A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nem akarnak tudni a fagyhalál áldozatairól

via Népszava Online

2017. március 3. 10:33 | 0 hozzászólás

Sem a kormánytól, sem a hatóságoktól nem lehet megtudni, hányan haltak meg az idei télen kihűlés miatt - írta a hvg.hu. A portál kereste a Belügyminisztériumot, ám a tárca az Országos Rendőr-főkapitányságnak továbbította a kérdéseket, ahonnan négy hét alatt sem érkeztek válaszok.

Az Országos Mentőszolgálat csupán annyit közölt, a mentők csak a halál beálltát állapítják meg, nem vizsgálódnak, így nincsenek ilyen adataik. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig azt a választ adta, jelenleg nincsenek hitelesnek tekinthető információik arról, hányan halnak meg kihűlés miatt egy-egy télen, de már dolgoznak a protokollon, ami lehetővé teszi ennek meghatározását.

Ugyanakkor a Magyar Szociális Fórum (MSZF) már több mint egy évtizede monitorozza a fagyhalál áldozatainak számát, évről évre részletes kimutatásokat készítenek, segítségüket a kormánynak is felajánlották - válaszra se méltatták őket. „A kormány nem tart igényt az MSZF segítségére a fagyhalál társadalmi okainak kiküszöbölésére irányuló politika kidolgozásában, sem pedig a tömeges fagyhalálra vonatkozó adatok pontos és hiteles összegyűjtésében" - közölte a szervezet. A segítséget egyébként azután ajánlották fel, hogy február elején Czibere Károly államtitkár arról beszélt: a szociális ügyekért felelős államtitkárságnak sincsenek adatai a megfagyottak számáról.

Tovább...


A cikk eredetije: Nem akarnak tudni a fagyhalál áldozatairól


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges