A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

MSZP: tündérmese helyett rémálom

via Gépnarancs

2012. december 27. 14:50 | 4 hozzászólás

Az MSZP szóvivője szerint 2012 a tündérmese helyett a rémálom éve volt, nőtt a szegénységben élők száma.

Török Zsolt az MTI-nek mai sajtótájékoztatója után azt mondta: a rémálom jövőre egy 850 milliárd forintos megszorítással folytatódik. Karácsony előtt tízezrek álltak sorba meleg ételért, ajándékcsomagért – mondta az ellenzéki politikus, hangsúlyozva: mára több mint egymillióan vannak azok, akik bár dolgoznak, nem tudnak megélni a fizetésükből, szinte csak “vegetálnak”. Négymillióan élnek a létminimum, másfél millióan a szegénységi küszöb alatt – fűzte hozzá.

Török Zsolt szerint a “rémálom folytatódik”, jövőre 850 milliárd forintos megszorítást hajt végre a kormány. A három “Orbán-Matolcsy-csomag” átlagosan 85 ezer forint többletterhet jelent mindenkinek – vélekedett.

A szocialista párt szóvivője szerint amíg a nélkülözők száma nő, addig fideszes politikusok rokonai “zsíros állami állásokba” kerülnek. Ide sorolta, hogy Kövér László házelnök felesége a szigetszentmiklósi járási hivatal vezetője lett.

Török Zsolt kitért arra, hogy egy sajtóhír szerint Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke úgy vesz fel lakhatási támogatást, hogy hat éve nem járt abban a debreceni házban, ahová be van jelentve. A szóvivő ezt etikátlannak nevezte, és azt mondta: meg kell vizsgálni, hogy a kormánypárti képviselőnek járt-e az összesen nagyjából nyolcmillió forint támogatás.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy ezt a korszakot le kell zárni, a szocialisták január 2-án ezért kezdenek tárgyalásokat ellenzéki szervezetekkel “egy biztosabb jövő” érdekében.

tovább...


A cikk eredetije: MSZP: tündérmese helyett rémálom


Hozzászólások

Treszkes képe

Treszkes
6 éve

Attól tartok, hogy 2013-ban nem lesz valami jó évünk

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
6 éve

A  biztosabb   jövőt igérték már sokan. Többek között  a rendszerváltás előtt. Még  sem lett  jobb, mert aki azt igérte, megkezdte az ország  rombadöntését. Aki valamit  tett - volna, azt  elüldözték. Ki kéne találni azt az ellenszert, hogy  már valaki végre végig csinálja azt , amit  elkezd. Nagyon nem szeretném, ha éppen a regnáló kormányfő lenne az , aki végig csinálja.

Erika1 képe

Erika1
6 éve

Folytatódik  a rémálom  ,mert  a  bankok  mindent  át  fognak  hárítani  a  számlatulajdonosokra,  vagyis  az  a  kis  kereset  is  még  kisebb  lesz  ......

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Ez a tündérmese Matolcsy Györgynek és Orbán Viktornak tetszik...