A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nehéz volt elképzelni, de Simicska minden jel szerint eltűnik a süllyesztőben

via HVG

2018. július 15. 12:11 | 0 hozzászólás

Visszavonul Magyarország volt csúcsoligarchája, Simicska Lajos. Orbán legyőzte, de még utoljára tisztességesen kifizetik, cserébe sem a gazdaságban, sem a közéletben nem marad valódi hatalma. Vagy mégis?

Simicska bedobta a törülközőt – elsőre így értelmezhető az, hogy a milliárdos eladta érdekeltségeit régi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Erről Nyerges adott ki közleményt, amelyből kiderül: az ügylet tárgyát a „Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői” cégek képezik. Úgy tudjuk, összesen mintegy hetven vállalatról van szó.

Belátta, hogy reménytelen

Forrásaink szerint Simicska úgy látja, 2015-ben indított hadjárata reménytelen, nem bír a kormányzati ellenszéllel. Emlékezetes: a milliárdos évtizedeken keresztül volt a Fidesz és személyesen Orbán Viktor talán legközelebbi harcostársa, ő építette fel a párt gazdasági hátországát, cserébe pedig állami óriásmegrendelések gyarapították őt, családját és üzlettársait. Megkerülhetetlen szereplőjévé vált a média- és reklámpiacnak, az építőiparnak és a mezőgazdaságnak egyaránt. Meg persze a politikának: az anekdoták szerint kormánytagok járultak a ravasz stratéga hírében álló milliárdos színe elé egyeztetni, de inkább az áldását kérni nagyobb horderejű döntésekre. Az első Orbán-kormány idején ő vezette az adóhatóságot, ám emberei a második Orbán-kabinet idején is fontos szerepet játszottak, mint például Vida Ildikó NAV-elnök vagy Németh Lászlóné fejlesztési miniszter.

Tovább...


A cikk eredetije: Nehéz volt elképzelni, de Simicska minden jel szerint eltűnik a süllyesztőben


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges