészien ki is használja!  Kellene a baloldalon egy-két hasonló kaliberű ember, akkor nem itt tartanánk. Most meg irigységből, tehetetlenségből mindenért szidjuk, még akkor is, ha nincs igazunk. Hát, ez van!

lilla- képe

lilla-
3 éve

Az államférfi minősítés kivételével rég egyetértek a véleményeddel.

Orbán viszont nem államférfi, de prímán érti, hogy mit akar a "nép". Formába önti azt és kiszolgálja az akaratot.

Éppen ezzel vét a morál ellen! Nem emeli népét, hanem belelöki a legaljasabb indulatai fogságába.

Azt a rombolást amit most véghezvisz a ma élő generáció már ki nem heveri--cipeli magával. Rettenetes módon meglettünk tanítva a szolidaritás, mint érzés kizárására, egymás iránt is, és a kisebbségeink iránt is, meg az idejönni szándékozók iránt is(bár pénzért azért kaphatnak állampolgárságot). Nem tudjuk tolerálni a másként gondolkodókat, sem a határokon belül sem kívül. nem vagyunk képesek közös eredőket keresni, csak a behódolást, vagy a dominanciát ismerjük. Folytatnám!de minek. Németországban az árja németek a háború utolsó idejét leszámítva nem tudtak semmit arról, hogy miféle áron van az ő személyes viszonylagos nyugalmuk biztosítva. Volt karakteres vezetőjük, és évtizedekbe került, amíg alkottak olyan törvényeket, hogy többé ne lehessen karakteres vezetőjük kontroll nélkül.

http://epa.oszk.hu/00000/00022/00451/14087.htm

"Az ember más utat választott mint az állat, s a természet útján nincsen visszatérés. "Becsületesen levonni állat-voltunk konzekvenciáit“: ez a becsületesség ma már legalább is époly áltatás, mint az ellenkezője. Az ár, mely "légbeszökő íveinket“ elöntené, nem volna a régi, vadságában is ártatlan forrás, hanem szennyes, modern és gonosz vadság, valami tudós állatság, mely ki tudja, hova vinne, (és visz is már). Kár volna annyi század heroikus munkájáért, amivel sikerült sok dologban mégiscsak megtagadni állatiságunkat s legalább egyéni harcaink formáiban és kultúránk bizonyos magaslatain mássá emelkedni, mint az állat. Talán jobb lett volna állatnak maradni; de ha már ennyire jutottunk becsületesebb és egyúttal hősiesebb tovább futni a megstartolt pályán, végigcsinálni a kalandot, és levonni inkább ember-létünk konzekvenciáit, mint a pillanat szeszélyéből félúton, s mielőtt láthatnók a végét és határait, mesterkéltnek és értéktelennek nyilvánítani azt a küzdelmet, hazugnak azt a sok diadalt, amit történetünk legeleje óta oly kitartással és önmegtagadással vívtunk papjaink és írástudóink vezetésével állatiságunk ellen."

No ez a parancs szenved csorbát Orbát által.

(nem a baloldaliság vagy a jobboldaliság sérül csupán )

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Bár mit is gondolsz lilla, Orbán minden rosszból jól jön ki. Most is sokat nyert azzal, hogy az EU-ban Ő indított! Valahogy, az az érzésem ismét, hogy sok tekintetben rosszul itéljük meg a személyét. Valahogyan, mégis csak úgy tesz és cselekszik, ahogyan egy államférfinek kell. Ha nem így lenne, nem tudná egyben tartani bázisát, nem tudott volna sorozatban választást nyerni és nem lenne a viszonylagos nyugalom. Ugyanakkor az EU-ban sem tudják csak úgy "lerázni"!  Arról nem is beszélve, hogy mondhatunk rá tücsköt-bogarat, azért a következő választásnak is Ő a legnagyobb várományosa a győzelem tekintetében. Ezt is figyelembe kell venni, amikor személyéről alkotunk véleményt. Itt lehetne megjegyezni, hogy amig ilyen karakterű vezetője nem lesz a baloldalnak, addig a baloldal nem fog a hatalom közelébe jutni, mert a mostani vezetők meg sem közelítik azt a szintet, amit Orbán képvisel, még ha számunkra nem szimpatikusan teszi is. A lényeg, hogy amit csinál, azt a többség elismeri és mi maradunk a kisebbségben! Erről meg még filozófiai eszmefuttatást sem érdemes tartani, ezt Orbán nap mint nap bizonyítja, hiába mi nem szeretjük.

lilla- képe

lilla-
3 éve

"Ha AKKOR össze tudtak fogni az itt élő népek a magyar hordák garázdálkodásai ellen, akkor MOST miért nem segítenek nekünk?!"

 

Mert nem kell segíteni MÉG nekünk!

nincs ekkora probléma--persze lehet, ha a modern népvándorlás nem csökken, ha a világban a háborúk/ helyi háborúk nem szűnnek--bár aki fegyvert gyárt/ad el, az használatra adja el/készíti el.

Segíteni csak úgy lehet, ha a szabályalkotás közös, és azt közösen is tartják be. A letelepedésre ma is van hivatalos út---- humaritárius is meg pénzes is.

Akik jönnek illegálisan, azok bizony először törődést, másodszor következetes közös fellépést kell hogy tapasztaljanak. Hogy miféle filozófia mentén, no az nincs kitalálva.

És itt is vagyunk: az emberiesség---és a forrás  kettősőnél! Ez az alapkérdés!

lilla- képe

lilla-
3 éve

Orbán tematizálni akarta az Uniót és sikerül neki innen Magyarországból nézvést.

Van egy hatalmas migrációs nyomás délről, SZERINTEM mert a " kütyűk" világszerte ismertek, és világszerte mutatják a kultúrát, amit Európa ma él. (( legalábbis a filmek, a reklámok stb. ezt láttatják))

Sem Ázsia, sem Afrika nem elmeradott ma már--hiszen van tanult--és világkultúrát tanult rétege.Csakhogy az országokban lévő viszonyok nem engedik meg mindenkinek azt, hogy életmódja kövesse azt, amit megismert úgy egyébként.Nem a demokráciával van baj úgy egyébként, mert a civilizáció ott kialakította a maga viszonyait, de sokan szeretnék azt ma átlépni, és olyan kultúrát élni, amely könnyebb anyagi és szellemi megélhetést tesz lehetővé.

Ezért elindulnak a maguk kultúrájából, maguk viszonyai közül. Nem a legszegényebbek onnan sem, csakhogy a pénzük nem elég egy európai (amerikai) egzisztencia felépítéséhez, amikor elfogy--menekültként maradnak itt.

Nem kell feledni a 7 milliárdos Föld lakók számát sem. Soka fiatal, mert az első vh. 20% -os csecsemőhalandósága már sehol sincs .

Orbán felnagyította a migrációs nyomás tudatát, és sürgeti a problémával való foglalkozást belpolitikai problémák elfedésére. Van probléma, de még kezelhető mértékben. Még nincs visszatoloncolási probléma és kényszer, de a probléma mindenképpen kérdés, és okos megoldás kell rá, de azt ki kell találni.

Az Európai Unioban közösen, mert Magyarországot érinti legkevéssé.

Orbán megvéd minket--bízzuk rá! :) és mi helyeslünk neki.

Nőtt is a népszerűsége.

és

Jönnek a hitelességi szövegek: A népszavazási kérdés arról szólt, hogy alkosson-e törvényt a kettős állampolgárságról. Amelynek lesznek/vannak vonzatai. Pl a 23 millió munkavállaló, ahogy azt akkor a Magyarok Világszövetsége megfogalmazta a maga felvetésében. Nem akartak törvényt a népek.

Az nem igaz, hogy 2004-ben több mint 10 éve!! ugyanaz volt a helyzet--- ugyanaz volt a más migráció léte, mint amivel a kettős állampolgárság járt volna. Nem lehet összemosni! E kérdésben a pontatlan emlékezetre építenek. Pedig a google a barátunk és mindenkinek ott van! de nem használja--inkább hisz!.

Az mszp ma bizony az 1993-ban Magyarországban is elfogadott Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatát tartja mérvadónak:

Sajnálatos, hogy az mszp vezetése mindezt nem tudja jól elmondani!

A migránsok nem veszik el a munkát, csak sokkal képzettebbek, mint azok akik itt nem találnak munkát.Nem tudják viszont a nyelvet, amely itt fontos, de angolul tudnak, és ezért továbbmennének. Ezért kell az Unionak kialakítani valamiféle szabályozást. Orbán viszont csak riogat, és hazai problémát elfed általa. Ez az álságosság. És nagyon sokan bedőlnek ennek.

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Fejtegetésed sok igazat tartalmaz, kedves ZSADIzene! Olyan büszkék nem lehetünk történelmünkre. Hogy a szomszédaink...? Hát igen! Mi vagyunk az Unio határa, mégpedig ott, ahol jönnek a menekültek. Én, megértem, valahogyan Orbánt is, ugyan is, ha az EU nem lép ezidáig, az ö lépésével így kikényszerítheti az EU lépését is.Lehet, hogy most sokan felhördülnek, de én nem itélem ezért a lépésér-ha megteszik egyáltalán- Orbánt. Ő legalább lépett egyett. Azt azért furcsálom most az MSZP-től, hogy tücsköt bogarat köpköd Orbán ellen, de amikor a romániai magyaroknak állampolgárságot adtak, akkor azt hangoztatták, hogy most a romániai magyarok százezrével elárasztják az országot és elveszik a munkát is a magyarok, azaz az itt élők elől. Furcsa, akkor egyöntetüen kiálltak e nézet mellett, most meg ellenkezőt mondják az arab menekültekre. Hol van ilyenkor a hitelesség? És még csodálkozunk, hogy ilyen következetlen viselkedéssel csak rontunk a bennünk bizottakban, a támogatókban. Én, aki nem tartozom a tájékozatlan emberek tömegéhez, magam sem tudom, hogy most mi is van tulajdonképpen. És kinek is van joga itélkezni a másik cselekedete felett? Ugye, nem is olyan egyszerű? Hát , szerintem biztosan nem!

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Hááááttt... 

Itt olvasgatva (csak részleteket, mert az idő az, ami a legkevesebb...), és közben a déli híreket hallgatva a Kossuth rádióban - pl. arról, hogy már sokan a menekültáradat útvonalán élők közül rettegve FÉLNEK a menekültektől! Nem ismerve, milyen szándékkal érkeznek a falujukba, a portájuk közelébe?! :(((

Hát bizony, ezt nem csodálom!
Déjá vü érzéseim vannak. Mert miért is?

Valahogy kezdem átérezni, MIT érezhettek az itt Európában akkor élő népek, amikor több, mint ezer éve berobbantunk MI magyarok a Kárpátmedencébe, s elkezdtünk "kalandozgatni", azaz végigraboltuk az itt élő népeket, leromboltuk, felégettük, szándékosan (!) tönkretettük a már felépített kultúrákat, megöltünk sok embert, megerőszakoltuk a nőket, hogy a magyar vér öröklődjön át, stb...

Nos, EZ lehet az, ami "visszaköszön" abban pl., hogy: "A történelem mindig megismétli önmagát, csak magasabb fokon." 
Már ha ezt lehet magasabb foknak nevezni.

És MOST visszakapjuk, amit mi adtunk másoknak... Vagy nem gondoljátok, hogy igaz a mondás?
"Aki kardot ránt, kard által vész el!" - csak IDŐ kérdése...

Summa, summárum!
Kérdem én, Mi lehet az oka annak, hogy:

Ha AKKOR össze tudtak fogni az itt élő népek a magyar hordák garázdálkodásai ellen, akkor MOST miért nem segítenek nekünk?!

Talán csak nem azért, mert a szomszédaink kárörvendően kacsintanak egymásra?!
"Úgy kell a magyaroknak! Most érezhetik, mi is az az invázió, amiben ŐK részesítettek egykoron (és a későbbiekben is sokszor!) bennünket!"

Bizony, bizony, kedveseim!
Most aztán látható, mennyire kedvelik a magyarokat Európában... :(((

Lásd még:
Cseres Tibor: Hideg napok - Vérbosszú Bácskában c. könyveit.

Hogy is van ez?
"A történelem megismétli önmagát...."

 

lilla- képe

lilla-
3 éve

A többit olvasd el a többi tanulmányból, vagy a már idézettet értsd meg!

:)

http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=230113%3Aaaaaaaaaaa-230113&catid=246%3Aa-szerzok-cikkeinek-jegyzeke&Itemid=246

:)  :)  :)

"

A baloldal sohasem volt tőke ellenes ( Marx ezt nagyon szépen tisztázta, csak el kéne olvasnia a hölgynek) ugyan is a tőke az termelő eszköz.

 A baloldal, az ellen lépett fel,

hogy a termelő eszköz, ne társadalmi tulajdonba legyen( Így a tőke is) ------? hanem?szövetkezetiben?----

tehát ha tőkeellenességről beszélünk

az csak is azt jelenti hogy a termelő eszközöknek társadalmi tulajdonba kell kerülnie

- ez meg, hogy a fenébe lehet --------- ???---

egy megkülönböztetés alapja) - A baloldal meg mélyen hallgat, és nem lép fel ellene( már a tárgyi tévedés ellen) hanem elsiklik felette. Nem hogy  ellensúlyozná a „hülyeségét” - hanem még segíti is azt az elhallgatással."

 

Egyik szöveget sem én írtam--csak ideválogattam :)

 

lilla- képe

lilla-
3 éve

Itt elolvashatod , hogy mi is a neoliberalizmus

http://szuveren.hu/politika/van-e-jovoje-a-liberalizmusnak

"""

Magdalena Marsovszky :.... ha sikerülne diferencialtabban fogalmazni. Igy elegge összeesküveselmeletes lesz. A legnagyobb problema az, hogy ennek az egydimenzionalis nezöpontnak a vege mindig az, hogy "Döntsd a tôkest!". Vagyis lincsangulat, gyilkossag.

Az erdekvedelem borzaszto fontos, de annak is kizarolag az univerzalis emberi meltosag lehet az alapja es nem valami fele "nemzeti" erdekvedelem valamifele "imperialista megszallo hatalmak", vagy a "nemzetközi tôke" ellen.

Az etnonacionalizmus az, amelyik nem engedi az erdekvedelmet az individualis emberi jogok fele terelni, hanem marad a "nemzeti" nezöpontban. Az etnonacionalizmus az, amelyik a "nemzetközi nagytôkeben" a megszallo hatalmat veli felfedezni. Az etnonacionalizmus az, amelyikben a "nemzetközi spekulativ, haracsolo tôket" szembeallitjak a "nemzeti munkas, nem haracsolo tôkevel".

A külföldi es belföldi (es belföldi !!) cegek addig nem vedik a dolgozok erdekeit, amig az adott orszag politikusai nem tesznek ellene es amig a szakszervezetek nem eleg erösek. Addig, amig maguk is benne maradnak az etnonacionalizmusnak ebben a barna örvenyeben, ami egyre lejjebb huzza az orszagot.

Nem a "tôke" uralkodik, hanem a demokracia gyenge.

"2015.febr.10.""

http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6805:hol-vannak-az-antifasisztak-magyarorszagon-6622&catid=9:vendegek&Itemid=134

"A „baloldali” antiszemitizmus jellemzője, hogy antiimperialista és antikapitalista, és a fasizmust az 1935-ből származó dimitrovi definíció nyomán a „finánctőke legreakciósabb, legsovinisztább, legimperialistább elemeinek nyílt terrorista diktatúrája”-ként határozza meg. Evvel kiemeli a fasizmust az általános érvényű kulturális problémakörből, és keletkezését monopolkapitalista hatalmi harccá redukálja."

"Az ún. „baloldali antiszemitizmus” legismertebb kutatója a nemetországi Thomas Haury, aki szerint a radikális baloldal egyik legfőbb jellemzője az „antiimperialista világnézet”. E nézet szerint a modern társadalmat elsősorban a nemzetközi tőke irányítja, amely uralkodik és elnyomja a „népet”. Az így „elnyomott” népeknek ezért a „gonosz idegen elnyomókkal” és az „imperialista” kizsákmányolókkal kell felvenniük a küzdelmet. Nyilván van a tőkének, a nemzetközi tőkének is, a globalizaciónak is rengeteg káros, kizsákmányoló hatása, belső struktúrájából fakadóan. De ha ezek mögött emberi akaratot feltételezünk, akkor összeesküvéselméleteket kezdünk gyártani."

"Az említett kontextusban jelennek meg az olyan hívó- vagy címszavak, mint „nemzeti globalizációs kritika”, vagy a „neoliberális szociális leépítések”, amelyek Magyarországon is ismertek."

"

Közös bennük tehát a reformellenesség (visszaemlékezhetünk: a „reform” szónak már a hallatára is sokakat kirázott a hideg), amelynek eredményeként olyan vélemények is hallhatóak voltak pl. a „baloldalon”, hogy a „Reformszövetség a nemzetközi nagytőke hazai ügynöke”.

Mindkét oldalon felfedezhető az Európai Unióval szembeni bizalmatlanság vagy EU-ellenesség is (az EU-tanázia kifejezés jobb- és baloldalon egyaránt hallható), a Nyugat-, illetve USA-ellenesség, az „elit”-, illetve értelmiség-ellenesség stb."

"Ennek az antiszemita világképnek az alapvető strukturális jellemzője tehát a megszemélyesítés, amely a társadalmi vagy gazdasági kapcsolatokat és folyamatokat mint valamely „gonosz” tudatos machinációit állítja be. Azt feltételezi, hogy a tőke működése mögött tudatos, a népet tönkretevő ideológia húzódik meg. A tőkének azonban nincsen ideológiája. A társadalmi és gazdasági folyamatok megszemélyesítése által tehát automatikusan egy olyan, világszerte befolyásos ellenségkép-konstrukció keletkezik, amely mindent irányít és szinte mindenható. Abban a pillanatban, ahogy valakik a társadalmi folyamatokat megszemélyesítve magyarázzák, ez könyörtelenül beletorkollik az összeesküvéselméletes gondolkodásba."

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Köszi és mindent értek!

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Hidd el kwepi, nekem is hasonló a nézetem!


kwepi
3 éve

Szép napot mindenkinek. 

Jó sok hozzászólás van és sokféle érv, én is tennék hozzá valamit.

Először is a cikk kapcsán van egy picike kérdésem. Azt írja a cikk: A kormány felelőssége, hogy védje meg a magyar állampolgárok jogait, idehaza és az Európai Unió más országaiban is. Na most én az EU-n kívüli országban élek, sőt, Európán kívül. Ezek szerint a kormánynak az már nem feladata hogy az én jogaimat is megvédje? ( plalyA: igazgad van - nem ártana pontosabban fogalmaznunk.)

Aztán a másik kérdésem az, hogy miért csak az a rossz bevándorlás, amikor hozzánk jönnek - és az mindig indokolt és jó az egész világnak, amikor mi magyarok megyünk máshová?  Pedig Magyarországról is fújt már el a szél sok szemetet szerte a világba....

Aztán még van más kérdésem is: Magyarország - ugyanúgy ahogy Európa sok-sok országa, ürül ki. Fogy a népesség. Nem kéne először megnézni, kik jönnek hozzánk és kik azok akik nálunk is akarnak maradni?  Feltételezések, ítélkezés látatlanban, uszítás mielőtt bármi történne..... igen, ebben is jók a magyarok.

Aztán megnézhetnénk, hogy Mo-on milyen munkát tud elvenni egy menekült? Ha a menekült mérnök - és el tudja venni egy magyar mérnök munkáját, akkor valószínűleg sokkal képzettebb, több nyelven beszél, nagyobb a gyakorlata. Ha a menekült nővér, vagy orvos, hát könyörgöm, lasszóval kéne megfogni hogy maradjon az országban! Ha a menekükltnek nincs iskolai végezttsége, akkor el tudja venni a közmunkát, az utacaseprést, a hólapátolást, áradáskor a homokzsák cipelést, vagy tud utcai cipőtisztítást végezni - viszont ebből nem fog megélni Magyarországon. Aki ennyire képes - az viszont nem is fog Mo-on maradni, hanem megy tovább, olyan országokba, ahol ugyanezért a munkáért akár annyi pénzt is kap (vagy annyi segélyt) amiből meg tud valahogy élni. Igaz, lehet hogy Londonban majd elveszi az ott mosogató magyar diplomás munkáját - soha nem lehet tudni.

PlalyAnak igaza van abban, hogy megint és újra és újra a felszínen mozgunk (mert ugye a mélyére nézni a dolgoknak - leásni a probléma gyökeréig - az melós....)

A Fidesz kommunikációs tanácsadói háttere (nem a magyar szakembereik!) bizony nagyon jók. Nem csak nekik - van még néhány ország, ahol lehet csodát látni a politikai kommunikációban - hogy csak egyet említsek, a Dél Afrikai Köztársaságban Jacob Zuma komunikációs tanácsadói azért megérdemelnének bármikor egy Nóbel díjat vagy egy akadémiai széket. 

És igen, itt a baloldal, aki meg minden professzionalitás nélkül, házilag barkácsolt kommunikációval süllyed egyre lefelé.

És hogy egy javaslatom is legyen a végére az MSZP-nek.

Én feloszlatnám, sőt megszüntetném a jelenlegi MSZP-t. Aztán új arcokkal - és néhány, még hiteles jelenlegi MSZP-s politikussal létrehoznék egy modern, a mai kornak megfelelően (szervezetileg) felépített pártot - alkalmaznám az elérhető legjobb kommunikációs tanácsadót és 2 év alatt felépíteném az új pártot. Lenne bázis: ott vannak a fiatalok az egyetemeken, a friss diplomások, a frissen végzettek a középiskolákból, az a középkorosztály, akinek a gyerekei, családtagjai külföldön vannak, akik már csalódtak mindenféle pártban, politikában.

Legalább 2 millió embert el lehetne érni - PROFESSZIONÁLIS eszközökkel. 

Ahogy az MDF, később a  Fidesz is be tudott robbanni a semmiből annak idején - miért ne ismételhetné meg a történelem önmagát? Kétszer már megtette - harmadszor is sikerülhet.

De az, ami most megy - nem más számomra, mint egy öreg, haldokló oroszlán szánalmas kísérlete a talpraállásra, miközben már arra sincs ereje hogy az elé tett húscafatokat megrágja. 

Egy méltóságteljes halál mindig jobb,  mint amikor a hiénák marcangolják szét a magatehetetlen testet.

 

 

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves Plessatt!

Azt írod: „Az állandó gáncsoskodással még sehol nem nyertek választást és szimpátiát!

Hát ez az. Pontosan jól látod. Az állandó gáncsoskodással csak elriasztja magától egy párt az élppen arra járókat. Főleg meg úgy ha a gáncsoskodás értelmetlen, hamvába hótt és főleg nevetséges állításokra alapozza( orbán amint átakarja rendezni a tulajdonviszonyokat – pont erről írtam)

Azt írod: „Azt sem felejthetjük el, hogy a magyar emberek többsége a FIDESZ-szel ért egyet, amely meg fog mutatkozni a támogatottságában”

Természetesen ebben is igazad van. Főleg úgy  nem fogják támogatni, ha az ellenük szóló, amúgy alaptalan vádaskodás ellen semmit sem tesznek- ( lásd a baloldali megkülönböztetés alapja a tőkeellenesség - amikor összemossák a baloldali  értékrend elemeit a jobboldali nacionalizmussal és még csak reagálás sincs rá. Az, mondjuk az előadó szegénységi bizonyítványa, hogy értékrendi elemeket hoz egy szintre ideológiával, ami mondjuk ugyan annyit jelent, mintha azt mondaná, hogy az Eistein-i speciális és általános relativitás elmélete ugyan azt jelenti, mint a  négy alapműveletből a szorzás meg az osztás. )

Azt írod: „Arra válaszolj, most, hogy mit kellene tennie most Orbánéknak.”

Tudod, az engem nem nagyon érdekel, hogy Orbánéknak, mit kellene tenni - azt oldják meg Orbánék.  Az, viszont annál inkább érdekel, hogy a baloldalnak mit kéne tenni.

Mi lehetne az átmenő forgalom elleni lehetséges lépés –

például szorgalmazni azt, hogy a Sengen-i szerződést terjesszék ki mondjuk Szerbiára vagy Romániára ( Liszaboni szerződéssel együtt) ezáltal a „fogadó ország szerepből kikerülnénk és ezek az országok is előre tudnának lépni.)

Például az identitás problémákat újragondolni és beemelni a kommunikációba.

Például a társas identitás erősítését, ami azt jelentené, hogy a negatív csopottagságtól való megszabadulás lehetőségének biztosítása, és a társadalmi változás elősegítése.

Dezidentifikáció segítségével (pszichológiai eltávolodás a csoporttól), Disszociáció segítségével (fizikai eltávolodás a negatív csoporttól), Társas kreativitás erősítésével, Társas versengés előmozdításával (pl. a régi szakmunkási versenyszellem feltámasztásával, amibe be kell ám illeszkedni)

Ezzel lehet segíteni az esetlegesen itt maradó bevándorlók integrálódását, ami újra ketegorizációnak hívunk szépen (nem asszimilálódást, arról szó nem lehet – csak is integrációról)

Kedves Plessatt, hosszan lehetne sorolni a feladatokat és teendőket- gondolj csak az elitellenességre, vagy a populizmus ellenességre, a mára megmerevedett társadalmi kategorizáció lebontására, a multikulturanizmus hátrányainak megszüntetésére - az integrált kulturanizmus irányába való elmozdulásra (mi még a multikulturanizmust sem értük el)

A baloldali pártok együttműködését a kölcsönös megértés, kommunikatív cselekvési mintájára kell  felépíteni – ahol a kiindulási alapnak az együttműködő felek igazságán, hitelességén, és egymás által elfogadott helyes elvnek, ideológiának tartott alapon állva (ami nem jelenti azt, hogy ugyan azon ideológiai alapon állnak,csak helyesként értelmezzék a saját ideológiai alapjukat.)

Kerülni kell a kétértelmű és nem expresszív megnyilvánulásokat, (nem első személybe való megnyilatkozást és a „fejedelmi többes” használatát) és a nem meghatározható normákhoz kapcsolható elemeket – ezek azt eredményezik, hogy az együttműködés igazságtalanság, hiteltelenség és helytelenség látszatát keltik. Ugyan ez a kommunikatív cselekvésnek kell megnyilvánulni a megszólítandó osztály irányába.

Azt gondolom, hogy folytathatnám még napestig a baloldal feladatait ebben a helyzetben és ebben a kérdésben is.  Azt hiszem, ha megpróbálnám csak a legközvetlenebb feladatok és azok végrehajtásának egy változatát is leírni, az is hosszabb lenne, mint egy „akadémiai székfoglaló”

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Értelek, meg nem is, kedves plalyA!  Arra válaszolj, most, hogy mit kellene tennie most Orbánéknak. Szerintem, nem sokat tehetnek, mert minden más nemzet, csak magyarázkodik, egyik sem lép határozottan, ugyanakkor az EU is béna, nem tudja az ügyet kezelni. Ebben a helyzetben, bárki, bár mit is állít, szerintem Orbán legalább lép egyet, még ha talán nem is a leghelyesebbet, de lépni kell, mert a végén tényleg itt lesznek sok ezren, akikkel valamit csinálni kell. Ausztria és németország is visszatoloncolja a menekülteket hozzán és akkor? Más kormányzat, pl. az ellenzék mit léphetne? Jobbat ők sem tudnának jelen állás szerint. Most mindnyájunk szidja a FIDESZ-t, de Ők legalább valamit léptek! A többi nemzet csak kivár, fenyegetőzik, szidja a másik kormányt, nemzetet, akik továbbengedik a menekülteket és igy tovább. Azt sem felejthetjük el, hogy a magyar emberek többsége a FIDESZ-szel ért egyet, amely meg fog mutatkozni a támogatottságában s. És mi kell több egy pártnak. Az állandó gáncsoskodással még sehol nem nyertek választást és szimpátiát!

plalyA képe

plalyA
3 éve

Nos, mielőtt megint elszabadulnának az indulatok, és oktalanul egymás minősítgetésébe fognánk, mondanék egy kis „akadémiai székfoglalót”

Megtehetem, mivel én az ördög ügyvédjeként ( by lilla) a Jobbik támogatója vagyok. Meg minden.

Először szigorúan politika mentesen, illetve az itt szokásos jobb és baloldali kategorizálás mentesen, pusztán  egy más megközelítés szerint.

A 60-as években az úgynevezett Római Bizottság (talán vannak akik még emlékeznek ráju k- no nem azért mert olyan nevetséges dolgokat mondtak volna - hanem inkább azért mert a politikai érdekszférák „kiközösítették” őket – lásd itt- e portálon a véleményeket, ha valakit érdekel akkor akár fel is idézhetem, hogy miket mondat illetve írtak róluk) -  vizsgálatot indított a Föld állapotának ügyében  - 6 fő jelentés készült azt évek során( ugy 2000 ig bezárólag)  és megszámlálhatatlan kiegészítő jelentés, tanulmány és  feldolgozás.

Akár büszkék is lehetnénk erre, mi magyarok, mert a Római Bizottságban olyan nevezetes emberek dolgoztak mint László professzor( no nem a magyarkodó kutató) vagy a holográfia atyja Gábor Dénes.

AZ I. jelentés még 1972-ben látott Daniela és Denis Meadows szerkesztésében látta meg a napvilágot, melynek az a címe, hogy „A növekedés határai.” – Ennek hatására az ENSZ  határozatot hozott a Környezetvédelemre és felállította a  Boulletin ( ha jól emlékszem a névre- de nem biztos) bizottságot és hivatalosan bejelentette a Környezetvédelem szakterületet mint az ENSZ egyik legfontosabb  szakterületét. A jelentés a vezető politikai körökben alig váltott ki valamiféle érdeklődés, Hisz a volt szocialista országok nem vettek részt az ENSZ ülésen (Magyarország sem) az NDK meg még nem volt tag. A nyugati világban ekkorra döglött be a szociális piacgazdaság és kezdődött a Jóléti állam koncepciója – szóval nem nagyon tartották érdemesnek figyelni rá. Pedig Joy Forrester, már ekkor kidolgozta „A Világ dinamikája” modelljét és ennek következtében az 1970-2100 terjedő időszakra kimutatták a népesség dinamikai fejlődését annak függvényében, hogy milyen a föld eltartó képessége. Megalkotta a „Zéró növekedés modelljét”. Ehhez számtalan tanulmány született azóta, (78. 84, 98, 2004- hogy csak a fontosabbakat említsem, ) A pontosítások egyrészről igazolták a Forrester féle „zéró növekedés modelljét” még annak ellenére is, hogy a Meadows házaspár általi előrejelzés nem következett be,  de csak azért mert lassabb lett a növekedés üteme, ennek egyik oka például a Szocialista világrendszer megszűnése, illetve a termelés ebben a szektorban történő visszaesése. A fogyasztói szokások átalakulása. Viszont az, biztos, hogy az előrejelzés alapján készült ENSZ prognosztizációt viszont, jelentősen meghaladta. A Meadows házaspár, előrejelzései alapján 2010-re a föld eltartó képességénél a lakosság aránya 2 szer nagyobb lesz. (megjegyzem ez 20110-re 1, 6- 1,7 lett – tehát vészesen megközelítő pontossággal látták a helyzetet.)

AZ ENSZ a lakosság megduplázási arányát 70-100 évre datálta, viszont ami bekövetkezett, az, az hogy 2000-ben a népesség növekedés 10-40%-os volt (eltérően a régiókban) ez azt jelenti, hogy a megduplázódás ideje 28 évre csökkent, a kívánatos 70 év helyett.

Ami érdekes, hogy az iparilag fejlett Északi világok országaiban 10%-os minuszt könyvelhetünk el, a déli világ országaiba viszont 104%-os növekedést tapasztalhatunk. ( Ezek gazdasági megközelítések és nem földrajzi megközelítések, már mint az északi és déli országok minősítései – csak azért, hogy ne tévedjünk el nagyon)

 Ez arra a hibás következtetéshez is vezethet bennünket, hogy a technikai fejlettség megállítja, sőt visszafordítja a népesség szaporulatát, de ne feledjük el azt, hogy az iparilag fejlett országokban a legjelentősebb az emancipáció illetve a legkevésbé hatásos a vallás. Ez a két tényező egy arab országban elképzelhetetlen, hogy akármilyen ipari fejlettség mellett ugyan azt az eredményt produkálná – lásd Kuwait, Bahrein, vagy éppen Dubai.

Ennek az lett az eredménye 2010-re, hogy szemben a Meadows házaspár 8 milliárdos előrejelzésével „csak 7 milliárd „ lett az eredmény. ( Hozzáteszem az ENSZ előrejelzés szerény  5, 8 milliárdot jelzett – tehát még mindig a Meadows házaspár eredménye a pontosabb)

Ez annál riasztóbb, minthogy a Föld eltartó képessége alig valamivel több, mint 4, 5 milliárd ember.

Na, most vissza a problémánkhoz- most már egy kis politikát is belevíve.

Az északi országok népessége( jellemzően ez a fehér bőrű emberekre igaz) évente  0,1%-al csökken, míg a déli országok népessége évente egy Németországnyi lakossággal szaporodik. Elkerülhetetlen egy „új népvándorlás” beindulása illetve felgyorsulása. Ezt a globalizáció eredményei csak gyorsítani fogják.

Na és innen jönnek azok a problémák, amikkel sem a jobb, sem a baloldal nem foglalkozik.

-          mondjuk, vizsgálnák a globalizáció hatására kialakult helyzetet- még csak szőrmentén sem- elintézik olyan közhelyekkel mint amiket itt e portálon is lehetett olvasni szépszámmal – pl. baj hogy a multinacionális vállalatok a profjukból nem forgatnak vissza semmit oda ahol az árut megtermelték - ez persze nem igaz mert hatalmas pénzeket forgatnak vissza – lásd például Kína afrikai  dolgait, de lehetne mást is említeni- a baj annyi, hogy azzal már egyetlen ország, vagy multi cég sem foglalkozik, hogy az a pénz amit visszaforgatnak el is érjen a célország lakosságához és ne haljon el a korrupt hivatalnoki rétegnél)

-          - mondjuk, felülvizsgálnák az eddig „szenttehénként” kezelt Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának ellentmondásait.

-          - mondjuk, átvizsgálnák a multikulturális megállapítások tarthatatlanságát.

-          mondjuk megvizsgálnák és politikájukba beemelnék a kialakult tulajdonviszonyokat, osztályviszonyokat és a termelési mód hiányosságait.

Nem teszik egyiket sem, mert nem fér össze a jobboldalon a berögzött konzervativizmussal, baloldalon meg a  beemelt szentliberalizmus elveivel - vagy ha tetszik akkor nem „européer” a viselkedés.

Helyette Magyarországon is látszattevékenységeket folytatnak és látszatszónokok munkáit fetisizálják, akik állításai viszont sokkal többet ártanak mint használnak. A baloldal pedig ezek ellen nem tiltakozik, hanem hagyja magán száradni ezeket a „megállapításokat”

Hogy csak két ilyen „hülyeséget” mondjak ami egetrengető: Batka Zoltán a NOL oldalain írja:

Orbán Viktor miniszterelnök sem titkolja már túlzottan, hogy

az energia- és bankszférához hasonlóan a kiskereskedelem területén is meg akarja változtatni a tulajdonviszonyokat.”

A baloldalon egy mértékadó politikus sem tiltakozik ezért, hogy milyen tulajdonviszonyokat változtatna meg Orbán - az „államosítással” nem változik a tulajdonviszony - hisz az állam ugyan olyan jogi személy mint Nagy Pista, tehát ugyan olyan egyéni tulajdonba marad az adott vállalat, mint eddig volt legfeljebb a tulajdonosi szerkezet változik, de más nem.

(megint érvényesül a polgári jogászok, közgazdászok tudatos trehánysága által elterjesztett nézet, miszerint az állami tulajdon ellentétes lenne, az egyéni tulajdonnal - lásd liberalizmus.)

Más Matyasovszki Magdolna tanulmányába olvasható hogy a balodal tőke ellenessége a baloldali megkülönböztetés és így a baloldali rasszizmus forrása. Mekkora hülyeség, az már nem is kimondható.

Nem tudom, hogy a hölgy ezt a „marahaságot”, hol olvasta, de biztos nem magától találta ki, vagy súgtak neki többen, vagy egy valaki de nagy nehezen.( az már az ő hibája hogy nem nézett utána a tartalomnak - vagy pedig szánt szándékkal ferdíti el a valóságot. Egyik se vet jó fényt rá az biztos. )

A baloldal sohasem volt tőke ellenes ( Marx ezt nagyon szépen tisztázta, csak el kéne olvasnia a hölgynek) ugyan is a tőke az termelő eszköz.

 A baloldal, az ellen lépett fel, hogy a termelő eszköz, ne társadalmi tulajdonba legyen( Így a tőke is) tehát ha tőkeellenességről beszélünk az csak is azt jelenti hogy a termelő eszközöknek társadalmi tulajdonba kell kerülnie - ez meg, hogy a fenébe lehet egy megkülönböztetés alapja) - A baloldal meg mélyen hallgat, és nem lép fel ellene( már a tárgyi tévedés ellen) hanem elsiklik felette. Nem hogy  ellensúlyozná a „hülyeségét” - hanem még segíti is azt az elhallgatással.

 Természetesen ezek csak kiragadott példák lehetne sorolni sokáig - így aztán érdemben nem is igen találnak megoldást vagy épkézláb ötletet a „Népvándorlás” megakadályozására.

Van egyébként, csak azt meg nem akarják tudomásul venni – by prakticizmus - mert azért meg dolgozni kéne keményen, és a jövőbe befektetni csak az a mostani baloldali mentalitás (főleg Magyarországon) nem divat.

A PES Budapesti tanácskozásán fő téma volt az USE  felé való menet lépései - na igen és hallott valaki ebben érdemlegeset - mert én nem nagyon. Marad a Pató Pál metodika.

Aztán meg azon siránkozunk, hogy Orbán megnyeri a 2018-as választásokat is.

 Valóban, de nyerje is meg – egy ilyen tutyi-mutyi – saját prakticizmusától megszabadulni képtelen, baloldal más pártjaival együttműködni képtelen (itt nem a DK-ra, vagy az LMP-re, esetleg az Együttre gondolok  ám) MSZP ennél többre aligha lesz képes. Megint elpuskáznak egy vezetőt - aki akart is valamit, de belefullad a prakticizmus végtelenségébe.

Na, így aztán valóban nem marad, csak a szögesdrót kerítés  - bár ez aligha akadályozza meg az embercsempészeket- „de jól mutat” - nem?

(ennyit az „akadémiai székfoglalóhoz” – most már jöhet a minősítgetés- jobboldali szekértoló, sőt Jobbik szimpatizáns meg, az írás felesleges magyarázkodás tele tárgyi tévedésekkel, meg egyéb általában szokásos minősítgetés – ahelyett hogy egyszer úgy istenigazába szemnbe merne nézni a minősítgetők csapata azzal, hogy vajon tényleg csak tévedés, vagy tényleg csak jobboldali szekértoló,meg Jobbik szimpatizáns –e amiről írok, vagy van valami benne.)

 Nem is várom, hogy a minősítgetők egyszer is szembe merjenek nézni önmagukkal és elgondolkozni azon, hogy valóban mennyire rosszul fogták meg a kérdést.

Bizonyítja ezt az is, hogy akkor, amikor először írtam- úgy jó 6-8 éve - a felerősödő déli országokból kiinduló népvándorlás lehetőségéről, akkor bizony igen csúnyákat írtak nekem kommentekbe – na, most hol is vannak azok - akik akkor például polgárháborúval meg létbizonytalansággal magyarázták a dolgot - akkor is mondtam, hogy ez a felszín, tessék már mögé nézni- de azt nem. Persze egyszerűbb a közhelyekkel elfedni az valós tényeket, mintsem a kényelmetlen valósággal foglalkozni - ezt tudom.

lilla- képe

lilla-
3 éve

 

És akkor jön megint :

Mire is fűzzük fel a magyar emberek védelmét?

Az árjaságra? (az a magyar, akire rámodják valakik)

Másként, ha ezt el nem vetjük, nincs más védhető indok. Ha csak ez van, hogy  a magyarok előrébbvalók, akkor semmi védelem nincs!

A drótkerítés ellen.

Szerintem is nő a fidesz támogatottsága legalább 10%-ot.

A legalantasabb ösztöneinkre hat a kommunikációja. Sikerrel.

Ha Európa nem együtt cselekszik , akkor nincs normális megoldás.

1. gazdasági kényszer Pozitív negatív egyaránt

2. kontra kultúrális nehézségek

3. ellátási problémák.

És most itt van Orbán és stábja, aki szerintem gerjeszt! Felnagyít!

Ezzel balpolitikai problémákat takar el.

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Igen, Attila - de a szavazások eredményei azt mutatták, hogy ennek az országnak az Orbán-kormány kell. Ebben az esetben az EU sem tud sokat tenni... :( Ezen csak mi magyarok tudunk/tudnánk változtatni :(

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves katiicabogár!  Azért egy döntő dolgot kihagytál, mégpedig az Unió tehetetlenségét. Ilyen módszert csak az tud bevezetni, akit hagynak is cselekedni. Hiába, a Néppárt erős, így a FIDESZ-t végsősoron hagyják, hogy bármit megtegyen. Ő csak ezt a tehetetlenséget használja ki, ügyesen, a maga javára fordítva mindent, mert a magyar közvélemény legnagyobb része támogatja és szavazó bázisa is nőni fog. Csak figyeljétek a legközelebbi mérést. Ezek a fiuk nemhiába vannak hatalmon, azért valljuk be, a maguk módján tudják, hogy mikor, mit is kell csinálni, főleg a saját érdekükben. A mostani és a tervezett intézkedéseik is mind ezt szolgálják, ezért, szinte biztos, hogy simán veszik a 18-ban esedékes akadályt is. Nem ártott volna, ha ez a béna baloldal valamit tanul tőlük az évek során. Mondom ezt fanyarul, mert semmi kétség, hogy mindennel csak nyernek, még hosszú távon is!

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Szerintem sem. Kellett ehhez a rengeteg választópolgár, aki nem ment el szavazni - és azok, akik elmentek és rájuk szavaztak. Létrehozták a kétharmadot. Ettől kezdve sok mindent (parlamentális keretek között) - nem lehetett tenni.

Viszont a menekült-áradatnak úgy hiszem nincs köze a Fideszhez. (még akkor sem, ha nem szeretem őket:) )

nonarancs képe

nonarancs
3 éve

Az hogy 2010-től idáig jutott Magyarország, nem csak a fidesz érdeme.