A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Miért akarja listázni a kormány a "migráns" gyerekeket az iskolákban?

via Kettős Mérce

2016. augusztus 9. 11:17 | 1 hozzászólás

Ha valakire hat a kormány elképesztő gyűlöletkampánya, az bizonyosan a KLIK. Félelmetes levelet küldtek az iskolaigazgatóknak, egyelőre nem tudni, milyen céllal.

A tankerületi igazgató arra szólította fel az intézményvezetőket, hogy sürgősen (két nap alatt) küldjenek listát az iskolában tanuló „migránsokról”, illetve arról, hogy hányan távoztak a tanév közben, és hány diáknak maradt meg a tanulói jogviszonya a tanév lezárulta után is.

A levéllel több probléma is van.

Az első és legszembetűnőbb (bár a legmegfoghatatlanabb is) az, hogy a tankerületi igazgató következetesen „migránsokról” ír, ami a kormánypropaganda elterjedésére utal, és épp ezért (pláne most, amikor szinte percenként ömlenek a köztévéből a migránsok elleni uszítókampány üzenetei) meglehetősen félelemkeltő.

A KLIK ráadásul az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kérésére kérte be ezeket az adatokat – vagyis feltehetően valamilyen központosított okból állítják össze a listát. Ám arról semmilyen tájékoztatás nincs, hogy miért éppen most, a szünidő közepén kell az iskolaigazgatóknak haptákba vágniuk magukat, és névsort készíteniük.

Tovább...


A cikk eredetije: Miért akarja listázni a kormány a "migráns" gyerekeket az iskolákban?


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Nem lehet elégszer elmondani: a migráns és a menekült szó jelentése közt óriási különbség van. A menekültekre nemzetközi joszabályok érvényesek, az 1951-es Genfi Egyezmény értelmében. Azok sorolhatóak ebbe a kategóriába, akik valamilyen fegyveres konfliktus vagy üldöztetés elől menekülnek hazájukból. A migránsokról azonban minden ország hatályos törvényei döntenek, saját hatáskörben, ők azok, akik nem az életüket mentik, “csak” egy jobb élet reményében (munka, tanulási lehetőség, stb.) hagyják el otthonaikat. A kormány jelenleg minden, a határon valamilyen irányból átlépő, nemkívánatos személyre a migráns szót használja, nem tesz különbséget a két kategória között, amivel valóban azt a látszatot keltik, hogy kizárólag olyan emberekről van szó, válogatás nélkül, akikkel szemben fel kell lépni, ráadásul mindezt összemossák a terrorizmussal, a munkahelyek elvételével és egyéb, hangulatkeltő eszközökkel teszik még súlyosabbá a helyzetet. Valóban nehéz dolga van annak az igazgatónak, aki el akarja dönteni, hogy kit számol rá erre a listára, és kit nem.

EE
Egy kis segítség a kormánynak, és a Tankerületi igazgatóknak, hogy ŐK is megtudják, mit takar a migráns szó, és milyenek azok, akik MENEKÜLTEK:

https://www.youtube.com/watch?v=BYCdnwgBlgc

Chis Rea - Tell Me There's A Heaven

Remélem, értik a szöveget! Ha nem, Zorántól meghallgathatják magyarul "Kell ott fenn egy ország" címmel szintén a youtube-on.

Szegény intézményvezetők! Csak sajnálni tudom őket, hogy ilyen feletteseik vannak! Jól dönteni szinte képtelenség! :(((

De jó, hogy én már tíz éve letettem ezt a fajta lantot!