A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Milliárdos adócsalás: őrző-védő cégekre csapott le a NAV

via HVG

2017. november 10. 12:03 | 0 hozzászólás

A NAV pénzügyi nyomozói a napokban szervezett akció keretében összesen 15 személyt vettek őrizetbe, köztük a két bűnszervezet irányítóit, több tagját, valamint a bűnszervezetek szolgáltatásait igénybe vevő egyik vagyonvédelemmel foglalkozó cég két vezetőjét – közölte pénteken Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A két bűnszervezet feje legalább 2011 óta „színlelt foglalkoztatási és számlázási láncolatot biztosító bűnszervezetet” irányított és működtetett.

Főleg őrzés- és vagyonvédelemmel foglalkozó gazdasági társaságok vették igénybe a szolgáltatásaikat, amik különböző munkák teljesítésére színlelt szerződéseket kötöttek. A színlelt szerződéskötésekkel játszották ki azt, hogy a vagyonőrök foglalkoztatása után keletkező közterheket ki kelljen fizetniük. Másrészt az alvállalkozóktól befogadott fiktív számlákkal az adófizetési kötelezettségeiket is csökkenteni tudták.

A munkavállalókat valójában a bűnszervezetek szolgáltatásait igénybe vevő gazdasági társaságok foglalkoztatták, de papíron a bűnszervezetekhez tartozó cégeknél voltak bejelentve. A dolgozók után a járulékokat sem a tényleges őket foglalkoztató biztonsági cég, sem a papírok szerinti munkáltató cég nem fizette meg. A lebukás elkerülése érdekében pedig ezeket a cégpiramis alján lévő alvállalkozó társaságokat rendszeres időközönként lecserélték.

Tovább...


A cikk eredetije: Milliárdos adócsalás: őrző-védő cégekre csapott le a NAV


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges