Szerkesztők ajánlják Meghalt Baló György
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mi szükséges a baloldal győzelméhez?

via ATV

2014. január 27. 10:51 | 8 hozzászólás

A Szabad Szemmel vendége Mesterházy Attila az MSZP elnöke, az Összefogás miniszterelnök-jelöltje.


A cikk eredetije: Mi szükséges a baloldal győzelméhez?


Hozzászólások

Szudoczky képe

Szudoczky
5 éve

A baloldal győzelméhez kormányzási koncepciójának világos és a célközönséghez elérő hatásos kommunikációja szükséges. Érdemes ebben a témában elolvasni a Lengyel Lászlóval készített interjút a mai Népszabadságban. Szerinte (és ezzel teljesen egyetértek) ebben az utolsó utáni pillanatban Mesterházynak ki kell hívnia a miniszterelnököt nyilvános vitára. Megmérkőzni vele nyílt színen azokban, a nemzetet leginkább érintő témákban, amelyek  a gazdaságra, az ország Európai Unión belüli helyzetére, az oktatásra, egészségügyre, szociálpolitikára, történelem szemléletre és egyéb sarkalatos kérdésekre vonatkoznak. Hadd tudják meg az emberek, mi az ellenzéki összefogás elképzelése a kormányzati felelősségről,  a jövőről. Egy nyilvános vita felbecsülhetetlen értékű információhoz juttathatná a választókat abban az időszakban, amikor a bizonytalanok és a passzívak még mozgósíthatók. Természetesen, a miniszterelnök pont ezen okok miatt bizonyára nem állna ki a nyilvánosság elé. De a visszautasítás is releváns információ!

Emellet - ahogy Lengyel László javasolja - az árnyékkormány árnyék-minisztereinek is nyilvános vitára kellene hívni  a jelenlegi minisztereket, elsősorban a nemzetgazdasági, a nemzeti fejlesztési, az oktatási és a többi minisztert. Közülük a legvakmerőbbek talán felvállalnának egy ilyen vitát, amelyben (remélhetőleg a köztévé nyilvánossága előtt) fel lehetne tárni az ellenzék már kidolgozott elképzeléseit egy normális, demokratikusan működő kormányzati rendszerről. Ennél hatékonyabb választási kommunkációt elképzelni is nehéz és így ki lehetne kényszeríteni azt a nyilvánosságot az ellenzék számára, amit a Fidesz kormány törvényekkel, rendeletekkel mindenáron korlátozni akar.

Hallgassunk (hallgassatok) Lengyel Lászlóra!

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Igen  ,csak  egy  út  van  a győzelemhez,     :mindenkinek  el  kell  menni  szavazni  ,akár  orrot  befogva  ,akár  kétségekkel  ,de  egyben  bízva  ,hogy  orbánizmust  meg  tudjuk  haladni  .Hogy  visszaállítsuk  a  jogállamot  .

A  részletkérdések  csak  ez  után  jöhetnek  .

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

"... ma nem ez a kérdés, hanem a polgári demokrácia, avagy diktatúra? kérdéskör.. "

EGYETÉRTEK!

Sajnos ez az "újfajta, átértékelt baloldaliság" nekem is gondot okoz, de mivel tudom, rugalmasnak kell lenni, mert a merev elutasítás nem célravezető... Különösen nem a MOSTANI helyzetben.

 

NewTiborc képe

NewTiborc
5 éve

Most egy feladata van minden normális embernek, elmenni szavazni és leadni a voksát az összefogásra. aki nem így tesz az nem normális, vagy áruló!!

Aki még minidg fanyalog, az álbaloldli szöveghuszár. Punktum  Szememben az éppen olyan szekértolója a "Kárpáok géniuszának", mint a legelvetemütebb békemenetes.

A közvéleménykutatók is nagyon torzítanak, a helyi lap kérdésére a 72% adta azt a választ, hogy elmegy szavazni.

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Nos pont ez nem hiányzik. Ha úgy gondolod, fordítsd le magadban automatikusan az itt általában használt (ámbátor részben tévesen) "baloldal" kifejezést "demokratikus pártokra" és már semmi, de semmi problémád nem lehet.. 

Az "igazi baloldaliság" vitája meg, amit állandóan előhozol, terméketlen és némiképp álságos. Még ha megneveznél néhány valóban baloldali pártot (nem kell itthoninak lennie), még csak, csak...  No pláne, ha olyat, amelyik nem egy marginális kis párt, hanem valóban kormányképes.. Csak valahogy az nem megy neked... 

Számtalanszor megírtuk páran. ma nem ez a kérdés, hanem a polgári demokrácia, avagy diktatúra? kérdéskör.. Hogy ezt miért nem lehet felfogni, az egy más kérdés, és semmiképpen nem az én területem (nem vagyok pszichiáter)

Babett képe

Babett
5 éve

Mi szükséges a baloldal győzelméhez? Mondjuk egy baloldali párt. Mert az a párt - hiába mondja baloldalinak magát - amely a kapitalizmusért küzd, nem baloldali. A jövőt az ember ember általi kizsákmányolásában látja.

Babett képe

Babett
5 éve

Ha netán lett is volna szó kötélről, csak nem bűn az országgyűlés elnökét idézni?

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Ebben az interjúban is elmondta Mesterházy Attila, hogy tulajdonképpen, hogy is volt az a bekiabálás, hogy mit kiabált be az egyik résztvevő. Szó nem volt kötélről - hanem börtönről.