Szerkesztők ajánlják Szele Tamás: Sri Lanka könnyei
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

MSZP: ki a politikával az iskolából!

via Népszava Online

2018. szeptember 4. 11:40 | 0 hozzászólás

Tóth Bertalan: „Tragikus, hogy a politika betette lábát az iskolába, miniszterek beszélnek arról ünnepi tanévnyitókon, hogy nem a szülők dolga a gyermekek nevelése.”

Vitázni szeretne a Fidesszel a Tanítanék Mozgalom által februárban megfogalmazott, most pedig újra elővett Oktatási Minimum tervéről az MSZP és a Párbeszéd szövetsége: erről Karácsony Gergely és Tóth Gergely tartott közös beszámolót hétfőn. Mint mondták, civil szervezeteket és pártokat keresnek meg, lakossági véleményfelmérést tartanak, majd parlamenti vitára hívják a témában a Fideszt.
 
A Tanítanék tervét februárban már elfogadta az ellenzék – kérdéses, hogy a kormánypárt egyáltalán hajlandó-e leülni velük, hiszen már az otthonápolás ügyében összehívott rendkívüli ülésre sem jöttek el.
 
Hogy az oktatás reformjára miért lenne szükség, arról Karácsony festett drámai képet: mint mondta, több mint egymillió gyermek, szüleik és a tanári szakma is aggodalommal kezdheti az új tanévet, mert a Fidesznek látványosan nincs oktatási politikája, és képzés helyett inkább faragni szeretnének a gyerekeken.
 

A cikk eredetije: MSZP: ki a politikával az iskolából!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges