A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

„Mindenkire lőni kell", így aztán rá is kapcsolt a közösségi médiás

via 168 Óra Online

2018. január 5. 13:03 | 1 hozzászólás

Minden korábbinál nagyobb mértékben árasztották el a legnagyobb közösségi portált a kormánypárt 2018 tavaszán szavazatokért induló politikusainak bejegyzései: adakoznak, ünnepelnek, koncerteznek, avatnak, átadnak, sőt, ha kell, még az óvodákba is ellátogatnak. A szakértő szerint nagyon nincs is más választásuk, mindenki a saját súlyának megfelelő médiafelülethez juthat csupán, így a Fidesz stratégiája az lehet: a lehető legtöbb csatornán mindenkire „lőnek".

Több tanulmány megállapításai szerint a közösségi média használata, az „információk passzív fogyasztása” ahhoz vezethet, hogy az emberek „rosszabbul érezzék magukat” – ismerte be néhány hete maga a Facebook. A legnagyobb közösségi oldalt üzemeltető cég kutatói elismerték: a facebookozás árt a mentális egészségnek. Mi pedig arra is megtaláltuk a választ, hogy miért

Önnek például mit hozott a Jézuska? Egy biztos: a tapolcaiakhoz képest semmit. Fenyvesi Zoltán, a Fidesz egyéni országgyűlési képviselőjelöltje szerint egy helyi politikus az ünnepeket sem hagyhatja ki, hogy kedveskedjen a választókörzetébe tartozóknak. „Karácsonyi ajándékként december 27-ig bezárólag választókerületünk több települése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2,2 milliárd Ft-ot nyert településük fejlesztésére. Szívből gratulálok a településfejlesztéshez Ajkának, Sümegnek, Nemesvitának, Halimbának, Badacsonytomajnak, Lesencefalunak, Káptalantótinak és Pulának” – írta például egy, a nagylelkű pályázati forrásokat „egyenposztban” hirdető képet megosztva, s csakhamar be is gyűjtötte a neki járó lájkokat. A Fidesz–KDNP számára a kétharmados parlamenti többség elbukását hozó körzetben éppen Fenyvesi indul 2018 tavaszán a mandátumért. Ráadásul a jelölt nemcsak e módon, hanem a Facebook adta lehetőségek teljes tárházát felhasználva igyekszik mozgósítani.

Betűre, színre és formára éppen ilyen képpel és csaknem azonos bejegyzésekkel rukkolt elő – vélhetően szintén karácsonyi ajándékként – Ovádi Péter is, a másik időközin elbukott egyéni választókerület, Veszprém fideszes jelöltje. Ovádi nemcsak egyenbejegyzésekkel, de személyes, meghitt hangvételű posztokkal és fotókkal is megörvendeztette azokat, akik internetes kampányra vágytak az ünnepek idején.

Tovább...


A cikk eredetije: „Mindenkire lőni kell", így aztán rá is kapcsolt a közösségi médiás


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Akkor  a kormánypártiakat is lőni kell. Jól értem: mindenkire, ők  nem mindeki? :)