A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

MSZP: Az ország rosszabbul teljesít

via 168 óra Online

2014. január 3. 13:34 | 2 hozzászólás

Az MSZP szerint a nemzetgazdasági miniszter félrevezetően nyilatkozott a magyar gazdaságról, mivel a lakosság 90 százaléka az általa elmondottak ellenkezőjét tapasztalja.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője Varga Mihály szavaira reagált; a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek csütörtökön azt mondta, a magyar gazdaság egyre magabiztosabbá válik, és a legjelentősebb eredménynek tartja az államadósság csökkentését, a növekedési fordulatot, a foglalkoztatottság bővülését.

Az ellenzéki párt szóvivője ezzel szemben úgy foglalt állást, hogy csak a „kiválasztott kevesek” és kiváltságosok jártak jobban az elmúlt három és fél évben, az egykulcsos adó bevezetésével a legrosszabb helyzetben élők jártak rosszul. Ezen kívül megszüntették az adójóváírást, megadóztatták a cafeteriát, emelték munkaadói járulékokat, több tízezer embert elbocsátottak a közszférából, felemelték az áfát, az egyszerűsített vállalkozói adót és az illetékadót, bevezették az ingatlanadót, a sárgacsekk-adót és a tranzakciós adót. Csökkentették a szociális juttatásokat, ellehetetlenítették a hitelezést a bankadóval.

Telekommunikációs adót találtak ki, dohány-, alkohol jövedéki adót emeltek, chipsadót vetettek ki, az üzemanyagok jövedéki adóját megemelték, újévkor a benzint és a gázolajat sokadjára elviselhetetlenül drágították, az autógáz jövedéki adóját 100%-kal megemelték, bevezették a baleseti adót (az állami autókra érdekes módon nem), emelték az autópálya-díjakat, új matricarendszert vezettek be.

Csökkentették a szociális juttatásokat, a rokkantsági ellátást, bevezették a szociális hozzájárulási adót, növelték a kommunális adót, bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékeket emeltek, a betéti kamatok után 6%-os egészségügyi hozzájárulást vezettek be, a pénztárgépekkel sem a kereskedők, hanem az állam vagy csókosai jártak jól – sorolta a szocialista szóvivő.

Kormos Kata külön kiemelte, hogy emellett elvonták 3 millió ember 3 milliárdos magánnyugdíj megtakarítását, megvonták a nyugdíjasok ingyenes közlekedését, ismét lett tandíj, csökkentették a diákok támogatását, csökkentették és számtalan rászorulótól megvonták a szociális segélyt.

Ezek következményeként az MSZP szóvivője szerint a szegények még szegényebbek, a gazdagok még gazdagabbak lettek. A gazdasági miniszter számai mögött „megalázott és megnyomorított emberek állnak”.

„Az ország egyre távolodik a felemelkedéstől és az európai jóléttől. Magyarország sokkal rosszabbul teljesít, mint bármikor” – zárul az MSZP közleménye.


A cikk eredetije: MSZP: Az ország rosszabbul teljesít


Hozzászólások

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Így  igaz  Kataa.

Csak  az  nem  látja  aki  nem  akarja  .

Remélem  már  csak  pár  hónap  és  kezdhetjük  újra  építeni  az  Országot  .

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Ezt már csak az nem látja, aki nem akarja.  Sajnos ez  olyan szlogen, ami a valóságot tükrözi. Ezen csak mi választó polgárok tudunk változtatni, hogy jó helyre tegyük azt a bizonyos X-t. Több  idős emberekkel találkoztam, aki sok mindent megéltek az országban. A  véleményük viszont lesúlytó:  Ilyen rossz  élet még nem volt Magyarországon mint napjainkban.