A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Navracsics: "Hiányoltam egy józan itthoni hangot"

via HVG

2016. június 30. 10:59 | 0 hozzászólás

2015 vége volt Navracsics Tibor EU-biztos szerint a mélypont, akkor okolta a kormány mindenért az EU-t, azóta viszont javult a helyzet. Politikai jövőjéről a Fidesz mérsékelt politikusa csak homályosan beszélt.

Csak felületi egyezés volt a magyar és a brit álláspontban az EU-ban, mondja Navracsics Tibor EU-biztos, fideszes politikus a Heti Válasznak adott interjúban, jóllehet, kívülről úgy tűnt, a két állam összhangban volt a politikai kérdésekben. Szerinte a Brexit miatt bekövetkező korlátozások a brit munkaerő-piaci szabad áramlásban nem a magyarokat fogják a legsúlyosabban érinteni, inkább a balti vagy lengyel munkavállalókat. Navracsics nem akart a Kövér Lászlóval vagy Kósa Lajossal vélhető konfliktusairól beszélni, a fideszes politikusok korábban megrótták, hogy a kvótanépszavazás ügyében Brüsszel szekerét tolja.

Úgy látja, tavaly novemberben a magyar politika, pontosabban a kormány minden bajért az EU-t okolta, "hiányoltam egy olyan józan, itthoni hangot, amely kimondja (...) nem kérdés, az országnak ebben a közösségben a helye". A helyzet már javult valamelyest azóta. Navracsics állítja, a Fideszen belül senkivel nem romlott meg a viszonya, de azt is kijelenti, az ő értékrendje nem változott meg 2014 ősze előttjéhez képest sem. Az EU-biztos a politikai jövőjéről sem árult el semmi biztosat, hogy mi lesz három év múlva, "majd akkor gondolom végig".

Tovább...

 


A cikk eredetije: Navracsics: "Hiányoltam egy józan itthoni hangot"


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges