Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Most az európai korrupció megfékezését célzó javaslatokat utasította el a Fidesz az EU-ban

via 168 Óra Online

2018. október 7. 10:27 | 2 hozzászólás

Ujhelyi István: Lassan nincs olyan nap, amikor a Fidesz ne bizonyítaná, hogy bármire képes az állami korrupció elfedése és a lopások feltárásának megakadályozása érdekében

A Fidesz által elutasított, de az uniós parlament által amúgy megszavazott javaslatok a korrupció megfékezésére és az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra vonatkoztak. 

Az Európai Parlament csütörtökön tárgyalta a vámcsalások elleni küzdelemről és az Unió saját forrásainak védelméről szóló állásfoglalást. Az állásfoglalás kiváltó oka alapvetően az OLAF, az EU csalás elleni hivatalának a 2011 és 2017 között Kínából az Egyesült Királyságba szállított textilek és cipők körüli vámcsalásokkal kapcsolatos vizsgálata volt, amely megállapította, hogy a britek összesen 2,7 milliárd eurónyi vámmal tartoznak az EU-nak.

A 410 igen, 84 nem és 77 tartózkodó szavazattal elfogadott állásfoglalás értelmében az EP megbízta az Európai Bizottságot, hogy tegyen meg minden szükséges lépést a be nem fizetett EU-s források begyűjtéséhez, valamint összehangolt adminisztratív szankciókat szorgalmaz a vámokkal történő jogsértésekkel szemben. Az állásfoglalásnak nincs jogi következménye, csupán politikai támogatást nyújt az Európai Bizottságnak, hogy lépéseket kezdeményezhessen a témában.

Tovább...


A cikk eredetije: Most az európai korrupció megfékezését célzó javaslatokat utasította el a Fidesz az EU-ban


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
6 hónapja

Aki  nem bűnös, az nem fél az igazságtól. :)

3 -8
Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
6 hónapja

Támogatják a bűnelkővetőket-azaz magukat!