A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Molnár Gyula: “Töröljék szótárukból az összefogás szót”

via Huppa

2016. június 30. 12:42 | 130 hozzászólás

Az MSZP szombaton megválasztott elnöke szerint a baloldali ellenzéki pártoknak...

 az Orbán-kormány leváltása érdekében választókerületenként egy jelöltet kell állítaniuk 2018-ban a parlamenti választáson.

Molnár Gyula az MTI-nek adott interjújában jelezte, gyors és békés tisztújítást szeretne a parlamenti frakcióban és Tóth Bertalan hangsúlyos szerepvállalását. Arról is beszélt, hogy nem kérnek bocsánatot többet, higgyék el az emberek, hogy az MSZP megtanulta, hol hibázott.

Molnár Gyula az elnökváltást azzal magyarázta, hogy a kongresszusi küldöttek többsége hálás azért, amit a távozó elnökség a nehéz helyzetben lévő párt stabilizálásáért tett, de úgy gondolták, ebbe az irányba nincs már növekedési potenciál, változtatni kell. Szerinte tízből hat magyar úgy gondolja, hogy kormányváltás kell, és most az a feladat, hogy tízből négy ember azt mondja, az a jó irány, amit a szocialisták vagy a szocialisták dominálta együttműködés képvisel.

A pártelnök előnynek tartja, hogy nem parlamenti képviselő, mert így nem kötik a nemzeti együttműködés rendszerének szabályai. Véleménye szerint a parlamenti szabályok átalakítása, “a házelnök mentális megroppanása” óta a konstruktív ellenzékiség kifejezés kiüresedett; a parlament nyilvánosság megszűnt, ezért elsősorban nem a parlamentben kell megmutatni, mit gondolnak az országról. Úgy látja, azzal nem lehet választást nyerni, hogy váltsák le Orbán Viktor, arról is kell valamit mondani, hogyan nézzen ki az ország. Hozzátette: a parlamenti frakciónak ki kell dolgoznia 10-15 törvényt – például a közszféra béremeléséről, az egészségügyi reformról, az oktatással kapcsolatban – , amelyet fontosnak gondol, és amelynek parlamenti benyújtásával állásfoglalásra kényszeríti a Fideszt.

Molnár Gyula kifejtette: a parlamenten kívüli politizálás nagyon sok vidéki program szervezését jelenti, és ide sorolta az értelmiséggel, a szakszervezettel és a civilekkel való folyamatos kapcsolatot is. Az ezekkel a csoportokkal való együttműködést konkrét ügyekben tartja elképzelhetőnek. Az a feladatuk, a Fideszénél több szavazójuk legyen, ehhez pedig meg kell hallani az emberek hangját – tette hozzá.

Tovább...


A cikk eredetije: Molnár Gyula: “Töröljék szótárukból az összefogás szót”


Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Szó se róla, békés légkörben hatékonyabb tud lenni a munka.. Amin persze nem azt értem, hogy kihívások nélküli tunyaság, hanem egymást értő és elviselni képes közösség. Amúgy a fegyelem, mint olyan, számomra nem mindig erlőre vívő dolog. Persze egy bizonyos határig kell, mert anélkül nincs összehangolt munka, de ha túlnövi magát, hát attól az isten mentsen... 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Íme, a BÉKESSÉG fontossága! :)))
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

"Az utódneveléshez suerintem nem békesség kell. Az utódneveléshez szándék és profizmus kell. Jó iskola, komoly képzés, komoly háttér."

Igazad van Dmolnár, de csak részben!

Mert igenis kötöm az ebet a karóhoz, hogy mindehhez BÉKESSÉG szükséges!
Békétlen légkörben csak KÁOSZ lesz. Széthúzás, és nem értelmes munka!
Nincs profizmus (mindenki MAGÁT tartja annak!), nincs komoly képzés (torzsalkodás van!). s főleg nincs komoly háttér! Veszekedés van, széthúzás, miként ITT is láttuk pedig - állítólag! - egyfelé húznán a szekeret.

Hidd el nekem, tapasztalatból tudom, mit generáloz a BÉKÉTLENSÉG az azonos érdekű közösségek ( Pl. tantestületek) révén... Háromnak voltam tagja annó...

S mint tudjuk, a békességhez fegyelmezettség szükséges.
Fegyelem nélkül meg nincs figyelem sem!

 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Kösz... Már kezdett elegem lenni az egymás sértegetéséből... Pro és kontra... 

lilla- képe

lilla-
2 éve

"Persze ha többen itt lennének elvesznének azok akik most úgy gondolhatják, hogy uralhatják egy párt portálját, sokszor más párt propagandájával is!" 

:) Nédda!Micsoda rejtett üzenet! 

 

Nincs itt más párt propagandája csak felhívás arra, hogy ne köpködjünk már minden felé úgy, hogy az ok bizony rejtve van!

 

Sok vita és komment váltás után kristályos: 

miért is ez az eu parlament  frakcióneve: 

szocialisták és demokraták progresszív szövetsége

az mszp szocialista minden atributumával

( Molnár Gyula talán már nem ortodox módon --és ezért választotta a választmány--a tagság, mert tisztulást szeretett volna, és mádszor is "pagmatizmust" ahogy lehet a legméltányosabban . Nem rétegpártnak lenni, hanem kormányzópártnak lenni , de nem proletárdiktatúrás alapon)  

Végül a dk is ezen küzdelem okán alakult--- nem kellett volna, hogy az megtörténjen. Talán most visszaáll a dolgok normális rendje!   

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Bármi témát hoznak ide, bármi vita elkezdődik--mindig személyeskedés a vége!

Én magam minden jelzőt letiltanék, és minden kioktató szöveget, amely úgy kezdődik: te azt gondolod/mondod

Mert a távol levő honnan tudja, hogy mit gondolok.

Szóval a téma:https://www.facebook.com/events/272886816403595/   

https://www.facebook.com/events/272886816403595/?active_tab=posts 

ugyanaz másként! 

Molnár Gyula pedig tegye okosan amit tennie kell.

Akkora várakozás előzte meg megválasztását, amekkora Bajnaiét. 

Bajnai elszúrta, Remélem Molnár Gyula ügyesebb lesz, és érzékenységeket nem sért, és minden pártot partnernek tart majd!  

Ha így lesz, akkor mind nyerünk!

Köszönöm a figyelmeztetést, tudomásul vettem! Elöző hozzászólásomnál nem vettem észre a beirásodat, így az már elment!

Birni sokáig birnám, az viszont más kérdés, hogy értelme van-e?

Sajnos ez mindaddig így lesz, amíg csak egy-két emberke jön. 

Ismerőseim körében az a vélemény, hogy bolond vagyok hogy idejöttem! A vélemény a Kapcsolatról pozitiv, viszont az emlitett okok miatt, és amire én is berágtam azért nem jönnek. nincs szükségük erre!

Többen a Facen benéznek, de az nme egészen ilyen.

Még gondolkodom, mert nincs szükségem arra, hogy botcsinálta pszichologus elemezzen, nincs szükségem arra a sok rosszindulatra ami árad az irányomba- mindazért amiért belém kötöttek.

Persze ha többen itt lennének elvesznének azok akik most úgy gondolhatják, hogy uralhatják egy párt portálját, sokszor más párt propagandájával is!

Kérem, hagyjátok abba! Nem szeretnénk sem törölni hozzászólásokat, sem felhasználót letiltani.

Kérem, térjetek vissza az eredeti témára és fejezzétek be a személyeskedést, egymás sértegetését!

Ha nekem válaszolsz, akkor tedd meg, hogy nem úgy irod hogy ennek az embernek! Alapvető műveltség Plessatt! Szemtől -szembe!

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Anélkül, hogy szándékomban állna bárkit megsérteni - nagyon dühít, hogy ha véletlen megjelenik valaki új, akkor pillanatokon belül támadások érik :( Sajnos nem ez az első eset!

Jó lenne, ha valakinek nem tetszik a másik véleménye, az ugorjon át rajta - felesleges konfliktusokba kerülni. Jó lenne azt is tudomásul venni, hogy itt senkinek sincs joga bárkit is kiutálni innen... :(

Ferdinánd Béla új. Kb. két-három hete van itt.

Vajon meddig fogja bírni még a gyűrődést?

Azt hiszem, ezzel a forgatókönyvvel, - ami itt az újak befogadása körül zajlik - a Kapcsolat.hu megmarad 4-5 felhasználóé. Valóban megmarad ez így?

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Tényleg, igaza volt plalyA-nak, ugyan is , ennek az embernek tényleg szövegértési gondjai vannak! Soha, egyetlen egy esetben sem mondtam azt, hogy négyen levelező viszonyban is vagyunk! Mégegyszer kijelentem, NEM VAGYUNK LEVELEZŐ VISZONYBAN, ez a kijelentés cinikus, rosszindulatú és tényleg, aki ilyenre képes, az nem is hiányzik egy olyan politikai fórumról, ahol őszintén próbáljuk kielemezni az adott politikai szituációt! Nem kell ide rosszindulat, nem kell a cinikus megjegyzések tömkelege!

Különben meg kell nézni a többi politikai közösségi oldalakat. Ordináló megjegyzések, mindenki tömören leírja a maga vélt igazát, a másikra nem kiváncsi, legfeljebb elküldia... és így megy általában. Tanulni, bővíteni a tudást, ott ált. nem lehet, hisz ott nem is az a cél. Lényeg, hogy mindenki nagyobbat mondjon az előzőnél, vagy ócsárló kifejezéseket használjon. Ott, tényleg sokan kiélik magukat, itt ezt a modortalan beszólásokat  nem lehet megtenni, ezért is kevés az itt irogató személy, itt általában elég mélységű politikai elemzés van, és ami a lényeg, kulturált nyelvezettel. Ez a külömbség, ami mindenre választ ad, a létszámra is! Bár csak többen csatlakoznának a beszélgetésekhez.Sem lapátkaszát, sem piranha nem lett "elüldözve" , sőt, többször, én is kértem Őket, hogy legyenek itt sűrűbben, mert nekem is hiányoznak. Egyikükkel sem volt bajom, sőt, kiváltképpen szerettem piranha vallási oktató anyagaia bibliáról, mert én is hívő ember vagyok, tehát, minden ezzekl kapcsolatos ellenkező megállapítás hazugság.

Jó lenne a békesség!

Miuán a második hozzászólásom után amiben nem volt személyeskedés hárman eligazitottak, ha ezt szóváteszem,  akkor jön a válasz, nem nekem hanem a cimborának:

"Azt gondolom, hogy nem kell neked veszekedni (No, nem azért mert esetleg nem esik jól a véleményed – hanem óvni szeretnélek attól, hogy én miattam téged is kikezdjenek).

 Bélánk olyan amilyen, nem kell vele foglalkozni. nem érdemes miatta izgatni magadat. Mond, amit mond – nem érdekes. Általában olyanok tesznek így, akik még önmagukban sem biztosak és saját bizonytalanságukat másokon próbálják számon kérni.  Éppen ezért én azt mondom, hogy tegyük, amit eddig is tettünk – beszélgessünk, mindenről, amiről csak akarunk - ő meg, ha akar csatlakozik, vagy nem csatlakozik  - ez legyen az ő dolga. Nem kell vele foglalkozni."

Jól van ez igy? Azon csodálkozunk, hogy miért nem jönnek ide emberkék?Ezért! Van négy nick akik olyan jó cimbik, hogy leveleznek is egymással(ezzel nincs semmi gond), és gondosan ügyelnek arra, hogy esetlegesen új emberkének elmenjen a kedve az egésztől. Ezt Plessatt két három hozzászólása bizonyitja. Az pedig abszurdum, hogy erre az új emberrel való szembenállásra buzditja Katicabogarat is!

Egyenlőre ezzel a témával nem kivánok foglalkozni, azon pedig el kell gondolkodnom, hogy van értelme ezek után bármilyen témában hozzászólnom, hiszen jön a baráti társaság és lehengerelnek. Nagyon unszimpatikus, mert az emlitett de meg nem nevezett négy nicknek semmi, de semmi előjoga nincs!

 

Nyiltan kiállásra buzdit az ujonnan jöttek ellen:

Azt pedig csak javasolni tudom, hogy akikkel évek óta együtt levelezel, ha valami baj adódik, akkor vagy vonulnál a háttérben, de becsületesebb lenne egy picikét is kiállni az mellett, akinek az írásait azért olvasgatod évek alatt. Mert nincs igazad, a hosszabb írásnak is van itt értelme, mert sok dolgot pár sorral nem lehet megmagyarázni, és van köztünk olyan, aki szereti, ugymond , tudományosan, megmagyarázni a dolgok hátterét is. Ha nem érdekel, menj tovább, de ne azt kritizáld, aki sok időt szentel rá, hogy itt kellőképpen magyarázatot adjon. Inkább meg kellene dicsérni, nem pedig egy új emberke mellé állni és igazat adni a cinikus megjegyzéseire. Elfelejtetted az eddigi jó pár évet, ami idő alatt , annyi minden jó írást is olvashattál a megtámadott társadtól? És igen, írod, hogy az utóbbi időben úgy veszed észre, hogy nem szeretlek, igen, ha így viselkedsz, nem! De ez csak egy múló állapot és én nem vagyok haragtartó, csak kérlek, gondolkozz el egy kicsit. Egyébként, azt sem kívánom, hogy fordíts hátat annak, aki megtámadta okkal, ok nélkül a régi társadat. Nem! Biztosan Őt is meg tudod győzni arról, hogy próbáljon meg különösebb megjegyzés nélküli beszélgetésre , biztos, hogy ez esetben senki részéről nem fog ellenszenvet tapasztalni. Szerintem, ez a cselekedeted lenne a bölcsebb, kedves katiicabogár! (By:Plessatt)

lilla- képe

lilla-
2 éve

E kérdésben igaza lehetne, ha ... 

De hála 'sten e kérdésben egyetértünk! 

A termény kilopás valós elkövetője nem mindig tisztázódik, de az előitélet kapcsán nem is keressük! 

Viszont az igaz, hogy a tudattalanban, tudatalattiban a valós énben a mit tudom én miben a hivatalos kommunikáció nyoma biztosan fellelehető. 

A nyelv hordozza az átörökítés lehetőségét.

Igen komoly "ahá!" élménynek kell ahhoz történnie, hogy felülírjuk. Fodor szavára biztosan nem! 

A kérdés rasszista voltára viszont ma senki nem utalhat, és nem is utal. 

Meg arra sem, hogy az Eu-hoz tartozás nemcsak pénzforrást jelent.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Kutyafülét lenne igaza Fodornak. Se itt, se másutt, még "normális országban" sem. Mert a parttalan liberalizmus, főleg a gazdaságban, már nem hatékony. Más oldalról meg a liberalizmusnak is kell alkalmazkodnia egy ország kultúrális szintjéhez. Igen, egy német társadalmi berendezkedésben, vagy egy kanadaiban, és még lehetne sorolni, nem okoz közbotrányt, ha valaki meleg, vagy színesbőrű, stb. Nálunk meg egyből átlépi az ingerküszöböt és megy a nyivákolás ezerrel. Még azoknál is (ezt csak úgy megsúgom) akik amúgy azt hiszik magukról, hogy ők azután nem... Természetesen ebben a kérdésben (népszavazás) Fodornak igaza van, csakhogy ez túl elvont a népek számára. Tudod most nagyon durva leszek, de alapjában ez a helyzet. Azt mondom, hogy nem lehet valakit hátrányosan megkülönböztetni, mert roma, és igenis pont olyan ember, mint én. Erre Józsi bácsi azt mondja nekem, hogy "nem ám azt a bánatos.... Mikor kilopják a kertemből és a földemről a terményt!" Oszt itt az erkölcsi értékek vége....

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Véleményem szerint Fodornak egyáltalán nincs igaza! De sak azért is csinálja, hogy igy hívja fel a figyelmet magára és a picike pártjára! Különben, tök ugyan olyan , mint az LMP, a lényeg, megosztani a baloldalt!

Fodor, még a Szoc. kormányok alatt is állandóan kevert, simlis egy politikus. Csak azt felejti most el, hogy a következő választásnál nem fog bejutni a parlamentbe, mert pártja révén nem, egyénileg nem lesz alkalma, ha lesz egy közös lista, azon meg nem lesz befutó helyen, ez biztos! Magának is megcsinálja a problémát. Ez a buta politikus ismérve!

Csak remélni tudom, ogy nem lesz érvényes ez a népszavazás! Nekünk és az EU részéről is ez a jobb.

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Tévedsz, kedves Katiicabogár, mert én a kezdetektől kezdve tiszteltelek, nagyon is kedveltelek. Az igaz, hogy egy picikét akkor fogtam vissza magamat Veled kapcsolatban, amikor a többiekkel együtt felróttuk az MSZP olyan hibáit, amely ide vezetett, meg azt, hogy nem képes megújúlni, elveszítette végül is a váltópárt szerepét. Te azonban, szemellenzős módon védted, véded a mundért, pedig, nincs miért! Az eredmények nem a Párt-ot jellemzik, sőt, a belső feszültségek még most is jelen vannak. Alaptalan támadások, kibeszélések. Nem is folytatom, mert Rajtad kívül minden más ember ezt látja, ezért nem növekszik a tábora, ezért nem jönnek az eddigi párt-nemválasztók, inkább ide-oda csapódnak, csak az MSZP-hez nem. Arról nem is beszélek, hogy már régóta kellene egy kimunkált programnak, de ez sincs. De nem is folytatom, mert rengeteg a hiányosság a pártban és ez nem teszi vonzóvá. Még akkor sem, ha itt a Kapcsolaton olyan vehemensen véded is. Pontosan itt kellene a hibákat felsorolni, javaslatokat tenni, hogy milyen irányba menjenek, stb. mert ez jelentené igazából a párt fejlődését . De sem a mi részünkről nincs ez, sem pedig a párt nem kiváncsi a véleményünkre! Hidd el, jobbat tennél a párttal, ha a hibáit nem próbálnád magyarázni, ha nem Te is rámutatnál adott időben és adott helyen, hogy szerinted miben is kellene változni a pártnak. A mundér védésével, hidd el, jót nem teszel, mert még most is sok pártvezető elhiszi, hogy sok jót csinálnak, és nem is értik, hogy a nép nem veszi észre, nem értékeli tevékenységüket. Na, ez a bajok eredete!

Azt pedig csak javasolni tudom, hogy akikkel évek óta együtt levelezel, ha valami baj adódik, akkor vagy vonulnál a háttérben, de becsületesebb lenne egy picikét is kiállni az mellett, akinek az írásait azért olvasgatod évek alatt. Mert nincs igazad, a hosszabb írásnak is van itt értelme, mert sok dolgot pár sorral nem lehet megmagyarázni, és van köztünk olyan, aki szereti, ugymond , tudományosan, megmagyarázni a dolgok hátterét is. Ha nem érdekel, menj tovább, de ne azt kritizáld, aki sok időt szentel rá, hogy itt kellőképpen magyarázatot adjon. Inkább meg kellene dicsérni, nem pedig egy új emberke mellé állni és igazat adni a cinikus megjegyzéseire. Elfelejtetted az eddigi jó pár évet, ami idő alatt , annyi minden jó írást is olvashattál a megtámadott társadtól? És igen, írod, hogy az utóbbi időben úgy veszed észre, hogy nem szeretlek, igen, ha így viselkedsz, nem! De ez csak egy múló állapot és én nem vagyok haragtartó, csak kérlek, gondolkozz el egy kicsit. Egyébként, azt sem kívánom, hogy fordíts hátat annak, aki megtámadta okkal, ok nélkül a régi társadat. Nem! Biztosan Őt is meg tudod győzni arról, hogy próbáljon meg különösebb megjegyzés nélküli beszélgetésre , biztos, hogy ez esetben senki részéről nem fog ellenszenvet tapasztalni. Szerintem, ez a cselekedeted lenne a bölcsebb, kedves katiicabogár! 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Csak Fodor és az lmp lóg ki! 

de ez eddig is így volt!  

Ha!Normális országban élnénk  Fodornak igaza lenne! Csakhogy most nem normálisak a viszonyok.
Van egy feltett kérdés, amelyet minden fórum/intézmény továbbengedett, és megy ezerrel a néphülyítés is!
Akarja-e?
Ki akarná? a szavazáskor a legelkötelezettebbeket is megkavarja.
Az igaz, hogy a szomszédunkat sem választhatjuk meg, de az egy következő kérdés lesz, és ott van a levegőben. Ettől válik rasszistává a feltett kérdés, meg xenofobbá.
Ezen vonatkozására a mai viszonyok között rá nem mutathat senki!?
Igen emeljük fel a fejünket--és büszkén fejezzük ki, hogy akarjuk az eu tagsággal járó felelősséget is!
Csakhogy ekkora hivatalos kommunikációval való népbutítással szemben hatásos lenne-e bármiféle erkölcsi normára való utalás, amikor még az sem emelkedett erkölcsi normává, hogy a kérdést feltegyük: Itélkezhetünk-e egy másik népcsoport felett faji alapon? Bármiben is?
Hát ezért nincs igaza  Fodornak.

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Kedves plalyA!

Köszi a figyelmeztetést, de én ilyen vagyok. Alapjában véve, nem tudom szó nélkül hagyni, ha valakit huzamosabb időn keresztül cikiznek, sértegetik. Főleg, ha tudom, hogy a megsértett ember valójában milyen is. Nem tehetek róla, de nem bírom elviselni az igazságtalanságot , a képmutatást, a sunyi viselkedést. Sajnos, az utóbbi időben mind előjött és ez nagyon bánt. Azt gondolom, ha hosszú időn keresztül, mégha csak virtuális módon is ismerjük egymást, jobban ki kellene állni egymás mellett, ezt a mindennapi élet is így követelné meg. De ez sajnos, nálunk nem működik, sőt, ha valaki akár jószándékból is próbál simítani a dolgokon, védelmezi a másikat, akkor vannak , akik inkább mélyen hallgatnak, mások pedig fordítva kinyilatkoznak és nem a megtámadott érdekében próbálnák tompítani a helyzetet. Ilyenkor, mindíg az jut eszembe, hogy itt a Kapcsolaton ugyan úgy viselkedünk, mint a baloldali pártok. Békétlenek vagyunk, nem hogy segítenénk egymást , inkább az első alkalom eljöttével egymásnak esünk. Érdekes, és mi is baloldalinak nevezzük magunkat...

Egyébként igazad van, ez az egész földügyes népszavazás egy kicsit kezd átmenni az érthetetlenségbe. Ahogy mondod, mi is lenne a cél? A FIDESZ-es földesuraktól elvenni a földet és MSZP-s földesurakat csinálni? Egyik kutya, másik eb! Vagy, kis parcellákra osztani a földet? Ez meg a legrosszabb dolog lenne. Akkor hát? Nincs itt semmi tisztázva, csupán egy dolog, legyen népszavazás, mert ezt kivánja a politikai mutogatás! De hogy mit kellene a földdel tenni, az nincs kidolgozva, így a kurdé elkerüli a szamarat és ezt a gazdák, akik érdekeltek, mindezt tudják, ezért is nem lesz érvényes ez a népszavazás!

Molnár Gy. nagyon is szimpatikus, jól beszélő, rutinos politikus. De ez kevés. Hogy mit tud megvalósítani? Csak azt, amit a társai engednek Neki. Hogy összefogás lesz, vagy megegyezés? Bár mi, de nem fog ez sem simán lefolyni. Már most sem értenek egyett a leendő EU-s népszavazás ügyében, hát amikor mandátumokban kellene megegyezni? Félek, hogy 14 ismétlődni fog egy nagy vereséggel! 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Igazad van, kihagytam, de abból a megfontolásból, hogy az illető nem haszonelv, hanem politikai szimpátia és elvek mentén csatlakozott az adott szervezethez. Pedig hát ugye látunk eleget olyat, amikor ez nem valósul meg...

lilla- képe

lilla-
2 éve

És még az sem elég! Kell az az elv is, amit kiválaszt magának, hogy koherens legyen ahhoz minden mondata

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Az utódneveléshez suerintem nem békesség kell. Az utódneveléshez szándék és profizmus kell. Jó iskola, komoly képzés, komoly háttér. Attól ne lesz jó politikus senki, hogy "hű de ügyes gyerek". Az csak legfeljebb kiindulási alap. És én ide sorolnám a mentális felkészítést is, a váratlan helyzetekre való reagálás képességét és társait. És (tudom, mondatot nem kezdünk és-sel) ha ezeken sikeresen túl van és nem mellesleg tényleg tehetséges, nos akkor majd lehet úgy kezelni, mint utódot... Amúgy meg... 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves PlalyA!

Igazad van, az utódneveléshez békesség kell, s értelmes hozzáállás, nem érzelmes.
Velünk magyarokkal mindig is az volt a baj, hogy érzelemből politizáltunk, vagy érdekből.
A "kivagyiságról, sógor-komaságról" nem is beszélve! :(((

Én úgy gondolom, abban az időben teljesen mindegy, ki lett volna a mentőcsónak kapitánya, a kormányrúd valahol elveszett...
Anélkül pedig? Kormányozhatatlanná válik a hajó... EZ történt! :(((

Most valóban nem lehet tudni, mi lesz, az ország ugyancsk tré helyzetben van! De fő, hogy van sok szép (de üres) stadionunk a vezetés kivagyisága miatt!

Ezt nevezik úgy, hogy "Cifra nyomorúság!"
 

plalyA képe

plalyA
2 éve

Kedves Zsadi!

Ami Mesterházy-t illeti.

Valóban az utódnevelés az fontos doltog. Csak hogy az utódneveléshez olyan közeg kell, ahol nem a veszekedés és vitatkozás a mindennapi elfoglaltság. Márpedig asz MSZP házatáján abban az időben a platformok veszekedése szinte mindennapos  dolog volt..

Talán emlékszel abban az időben jelent meg  olyan értékelés- hogy az MSZP-TITANIC elsülyedt és Mesterházy a mentőcsónak kapitánya csak.

Sokat mondó hasonlat volt - főleg ha valódi Titanic-al való párhuzamot illeti.

Akkor a Commodorék háttérbe húzódtak, de most megint visszatértek - lehet hogy új Titanic épült?

plalyA képe

plalyA
2 éve

Kedves Plessatt!

Azt gondolom, hogy nem kell neked veszekedni (No, nem azért mert esetleg nem esik jól a véleményed – hanem óvni szeretnélek attól, hogy én miattam téged is kikezdjenek).

 Bélánk olyan amilyen, nem kell vele foglalkozni. nem érdemes miatta izgatni magadat. Mond, amit mond – nem érdekes. Általában olyanok tesznek így, akik még önmagukban sem biztosak és saját bizonytalanságukat másokon próbálják számon kérni.  Éppen ezért én azt mondom, hogy tegyük, amit eddig is tettünk – beszélgessünk, mindenről, amiről csak akarunk - ő meg, ha akar csatlakozik, vagy nem csatlakozik  - ez legyen az ő dolga. Nem kell vele foglalkozni.

 Egyébként, ami meg a Népszavazást illeti, azt gondolom, hogy teljesen mindegy hogy mi lesz a Népszavazás végeredménye – igen csak arra felé megyünk, hogy velünk fog az Eu példát statuálni. S ha így lesz, akkor nekünk úgy gondolom igen csak annyi lesz.

  Ez már nem népszavazás függő kérdés.  Orbán akkora kárt okozott már, hogy nem biztos, hogy könnyen ki tudjuk heverni.

Azt is gondolom, hogy az amerikai- angol hegemoniával való szemben állás, egy föderatív Európát fog eredményezni (ha sikeres lesz) amiből, ha így megy minden, mi magyarok ki fogunk maradni.

Bár most is azt mondom, hogy egyelőre, nem akarok véleményt mondani Molnár Gyuláról, mert igen korai lenne. Viszont ez a földkérdés, és az ahhoz való „összefogás”, hát nem arra enged következtetni - hogy ténylegesen komolyan gondolta az együttműködést és nem az összefogást választja.

 Ez az egész engem arra emlékeztet (Mondom távol áll tőlem az állásfoglalás csak is latolgatás szinten írom ezt),  hogy mintha arra menne ki az egész, hogy  a Jobbik ellenében alternatívát nyújtson - csak hogy ez igen kevéssé sikeres dolog lesz. Ugyan is nem elég meghirdetni a fölt kérdést - valami terv is kéne, hogy mit is akarunk elérni.

Lehetőségek – a FIDESZ földbirtokosokat felváltják az MSZP földbirtokosok

Vagy Új földosztást rendezünk ami a azt jelenti, hogy nadrágszíj parcellákon nem lehet termelékenységet produkálni ezért újra egy kézben összpontosul a végén a föld, azaz új földesurak lesznek. Vagy pedig állami gazdaságok alakulnak, amelyek viszont nem fognak tetszeni a „liberálisoknak”  - azaz az egész kampány jelleget ölt, mert nincs  következetesen kidolgozva, hogy mit kell csinálni esetleges siker esetén - az nem magyarázat, hogy majd akkor döntünk - akkor már késő dönteni. Igy nem lesz markáns eli alapu politizálkás- csak „kállai kettős” – amiből már volt részünk éppen elég.

Ugyan olyan, mint a tanároknak beígért fizetésemelés követelése - az is kampányfogásnak tűnik - ugyan is  mi van akkor, ha sikeres lenne a mozgalom - a felgyorsított inflációt hogy védenék ki például?

Szóval olyan FIDESZ-es rezsicsökkentésre hasonlít az egész-

Lehetne, mondjuk folytatni a föld kérdéssel egybekötve a „Magyar Falu- európai kisváros” projectet- csak hogy ez igen hosszú távú program ( a modell a 90-es évek közepén indult és talán mostanra érte el a kiteljesedést, tehát több mint 15 év kellett hozzá) - ezt a párt prakticistái nem támogatnák, mint ahogy 2002-ben sem támogatták és azóta sem.

Szóval nem tudom. Egyelőre nem látom a kezdeményét annak, hogy mit is akarna Molnár Gyula  - ezért mondom, hogy egyelőre csak a latolgatás szintjén merek gondolkozni.

lilla- képe

lilla-
2 éve

Minél bonyoltabb a világ annál primitívebben reagálunk rá! szinte mindnyájan!

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Ájjjájjj!

Pár napja csak be-benézgetek ide, s látom, hogy szaporodnak a hsz-ek, már száznál is több, de szinte csupa veszekedés!
Érdemleges hsz alig...

MIÉRT?!
Van ennek így valami értelme?
Viszi előre azt az ügyet, amiért kirobbant?!
Nem hinném!

Miért mentek hát ennyire egymásnak?!
Azt hiszitek a "kedves" politikusokat EZ érdekli, hogy Ti itt "ölitek" egymást?
Az ember esze megáll! :(((

Én úgy gondolom, mindannyiótoknak kellene lennie annyi önkritikájának, hogy belássa, hányadán is állnak az ismeretei a többiekéhez képest.
Ki gyakorlatban tud többet, ki elméletben.

Ezt kéne valahogy összeötvözni, s nem összeveszni rajta, a kutyingóját nekije!

Ami Mesterházyt illeti, nekem szimpi volt, és okosnak is tűnt, csak valamit elrontottak vele kapcsolatban az MSZP-ben...
/De ezt én csak mint politikához hozzá nem értő, de beleérzőként mondom./
Hamarabb fel kellett volna készíteni a vezetésre! És főleg nem irígykedve!!!

Mikor én vezetőképzőbe jártam, ez volt az ELSŐ, amit az oktatónk a lelkünkre kötött: Utódnevelés, elvtársak! Az a legfontosabb dolga egy vezetőnek a világon!

(Mondja ezt egy "csapos"...)
 

Bocsááááánat...

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Most már mondj valamit Mesterházyról is4 Én drukkoltam Neki, mert Újhullámos volt. 

aztán az ESZMÉVEL való csatában elesett--Persze tehetett róla kicsit saját maga is.

 

A lelkitársra reagálván:

Nem szövetkeztem senkivel sem, és nem kivánom, hogy azért mert valaki részben nekem ad igazat bántodás érné! 

Erre is utaltam, amikor az összefonodásról, a belterjességről irtam!

lilla- képe

lilla-
2 éve

Van olyanja is! 

Tudod a szabadidő eltöltése , hogy fontosnak érezd magad--bármiféle lehet! Nekünk van egy gördítősávunk, ha nem érdekel. 

Én magam sok érdekességet és alapdolgot nem néztem volna meg nélküle. 

Igaz ennek kapcsán aztán az évekkel ezelőttihez képest tök másként gondolkodom ma már! 

Ilymódon kontraproduktív volt a ténykedése--

Viszont világosodtak a dolgok!

A téma érdekes amit körbe kell járnunk, nem a sikerült vagy ügyetlen szövegek! 

Abból az állapotból, hogy MINDENT vitattunk, sértegettük egymást, meg a többi--- mára már csak félévente van ehhez hasonló csörte. 

Nézz meg korábbi blogokat és látni fogod! 

Szóval a téma amit most kínálok: Mesterházy !

Hiszek neked! Mindaddig nincs is semmi gond amig áhitattal olvassuk szavait, de ha esetleg ellenvélemény van akkor beüt a ménkő. azt nem viseli el.

A trollkodás úgy is megnyilvánulhat, ha az adott témában kilométeres hozzászólásokkal elviszi a lényeget.

Igazad van, abban hogy a hosszú beirásoknak külön blog kellene és akit érdekel a téma ott olvashatja.

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Egyébként jó nyilatkozat! Mesterházy is azért vérzett el, mert az ESZMÉT a akpitalizmus megdöntését/meghaladását nem akarta kellő súllyal :( 

Talán most Molnár Gyula ezt nyugvópontra teszi. Nem tudom, ez még nem látszik.

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Biztosan nekem. Attila az utóbbi időkben nagyon nem szeret :)

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Higgyél nekem, én az ősidők óta itt vagyok. PlalyA nem troll - dehogyis. Ő az én ízlésemnek egy kicsit grafomán (bocs plalyA), de - tájékozott - és rendes ember. Szívesen olvasnám az írásait - de (biztosan az én hibám) képtelen vagyok a hosszú kommenteket figyelemmel kísérni. Ezt a terjedelmet szívesebben látom önálló írásban :)

52 -72
lilla- képe

lilla-
2 éve

kinek szól vajon? 

katiicabogárnak ? nekem? 

" látom, megtaláltad magadnak ugyis a lelki társat és egymásnak akkor is igazat tudtok adni, amikor nincs is igazatok."   

:) :) :)  

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/orbannak-csak-egy-kavet-kell-kerni-1350533 

vitassuk ezt! 

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Nincs nekem semmi bajom Veled, így nem is akarom tovább feszíteni a húrt, nem ér az egész annyit!

Egyébként, mivel Ők vannak kormányon, bizony megtehetik, sajnos ehhez még az EU is statisztál, pedig Ő is tudja! Orbán pedig azt csinál, amit akar, semmiféle retorziótól nem kell tartania. Sok közpénzt egyébként használ más célra is! Ki tud ellene tenni? Senki!

Nekem, van olyan gyanum, hogy érvényes lesz a szavazás és ennek hatására simán veszi az akadályt 18-ban is. Ehhez még hozzáteszi még az opportonista gazdaságpolitikáját is és a tömeg behódol. Kérlek, figyeld mindezt.

PlalyA-t ne bántsd Te sem, szükségünk van őrá, itt. Az, hogy vannak olyan tulajdonságait, amelyek esetleg Neked sem tetszenek, viseld el. Kérdem, melyikünk tökéletes, melyikünkbe nem lehetne belekötni? De ezzel én ezt a témát már lezárom, tényleg, ha valaki támadja Őt, akkor védje meg magát, én abbahagyom, mert eddig is a rövidebbet én húztam, senki nem állt ki mellettem, úgy látszik itt többen úgy forgatják véleményüket, ahogy a legkényelmesebb, de a legrosszabb, hogy egyesek meg sem szólaltak e témában. Pedig, ha csak virtuálisan is, de úgy gondoltam, hogy a hosszú idő után barátokká váltunk. Tévedtem és levonom a konzekvenciát. Maradok "sima" egyén, aki néha néha hozzászól és elmondja a véleményét. Ha támadnak, továbblapozok. Ezt tanultam most meg!

Eszem ágában sincs egy 75 éves embert bántani sőt jó egészséget kívánok, és kívánom hogy sok érdekes témában legyen részed itt a Kapcsolaton! 

Azt sem tudtam, hogy ki vagy, vagy ki plalyA, mig nem szóltatok hozzám! Sőt az sem zavar, hogy úgy gondolod hogy plalyA többet tud itt mindenkinél. Nekem más a véleményem én őt egy trollnak tartom, aki minden érdekes témára, beszélgetésre rátelepszik és osztja az észt. Mindaddig ez rendkivül kellemes szórakozás, amig egy-két szerencsétlen nicket ki lehet késziteni, menekülésre késztetni, de véleményem szerint ez nem fog sokáig tartani!

Bizony nekem sem életelemem az állandó vitatkozás, veszekedés tisztelt Plessatt!

 

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Semmi probléma! Én sem kívánok ezekután Veled tovább társalogni, látom, megtaláltad magadnak ugyis a lelki társat és egymásnak akkor is igazat tudtok adni, amikor nincs is igazatok. Egyébként, ha nem vetted volna észre, több esetben én próbáltam meg békülékeny hangot megütni csak azért, mert 75 évesen nem tudom nyugodtan elviselni, ha valaki okkal, vagy ok nélkül hargszik rám és ráadásul alaptalanul sérteget is!

Azt pedig továbbra is állítom, amelyet Neked egyáltalán nem kell elfogadnod, hogy kár plalyA-t froclizni, főleg azért, mert általában bőven magyarázza meg a felvetett témát. Ő valószínüleg úgy gondolja, hogy mások is olvassák hsz-ét és próbál mindent úgy kifejteni, hogy akit érdekel, az is megértse. Ha téged nem érdekel , lapozz tovább, de ne kötekedj, légyszíves, fiatal kolléga! Azt pedig kár tagadni, hogy általában a legtöbb témát körültekintőbben tudja, mint mi. Ez sok esetben bizonyítást nyert.

Összefoglalva, nem kötelező velem beszélgetni, nem leszek ettől szegényebb, nem is bánkódom. Ha akarok, találok magamnak itt olyan beszélgetőtársat ia, akivel bár mi témában , kulturált hangnemben, egymás tiszteletben tartásával beszélgetni tudok, csak legyen időm, mert minden nap sokat dolgozom még, így nem életelemem a viták vitája, tisztelt Ferdinánd Béla.

Ahogyan Kósáék gondolják, ha sikeres lesz számukra a népszavazás, gyakorlatilag mindent megtehetnek, még akár ki is vezethetik az országot az EU-ból.

Nem is értem, hiszen ahogy jobbra nézek azt látom, hogy a Facebook-on 5637 kedvelője van a Kapcsolatnak! Ha többen lennénk akkor a magamutogató hozzászólások elvesznének, az önfényezőkkel együtt. 

A vélemények bizony ütközhetnek, sőt úgy a jó, de ehhez kell a megfelelő kultura is, márpedig néha az hiányzik!

Téma az van bőven, másrészt  van egy közös ügyünk, az orbán maffia eltakaritása. Nem szeretnék úgy meghalni, hogy szaralakok irányitják az országunkat, mint most!

A hat év borzasztó rombolást vitt végbe minden területen! 

67 -62
lilla- képe

lilla-
2 éve

 

"Alaptörvény, amelynek 8. cikk (4) bekezdése a következőt rögzíti: „Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.”" 

 

 

ez a népszavazás erkölcstelen, sugalmazó, mert ki akarnaá, csak nincs választása.Ez a szabály!

Kósa pedig úgy tiltakozott, hogy megerősített. ez most legitimációról szól erő felmérésről hitelesség felmérésről 

A kérdés ki fizeti?

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Tudod..., jobb lenne ha többen lennénk. Akkor egyikünk sem érezhetné úgy magát, hogy a zsebében a Böcsek köve. Minél több hozzászóló, annál több, változatosabb a vélemény.

Mondjuk engem az irritál legjobban, hogy mindenki arról van meggyőződve, hogy neki van igaza. Nem nyitott a más vélemény befogadására. Ha pedig más a vélemény, akkor mérges és többnyire sértő, kioktató :(

Igazad van, mert minden ilyen jellegű "kulturált" beszélgetés éppen attól veszi el az időt, helyet amiért itt vagyunk a Kapcsolaton!

Való igaz plalyA-nak mindig igaza van! Hozzátenném, engem nem tanított főiskolán mint Lapátkaszátot!

Ennek több oka lehet:

-Nem jártam főiskolára.

-Ő nem tanitott főiskolán

-Jártam főiskolára, de nem arra ahol ő óraadó tanár volt!

 

A népszavazásról:

Magam részéről bojkottálom: Ha elmegyek és igennel szavazok, nagy valószinűséggel a fidesz nemjét támogatom.

Egy reményem van, hogy több honfitársam is így gondolja, és így érvénytelen lesz a szavazás!

 

Az a normális hangnem, amit Te és plalyA képviseltek?

Alig jöttem ide, pár hozzászólásom után plalyA rámtelepedett, majd hű fegyverhordozójaként közölted velem, hogy neki olyan hatalmas tudása van, hogy mindig igazat kell adni neki.

Ha egyetértesz az utolsó két hozzászólása hangnemével akkor semmi beszélgetni valónk nincsen.

Az pedig ha engem támadtok egyáltalán nem magánügy hogy véded.

Lelked rajta! Azért arra felhivnám a figyelmedet, hogy nem én kerestem a konfliktust sem veled, sem plalyA-val.

Milyen emberi hangnemről beszélsz? PlalyA utolsó hozzászólásai azok? Ha így értelmezed akkor valóban nincs miről beszélnünk! 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Jó!

 

Hát ha esetleg ahhoz a témához is lenne véleményed, hogy a fidesz az eu ellenes kampányt közpénzből óhajtja lebonyolítani. 

Most az jót borult/köznyilvános lett.

//nem tudom mi a csoda az, hogy minősítés nélkül nem megy! Mi itt oly régtől vagyunk itt, hogy nem igen engedhetnénk meg magunknak a MÁSIK SZEMÉLYÉRE vonatkozó egyetlen jelzőt sem. Tök indiferens az a téma szempontjából. plalyA-ról: sok száz oldalt elolvastam a kedvéért és miatta. Többnyire más vontam le következtetésként. Ez Ő is tudja. Egy darabig minden sértő minősítésért szóltam, aztán csak akkor , ha igen durvult. 

Sok év kellett hozzá, hogy elviselhető mértékig használjon jelzőket. Ő ilyen. Csak annak nem tűnik fel, aki maga is szeret minősíteni. Nekem mindig! 

Ez egyébként egy fórum. Nyilvános. Ettől a bosszantó apróságtól eltekintve ez egy normális társaság.Szólni pedig az fog, aki akar. Csak addig teszi, amíg a pusztába kiáltott szavai okán nem kezdik el minősítgetni, vagy igen ütésálló. Kedves Plesatt ! hát valahogy így gondolom. Szóval akkor várom válaszod a témáról! //

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Ha nekem akarsz válaszolni, akkor légyszíves és nézzed meg, hogy mit írtam Neked és arra válaszolj, ne pedig más hsz-ét dörgöld az orrom alá. Talán nagyobb figyelem ...

Oldalak