A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nagy csendben költöttek plusz 30 milliárdot a vizes vb tech. beruházásaira

via 24 HU

2017. július 11. 10:41 | 0 hozzászólás

Egyáltalán nem annyiba került a budapesti vizes világbajnokság, mint amennyit a szervezők eddig bevallottak: sokkal többe.

Az Index szerint Seszták Miklós, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke és a többi, az esemény körül bábáskodó politikus eddig elfelejtett beszámolni arról a nettó 30 milliárd forintos plusz kiadáscsomagról, amibe a tévés közvetítéséhez szükséges technológiák, valamint az internetes kapcsolat és wifi hálózat kiépítése került. Sőt, hallgattak arról is, hogy mennyiért szerezték be a rendszer működtetéséhez szükséges szoftveres hátteret, illetve a résztvevőknek kiosztott 1400 mobiltelefont és 600 laptopot.

A feladatokat az Antenna Hungária és az MVM Net állami cégeken keresztül bonyolították, de sem a két cég, sem a megrendelő, a világbajnokságot szervező Bp2017 NKft. nem írt ki közbeszerzéseket.

A lap forrásai szerint a füredi beruházásoknál a Canalcom, a Promontel és KT Elektronik voltak az alvállalkozók (a füredi beruházások értéke tudomásunk szerint 2,6 milliárd forint volt), míg a budapesti fejlesztésekről kapott információk alapján a fővárosi beruházások alvállalkozói közé tartozik többek közt

Tovább...


A cikk eredetije: Nagy csendben költöttek plusz 30 milliárdot a vizes vb tech. beruházásaira


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges