A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nem akármilyen migránsok miatt bolydult fel az élet a nyugati határszélen

via HVG

2017. december 1. 10:18 | 16 hozzászólás

Tömegesen költöznek az emberek az Alföldről és Észak-Magyarországról az osztrák határ közelébe. Az albérletárak az egekbe szöknek, és a munkaerőpiac is átalakult a "keletiek" érkezése miatt.

Jönnek a magyarok keletről, alacsonyabb fizetéseket kérnek, mint amit a helyiek elfogadnának, cserébe elvégeznek minden munkát, ami az őslakosoknak nem tetszik. A helyzettel nem London vagy Berlin lakói szembesülnek: Sopron, Szombathely, és más, az osztrák határhoz közeli városok lakói veszik észre a belső migrációt, azt, hogy egyre többen költöznek be közéjük az ország keleti feléből.

Aki megtehette, hogy elmenjen, az már csak aludni jár haza Magyarországra. Valakire pedig szükség van, hogy dolgozzon helyettük.

– így mutatta be az osztrák határ környéki városok munkaerőpiacát egy Sopronban élő olvasónk. Ő a saját kisboltjába évek óta alig talált a városból dolgozókat az osztráknál kisebb fizetési igénnyel, helyettük viszont sok jelentkező jön Kelet-Magyarországról. A legtöbben aztán hamar tovább is állnak, amint ők is munkát találnak Ausztriában, de addig is, legalább ők boldogok a soproni fizetésekkel.

Tovább...


A cikk eredetije: Nem akármilyen migránsok miatt bolydult fel az élet a nyugati határszélen


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Kedves PlalyA!

Nagyon örültem soraidnak!:)))
Tudod milyen vagyok, túlérzékeny, és rémesen bosszant az igazságtalanság.

Szóval sekrestyés?!
Hogy Te miket tucc! :DDDD
Egyébként ha sekrestyés, akkor tudnia kell, hogy pont az olyan, mint az iskolában az igazgatóhelyettes, ugyanis az igazgatók (5 évente biztos) jönnek-mennek, de a helyettes MARAD! 

Náluk, templomosoknál meg a pap elvtársak a püspök kénye-kedve szerint jönnek-mennek, a sekrestyés meg marad. Így gyakran kell más és más kezet csókolnia...
Nem csoda, ha kínjában másokat csesztet, csak úgy érzem, meggyónni elfelejti az atyának, ha igazságtalanul vádaskodik, meg csúfolódik!
Csúnya bűnök ezek pedig!
Majd eljönnek érte az Infernóból a "Morgoncok", ha eljön az ideje, mint a Ghost c. filmben!

Egyébként olyan aranyos csacsit, amilyenek Katalóniában vannak, én láttam Alföldön is. 
Ez az a bizonyos El-Boro, ugye:
http://www.vieh-ev.de/Rassen/Esel/Bilder/k-ricardo.jpg

Katalanischer Riesenesel, Hengstfohlen

Hát ez egy csuda aranyos kis csacsika!
Nagggyon teccik!:)))

Ha jól tudom, igen nagyot tud hátrafelé rúgni a hátsó lábaival, gondolom, sekrestyéseket ilyen művelet esetében előnyben részesít! :DDD

Békés Karácsonyt Nektek is! :)))

 

Ismételten töröltem a 888.hu cikkét, amit újra beraktál. Amennyiben megismétled a lap linkjének bemásolását, téged is tiltani foglak az oldalról

plalyA képe

plalyA
1 éve

Kedves Zsadi!

Már megint engedtél a sekrestyés hülyeségeinek. Láthatod mekkora nagy baromságokat hord össze. Belinkel egy március 17.i cikket. AZtán jól elveri a port szegély migránycsokon. Kivon kardal meg dárdával járőrözik a nemlétező ellenség ellen. No de ö tudja. Itt az ilyet simán El- Borónak nevezik. ( Tudod ennek itt két értelme is van. A pozitiv értelme, hogy Katalóniában olyan dolgos és kitartó emberek vannak( katalánok és mások) mint El Boro( Szamár) ez mondjuk a sekrestyésre nem jellemző. a Másik amit általában a turistákra szoktak alkalmazni hogy olyan bugyuták mint El-Boro.- a szamár. A katalán szamár sötét színü orra fehér meg a hasaalja fülei nagyok. SZóval ilyen a sekrestyés is. Na de mindegy. Hát tudod én sem éppen szintiszta árja magyar vagyok- ( anyám német) úgy hogy most szívhatom a fogam, hogy ha haza megyek akkor a skerestyésféléktől joggal lesz félni valóm. Tudod annak idején amikor jártam az országot és más és más helyeken éltem, soha sem fordul meg a fejembe hogy egyszer majd a sekrestyés és társa cég felelősségre fog vonni, hogy milyen nemzetiségü vagyok, és azon kell idegeskednem hogy az ilyen sekrestyés félék mikor nyomnak a bordáim közé egy fegyvercsövet mondván hogy migránycs tenoristáknak nincs helyük. Most képzeld el a  második felelségem hogy izgulna most. Ilyenkor azt mondom- bár ez nem igaz- hogy szerencséje hogy meghalt, mert most sekrestyés meg társa cég biztosan levadászná mert migráncs tenorista.

Szerintem megint a Soros keze tette be a lábát ezzel a munkaerő vándorlással kapcsolatosan. Bár meg kell mondanom neked én pártoklom ezt, mert végre szakítani kéne azzal a begyepesedett hagyománnyal hogy "ahol élek ott kell megélnem", sokkal inkább az ahol "megélek ott kell élnem" verzió lenne a kívánatos-De tudod nem lesz iylen mert vannak sektrestyések akik szent célnak tekintik, hogy minél inkább El-Borok legyenek az emberek. Lelke rajta, már ha van neki ilyesmije. Ha meg nincs akkor meg amúgy is mindegy. Kellemes Karácsonyt és boldog új évet kívánok-és a jövőben legyel ElBoro csak a kitartását ésmunkabírását vedd át. A többit hagyd a sekrestyésnek. AZ való neki.

plalyA képe

plalyA
1 éve

Kedves Katuucabvogár!

Nem is kételkedtem benned egy pillanatig sem. De mint látos a sekrestyés már megint felvette a szent páncélt és lándzsát lobogtatva vágtat a nemlétező szoritóba. Sajnálatos az, hogy ilyen embereknek még van szavazati joguk az életben. No de komolyra fordítva a szót. Emlékszel a Barcelónai hatalmas migráncs támadásra? Akkor a MTV-ben bemutatták, hogy ilyen akadályt meg ilyan falat meg mindent építenek a Ramblám. Hát közlöm veled hogy ehgy fia fal sincs csak az van ami már akkor is megvolt amikor előzőleg ott éltem. Nem is lehetne.mert akkor a sétáló utca két oldalűn megállna a forgalom és akkor mondjuk a Szent Józssef piacot hogy a fenébe látnák el áruval. Kamu volt az egész csak arra volt jó hogy a sekrestyéshez hasonló  bugyuta e,bereknek legyen mit rágniuk. Millió ember van a Ramblán érusok turisták helybeliek semmi pánik nincs legfeljebb azt lehet látni hogy az eddig egyedül járöröző rendőrök most ketten vannak. Az unokámmal sétáltunk egy jó ideig, kb másfél órát, de még hangos szó sem volt nem hogy olyan képek mint amit a derék magyar TV bemutatott mint élő egyenes közvetítés SZerintem kőbányán vették dfel és adták el nekünk mintha Barcelónáról lenne szó. Még a tüntetés sem volt komolyabb felhajtás jó sok rendőr biztosította de a tüntetéés szervezők is állítottak őrséget mit tesz iste arab kinai afrikai is volt benne - aki renitenskedett azt ezek az őrök átkisérték a rendőrőökhöz és el volt intézve a dolog- európai módon és nem barom magyar módjára.

Szóval most akkor mi lesz mot már nem szíriai lesz a migráncs tenorista hanem a magyar migránycs tenoristák lesznek- mondom hogy ez aSorosnak a legujabb trükkje. Kellemes Karácsonyt és Boldog Új évet és hagyjátok a sekrestyést mert amolyan dulifuli- El-Boro

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

Így igaz. Csudaszép az ária :)

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Voltam egyszer Nagykállón átutazóban, sajnos a templom - mint manapság mindenhol! - zárva volt. Így nem tudtam megnézni az orgonáját!:(((
Simándy még mindig a legjobb magyar tenorista szerintem. Nincs utódja, sajnos!
https://www.youtube.com/watch?v=r2sWQgCW7Wc
Simándy József - Bánk bán áriája

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Tévedsz kedves Kirschner!
Nem vagyok rasszista, hanem csak TÁRGYILAGOS!
Amit leírtam, az mind igaz!
Most is mondták a tv híradóban, nagy a munkaerőhiány a zországban! És 35 e ft jutalmat kap az a dolgozó, aki beszervez ÚJ munkaerőt.
Ha koponyánként kapja, akkor neki 10 fő után már nem is lenne érdemes dolgoznia;o)
Egyébiránt meg nem én, hanem a párom mondá, soha ennyi Tátrában lebarnult munkatársa nem volt, mint az előző munkahelyén...
És képzeld, egyik sem fizetett adót!
Gondolta is a párom, egyedül Ő fogja eltartani az adójából azokat a derék, eminensen tanuló MAI gyerekeket???...

De örüljünk, hogy vannak, mert ők a JÖVŐ ZÁLOGAI! :)))
 

kirschner képe

kirschner
1 éve

". . . jöhetnek betanított munkára (operátornak! :DDDD) a keleten lábukat lógató kisebbségek is, mert van munka bőven. . .; . . . olyan szép barnák, mintha a Magas Tátra sípályáin napoztak volna. . .  " idézet tőled.

Zsadi, te már megint (vagy még mindig?) rasszista vagy.

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

Szia Zsadi :)

Én meg a nagykállói templomban Simándyt hallgattam élőben :)

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Szia Katicabogár! :)

Látod, látod a KIVÉTELEK erősítik a szabályt!
A "barbár keleten" én is eltöltöttem 23 évet, és mondhatom, megismertem a katolikus kunokat, de a református vastagnyakú kálvinistákat is.
Azután irány az egyik fellegvárból a másikba: Denreceni Református Nagtemplom, Esztergomi Bazilika.
Ugyanis itt van a szomszédban az ország egyik legimpozánsabb főszékesegyháza, az Esztergomi Bazilika, ahová gyakorta jártam ORGONAKONCERTEKRE, míg Baróti István karnagy, orgonaművész kántor úr élt.

Hoztam tőle egy szokatlan orgonadarabot, mellyel - ő úgy gondolta! - igazán nem szentségtelenítette meg eme szent fellegvárat! :DDD
https://www.youtube.com/watch?v=WoXlBigi62Q

Schrammel - Wien Bleibt Wien

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Szép ÚJ hetet mindenkinek!
Szia PlalyA!

Háááát, most aztán megen szemmé váltam!
Nem ismertem Rád! Ennyi hetet-havat összehordani ebben a havas időben!? Nahát!
Azt se tudtam, nevessek, vagy sírjak?!

Mert én is, mint Katicabogár, olyan "csodabogár" vagyok, sőt, CSODÁBB bogár, mert én 
"A kanyargó Tisza partján, 
Ott születtem!"

Csakhogy nem vágyik vissza a lelkem, mert ahhoz eleve külföldre kéne mennem, mert csak ÉN születtem ott a tesóim közül, ugyanis atyám (Őfőméltósága, Vitéz Kőbányai-Nagybányai Horthy Miklós jóvoltából) ott szolgált hivatalnokként a SZERBEK között, aztán mikor behívták a frontra, anyám visszavonatozott a Nagykunságba, ahol a rokonaink éltek. Hát eeeegen... Mert bizony Ő IGAZI Kunsági parasztlyány vót! ;o)

Aztán a zene engem elröpített a Kálvinista Rómába, Debrecenbe, biztos azért, hogy megismerjem a vastagnyakú kálvinistákat a konok keresztény kunok után, erre mit tesz isten?
Hát nem elragadt magával egy Dunántúlról oda behívott kemény katona legény, és elhozott magával IDE, Esztergom mellé?!
Hogy megismerjem a magyar honban élő nemzetiségieket is, ugyanis ez a Dorogi bányavidék tele van sváb meg tót faluval, ami nekem azért volt érdekes, mert se a Kunságban, se a Hajdúságban nem élt nemzetiség, legalábbis, ha valaki idegen nyelven szólalt meg, biztosak lehettünk benne Debrecenben, hogy az TÉNYLEG külföldi volt.
Nos, rajtam tehát "migráncsság" tekintetében láthatod, nehéz túltenni! :DDD

Ráadásul egy olyan családiházas lakótelepre kerültem, ahol szemben, és jobboldalt sváb a szomszédom, baloldalt tót, a jelenlegi párom is tót, na és a hátsó szomszédom meg hamisíttatlan Szabolcsi magyar paraszt származék.
És ami a FONTOS: ilyen az egész lakótelep, mindenféle nííípek laknak ám itt, BÉKÉS egyetértésben!

Na, EZT húzd ki, ha jó fogad van! :DDD
Jah!
Még csak annyit, hogy az itteni reklámújságok mindig tele vannak különféle tulajdonú üzemek álláshirdetéseivel, jöhetnek betanított munkára (operátornak! :DDDD) a keleten lábukat lógató kisebbségek is, mert van munka bőven.
Igaz, ki kell tölteni egy tesztet, ami olyan könnyű, hogy egy alsós kisiskolás is meg tudja csinálni.
Ééééés!
Ha van 3 gyerek, még - a törvény értelmében - adózniok se kell.

Nos, csak rajta, tisztelt Kelet-Magyarország! Segítsetek a munkaerőhiányban szenvedő Nyugat-Magyarországnak! Különösen szól ez azoknak a honfitársainknak, akik még most is olyan szép barnák, mintha a Magas Tátra sípályáin napoztak volna... ;o)

Soros György meg tán még igen kicsi volt, mikor én MÁR migráncs voltam a szerbek között, úgyhogy én nem okolom őt sanyarú migráncsos sorsomért! :P

További szép téli napot mindenkinek!

(Jöhetnek a már megszokott minuszok, kedves antipatikus fórumtársaim! :DDD) 
 

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

Látod ebben én kivétel leszek :) Hisz életem 20 évét a "barbár keleten" éltem le. Ismerem őket, ismerem a szokásaikat (amik sok esetben valóban mások, mint itt, a szűkebb pátriámban) - és soha nem feledem el, hogy milyen szeretettel fogadtak be anno... :)

plalyA képe

plalyA
1 éve

Nos én csak arra vagyok kíváncsi, hogy  a derék migráncs tenoristázók, mosrt mit fognak kitalálni. Hisz ezek is migráncsok, de még sem lehet letenoristázni őket. Bár, mivel a bunkóság, meg a hülyeség határtalan és ebbe a migráncsozók  teljesen a toppon vannak, biztosan lesznek olyan találékonyak hogy kitalálják, hogy miért is kell gyűlölni majd ezeket a "belső migráncsokat"

Pedig a helyzet az, hogy minenféleképppen van különbséga nyugati határszélen lakó magyar meg a keleti határszélen lakó magyar nyelvezete, szokásai , beszéde, öltözködése meg egyáltalán az életvitele között. Legalább akkora mint a "határon át tömegesen beözönlő migráncsok esetében- akik Belgrádból gyalogolnak a magyar határhoz tömegesen, zászlót lobogtatva és 'irtsunk ki minden európait' kezdetü muszlim nótát danolászva." Mi lesz most a nyugati határszélen lakó asszonyokkal meg gyerekekkel. Én máris aggódom értük. Mi lesz most ha egy keleti határszélen lakó magyar betelepül egy békés, dolgos nyugati határszélen lakó szomszédségéban- hú hát már látom is  a pogárháború előszelét. Ezek "vad, barbár keleti határszélen lakó magyarok" összerondítják a szép kis nyugati határszáli városok megszokott nyugallmas kis hartácsoló életmmódját. Felháborító, hogy kormányunk nem tesz ellene semmit sem. Szeritem ez is a soros műve.(Csak így kisbetűvel mint nemecsek) Csak is ő uszithatta a keleti határszélem lakó magyarokat a békés nyugati határszélen lakókra. Azonnali Nemzeti konzultációt követelek. Ez türhetetlen állapot. Majd előirják a sorosbérencek, hogy mennyi keleti határszéli migránycs tenoristát kell betelepíteteni a nyugati határszéli városokba. Ez inszinuáció, beavatkozás a békés nyugati határszéli kisvárosok belügyeibe.  Nem megengedhető - azonal tessék interpellálni a sorosbérencek ellen a parlamintbe. Micsoda dolog ez, fúj, sőt huj meg hej mag minden.

 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Ennek is örülnünk kell, mert  nem országhatáron  kívüli  nyugatra mennek. Lassan   felborul az  ország, illetve  felbillen, mert  már rég felborult. Nem is értem, ezzel miért nem foglalkoznak az  illetlkes szervezetek, Államtitkárok. Egyenlő munkáért egyenlő  bért. Úgy  gondolom, hogy  az  ország  egész területén lenne  munkalehetőség. Csak hát  könnyebb  volt  bezárni  egy jól működő  üzemet, vagy  gazdaságot, inkább  tönkre tették mint  felturbózták  volna. Itt  má rég  nem a  munkavállalókért megy a "harc".

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Katám, TELJESEN igazad van! :)))

 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Ugye ismerős az  a mondóka, hogy   ... oda megyünk lakni, ahol tejet kapni. A  magyar  ember  oda megy  dolgozni, ahol munkát  is  kapnak. Nyugaton kicsivel jobban meg lehet  élni  mkint Keleten  vagy  Északon.