A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Navracsics kicsit helyretette a dolgokat kvótaügyben

via HVG

2016. október 7. 11:51 | 3 hozzászólás

Navracsics Tibor azt mondta, Brüsszel eddig sem üzent vissza, és nem is fog bosszút állni a kvótanépszavazásért, aminek ráadásul hatása sem lesz az uniós jogra. Kényszerbetelepítés meg eddig sem volt.

Navracsics Tibor uniós biztos szerint az Európai Bizottság (EB) Magyarország belügyének tekinti a kvótareferendumot, ezért nincs is álláspontja az ügyben.

A Népszabadság pénteki számában megjelent interjúban az EB oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa azt mondta, Brüsszel eddig sem üzent vissza, a bizottság eddig sem állt bosszút pedig a népszavazási kampányban elhangzottak meglehetősen személyeskedő kijelentések.

Arra a felvetésre, miszerint a magyar kormány a bosszúállás jelét látja abban, hogy készül egy jelentés az uniós pénzek magyarországi elosztásának pályázati mechanizmusáról, amelynek nyomán el is zárhatják a brüsszeli forrásokat, Navracsics Tibor azt mondta, ez egy régóta folytatódó konzultáció a magyar kormány és az EB között. "Abban biztos vagyok, hogy a bizottság részéről nem politikai motivációjúak a kételyek, azaz nincs szó bosszúról" – fogalmazott.

A biztos közölte, Magyarországon kívül több ország is vitatja a kvótarendszert, ezért nem tudja mi lesz annak a sorsa. Hozzátette: a népszavazásnak nem lesz hatása a közösségi jogra, mert a kérdés nem is arra, hanem egy belső döntéshozatali eljárásrendre irányult.

Tovább...


A cikk eredetije: Navracsics kicsit helyretette a dolgokat kvótaügyben


Hozzászólások

Citoyen képe

Citoyen
2 éve

Lehet, hogy Brüsszelben kikerült a közvetlen befolyásolás alól... de igazi pártkatona, aki semmit nem tesz a saját és a fidesz érdekével szemben... Most lehet, hogy egy ilyen megszólalásra is szükségük volt....

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Igazad  van, ha  nem színjáték lenne, már rég  hazarendelék  volna...

 

Citoyen képe

Citoyen
2 éve

Olvasom a FB-on a hozzászólásokat... Számomra hihetetlen, hogy az emberek milyen feledékenyek....

Most rendesemberezik, meg némelyek ünneplik... Pedig ez is csak a színjáték része.... Nem hiába van ott, ahol van....