A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nagyot bukna a Fidesz az olimpiaellenes népszavazáson

via 24 HU

2017. február 13. 10:12 | 1 hozzászólás

A budapesti olimpiai pályázatról népszavazást kezdeményező Momentum Mozgalom közvélemény-kutatást rendelt egy ismert piaci szereplőtől arról, hogy sikeres aláírásgyűjtés esetén milyen eredményekre számíthatnak. Az is kiderült, hogy olimpia helyett mire költenék a pénzt az emberek. A 24.hu megszerezte a kutatást.

A Momentumnak február 17-én, pénteken kell leadnia 138 ezer érvényes aláírást ahhoz, hogy a fővárosban népszavazást lehessen tartani arról a kérdésről:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a  2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?

Olimpia nem, népszavazás igen

A belső használatra készült közvélemény-kutatásból kiderül, hogy az olimpia megrendezésének nincs egyértelmű társadalmi támogatottsága. A megkérdezettek 45 százaléka támogatja a pályázatot, 51 százalék ellene van. Budapesten jelentősebb a különbség, ott

62 százalék elutasítja a rendezést, csak 31 százalék van mellette.

Tovább...


A cikk eredetije: Nagyot bukna a Fidesz az olimpiaellenes népszavazáson


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Addig  amíg  az ország  nincs olyan  anyagi helyzetben, hogy  Olympiát  redezzen, a gondolatát is elkéne vetni. A bevételből nem hiszem, hogy  sok maradna, mert  az akevés se az ország  gazdasági helyzetét  javítaná.  " Ej rá érünk arra  még", mondaná Pató Pál,  hogy  Olympiát rendezzünk ! Már eddig is  felforgatták a fővárost. Ne akarjanak már mindent  a saját kényükre, kedvükre építeni. Tessenek már a nép érdekeit képviselni!