A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Műtőssegédnek képeznék át a minisztériumokból kirúgott tisztviselőket

via 24.hu

2018. október 9. 13:48 | 1 hozzászólás

„A 24.hu információi szerint 9-10 ezer államigazgatási alkalmazottnak mondanak fel október második felében.”

Hetek óta idegesség és szorongás tölti ki az államigazgatásban dolgozók napjait. Úgy tudjuk, 9-10 ezren veszíthetik el munkájukat. A minisztériumokban és a kormányzati háttérintézményekben javában folyik a 20, vagy helyenként akár 40 százalékos létszámleépítés előkészítése. Napok kérdése, és kiderül, kit tesznek lapátra és ki maradhat állami alkalmazásában.
A 24.hu információi szerint 9-10 ezer államigazgatási alkalmazottnak mondanak fel október második felében.

A kirúgások érinthetnek bárkit, függetlenül attól, hogy eddig

közszolgálati jogviszonyban,
kormányzati szolgálati jogviszonyban,
közalkalmazotti jogviszonyban,
igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban vagy
költségvetési szervnél betöltött munkaviszonyban dolgozott-e.
Mindannyian két hónapos felmondási idővel kapják majd meg a felmentésüket.

Az elbocsátottak száma alighanem nagyobb lesz, mint azt Gulyás Gergely augusztusi bejelentésében érzékeltette. A Miniszterelnökség vezetője akkor január elsejével is legfeljebb 15-20 százalékos létszámcsökkentést látott reálisnak. Egyes tárcáknál azonban arányaiban nagyobb leépítésekről hallottak az ott dolgozók, mint amekkorát a miniszter bevallott. Van, ahol úgy tudják, minden harmadik embernek mennie kell majd, ezért gyakorlatilag leállt a munka, mert mindenki azt várja, hogy kiderüljön, rákerült-e a neve a halállistára. A 24.hu korábban már írt arról, hogy Palkovics László tárcájától olyan hírek terjedtek el, hogy ott 40 százalékos az elbocsátási terv, ezért egyes osztályokon a dolgozók már jelentéseket készítenek munkájuk hasznosságáról, mások pedig a valószínűsített kirúgást meg sem várva azonnal munkahelykeresésbe kezdtek.

Tovább...


A cikk eredetije: Műtőssegédnek képeznék át a minisztériumokból kirúgott tisztviselőket


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
6 hónapja

Valószínű OKJ szakképzés keretein belül próbálják ezt megoldani.  Szégyen és embertelen  bánásmód mint  a kirúgott tisztviselőkkel, mint a betegekkel. Rövid idő alatt nem lehet olyan  szakmát megtanulni, amit  4 éves képzéssel lehet elsajátítani. Fura elképzelés, aki  több  évtizedig köztisztviselő volt, az  nem biztos, hogy  mindenki alkalmas  az  egészségügyi ellátásra. Nem beszélve a bérbeni  különbségről.  Mondja  valaki, hogy  ez  emberbarát, családbarát  kormány... :(