A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mozgalommal váltaná le az MSZP az Orbán-kormányt

via Népszava Online

2017. november 15. 11:53 | 0 hozzászólás

Van köze az ellenzék mai önsorsrontó állapotának ahhoz, hogy elindítottam a Radikális Európai Demokraták (RED) mozgalmat – jelentette ki a Népszavának Ujhelyi István.

Az MSZP európai parlamenti képviselője azután beszélt erről, hogy „IDEJE FELÉBREDNI!” címmel tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Facebook-oldalán kedden. Szerinte sokkal erősebb, közös fronttal kell leváltani az Orbán-kormányt, a rezsimet, amely veszélyezteti Magyarország európai jövőjét. Ujhelyi nagyon sok minden miatt dühös, így eszébe sem jutott hátradőlni, hiába mondott le a MSZP alelnöki posztjáról.

Mint arról korábban írtunk, Botka László miniszterelnök-jelölt októberi visszalépésével egy napon Ujhelyi is lemondott alelnökségéről. Akkor azt írta: „méltatlan és vállalhatatlan az a folyamat, ami a demokratikus oldalon történik, nem vállalhatok felelősséget és sorsközösséget a következő időszakért”.

Most olyan mozgalmat indít, amely "érzi, látja, tudja", hogy ilyen időkben, amelyeket most élünk, csak radikális eszközökkel lehet elérni a hatalom leváltását. A RED nem párt, nem is indulnak a 2018-as választásokon: egy olyan ellenzéki közösség, amely a politikai pártokon túl próbál tenni az ügy érdekében. Bár kevés konkrétumról esett szó, annyi azért kiderült, hogy a hazafiság, az európaiság és a szakértelem lesz a mozgalom három alappillére. Ami pedig a radikalizmust illeti: Ujhelyi leszögezte, hogy számukra a radikális nem szélsőségest jelent.

Tovább...


A cikk eredetije: Mozgalommal váltaná le az MSZP az Orbán-kormányt


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges