A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mindenkit beperel az MSZP elnökhelyettese

via Népszava Online

2015. július 14. 10:24 | 3 hozzászólás

Nem hátrál meg a szocialista Gőgös Zoltán, a Fidesz-kormány viselt dolgairól akkor is el fogja mondani az igazat, ha megpróbálják besározni. Az MSZP elnökhelyettese szerint figyelemelterelés a kabinet akciója és lapunknak "mocskos, szemét bandának" nevezte azokat, akik hadjáratot indítottak ellene.

A Napi Gazdaság tegnapi cikke, amiben megvádolták, állítása szerint hazugság, az ügyben ugyanis három évig nyomozott a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), végül bűncselekmény hiányában lezárták. Az ellenzéki politikus szerint vélhetően azért most akarják elővenni ezt a több éve lezárt történetet, mert rendszeresen tár a nyilvánosság elé visszás ügyeket. "Soha semmilyen bűncselekményt nem követtem el" - jelentette ki, hozzátéve: mindenkit beperel, aki igaztalanul megvádolja.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyújtott be vádindítványt pótmagánvádlóként a Földművelésügyi Minisztérium a Gőgös Zoltán nevével összefüggésbe hozott Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület ügyében - írta tegnap a Napi Gazdaság.

A nyíltan kormánypárti lap szerint az egyesület a szocialista képviselő államtitkárságának idején jutott soron kívül félmilliárd forinthoz, Gőgös közreműködésével. A földművelésügyi tárca vádindítványában a volt államtitkárt mint elsőrendű vádlottat nevesíti. A lap elismerte, hogy a nyomozó főügyészség az említett ügyben bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást, mert nem tudták kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Gőgös tudatosan szegett törvényt. A tárca a büntetőjogi felelősségre vonás mellett azt is kérte, az MSZP elnökhelyettesének vagyonát csaknem félmilliárd forint értékben zárolják. Gőgös ez utóbbival kapcsolatban jelezte, 2008 után összesen egy gépkocsit vásárolt 1,9 millió forintért.

Magyarázatot vár Gőgöstől, és Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnöktől a támogatás ügyében a Fidesz. Németh Szilárd rezsibiztos szerint a politikus "vastagon érintett egy félmilliárdos hűtlen kezelési botrányban", amiről Gyurcsánynak is tudnia kellett. Gőgös erre lapunknak úgy reagált, miután a KNYF lezárta az ügyet, az őt igaztalanul megvádoló Némethet is beperli.


A cikk eredetije: Mindenkit beperel az MSZP elnökhelyettese


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

 Túl sok igazságot  felhozott  Gőgös úr,  nem ez lenne a  módja a válasznak. Ebből is látszik, kinek van igaza.  Remélem nem adja fel Gőgös úr, ahogy  ígérte, beperel mindenkit.

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Undorító társaság. Egyszerűen elképesztő, hogy egy évekkel ezelőtt lezárt ügyet előszedjenek, hogy elhallgattassák Gőgöst. Nem találtak ellene semmit..., ezért aztán... :( Ehhh.... :(

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Na tessék, itt  egy újabb gumicsont. Fidesz  még  ma is bevált akciója. Ott mikor zárolnak, a tagokkal együtt?