Szerkesztők ajánlják Meghalt Baló György
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mészáros Tamás: A realitás parancsa

via 168 óra Online

2014. január 18. 09:19 | 61 hozzászólás

Nem ment könnyen. És gyorsan se. Jobb esetben már legalább egy évvel ezelőtt megtörténhetett volna. De a politikában nagyon ritkán születnek könnyű és gyors döntések; a „jobb esetekről” pedig később gyakran kiderül, hogy valójában rosszak voltak. A realitáson ugyanis nem érdemes kifogni. Kiérleletlen megállapodások nem sokat érnek, az idő hamar felülírja őket.

Éppen ezt láttuk az utóbbi hónapokban. Kinyilatkoztathatta ugyan az MSZP és az Együtt–PM, hogy végérvényesen megállapodtak egymással – a változó helyzetben mégsem ragaszkodhattak mereven a részleges ellenzéki szövetséghez. Nemcsak Bajnaiék támogatottságának visszaesését, de azt sem hagyhatták figyelmen kívül, hogy a Demokratikus Koalíció a múlt év végére alighanem elérte az ötszázalékos parlamenti küszöböt. És a választási matematika mindig kikényszeríti a pragmatizmust – ráadásul készültek már olyan kutatások is, amelyek tanúsága szerint Gyurcsány Ferenc korábbi heves elutasítottsága mérhetően alábbhagyott. Ezért nyilvánvaló lett, hogy a demokratikus ellenzék immár nem nélkülözheti a DK táborát; következésképp a párt elnökének is helyet kell szorítani az elkerülhetetlen együttműködésben.

Nem kétséges, hogy a most létrehozott megállapodásnak ez volt a legkényesebb pontja. Mert azért továbbra is komoly dilemma, milyen kockázatokat rejt annak a Gyurcsánynak a felvállalása, akinek a Fidesz kétharmados győzelmében oroszlánrésze volt. Persze nemcsak kormányzása fájdalmas kudarcainak, hanem a sikeres jobboldali karaktergyilkosságnak is. De hiába tudjuk, hogy egy mértéktelenül aljas lejárató kampány végezte ki Gyurcsányt, mégsem tagadhatók azok a számottevő politikai vétségei, amelyek ezt lehetővé tették. Meglehet, a mai közvélemény azért jutott túl mégis a volt miniszterelnök végletes megítélésén, s nem utolsósorban azért látja őt méltányosabban, mert mára felmérhette, mi a különbség az ő egykori kurzusa és az Orbán-kormány között. Gyurcsány ugyanis soha nem próbálta lerombolni az alkotmányos jogállamot, nem sajátította ki intézményeit, és nem épített felülről vezérelt harácsállamot, hogy a gazdasági erőforrásokat folyamatosan „átcsoportosíthassa” egy hűbéres klientúra érdekeltségébe.

Ettől azonban még felvethető: vajon milyen hatékonysággal mozgósítja a jobboldalt a köreiben változatlanul démonizált DK-elnök ellenzéki revitalizációja? Annyi bizonyos, hogy a Fidesz hangadói az utolsó cseppig kifacsarják majd belőle a remélt kampányhasznot. De hiszen már eddig is ezt tették, és akkor sem mondanának le róla, ha a „patás ördög” egyáltalán nem, vagy csak kevésbé előkelő helyen szerepelne az ellenzék közös listáján. Gyurcsány akár baloldali, akár liberális, netán konzervatív elutasítóinak kétségtelenül igazuk van abban, hogy a megbukott miniszterelnök akkor tette volna a legtöbbet az ellenzék – sőt: a saját – érdekében, ha még 2010-ben néhány évre visszavonul a politikától. Erre alkatilag nem volt képes; és ezt nem feltétlenül a dicséretére mondjuk. De tudomásul kell vennünk, hogy demokráciában az igazolható választói támogatottság legitimál. A DK pedig – tetszik, nem tetszik – megszerezte azt a mértékű bizalmat, amely lehetővé teszi nyomatékos politikai jelenlétét. Ezért legfeljebb az maradt a kérdés, hogy a demokratikus ellenzéki szövetség részeként, vagy abból kirekesztve indul a választási küzdelemben. Utóbbi opció ma már valójában egyedül a Fidesznek állt volna érdekében.

És ezzel elérkeztünk a kardinális ponthoz. Vállalhatta-e volna – nem csupán a baloldal, hanem a demokráciának elkötelezettek sokasága – a szétforgácsoltság, az akcióképtelenség történelmi felelőtlenségét? Vagyis azt, hogy megbocsáthatatlanul fenntartja az úgynevezett nemzeti együttműködés velejéig hamis rendszerét? Ez egyáltalán nem szónoki avagy álkérdés. Az LMP maximális célja például csupán az, hogy bejusson egy jobboldali többségű parlamentbe. És nem sokkal magasztosabb, de semmiképp sem realistább azoknak az egyébként magukat progresszívnak tekintő értelmiségieknek a hangvétele sem, akik jó ideje nyakló nélkül szapulják a – kétségkívül nem eléggé meggyőző teljesítményű – demokratikus ellenzéket, mert nem akarják megérteni: a mégoly indokolt kételyek sem változtatnak azon az ország elkeserítő állapota által meghatározott parancsolaton, hogy az Orbán-rezsimet mindenáron le kell váltani.

Ezt pedig csak a most felállt ellenzéki alakulat hajthatja végre, amely olyannyira a lehető legkiterjedtebb összefogást hozta létre, hogy a liberálisok képviseletében még Fodor Gábor is belefért. A résztvevő pártok és erősorrendjük adott. Lehet másra-jobbra vágyni, lehet illúziókat táplálni kinek-kinek kedvesebb megoldásokról, de aki elszakad a realitástól, az akkor is politikai dilettáns, ha netán jó szándékú. Itt és most arra kell mozgósítani a választókat, amire lehetséges – igen: a Fidesz legyőzésére. Mégpedig ezzel a bizonnyal nem tökéletes, sok hibát elkövető, korántsem harmonikus szövetséggel.

Mert ezt az országot a jelenlegi urai minden tekintetben lejtőre vitték, és fogjuk fel végre: ha hatalomban maradnak, zuhanunk tovább.


A cikk eredetije: Mészáros Tamás: A realitás parancsa


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Látom, tudod, kire gondoltam... :)))

Sajnos, nem mindeki látja ám így, ahogy megindokoltad a véleményedet...
Hát majd meglátjuk, hány szavazónak lesz nyitva a szeme, és nem lesz rajta se hályog, se rózsaszín köd a fülkében..
 

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Látod, ebben is tévedsz.. Vitya gyermek akkor már megízlelte a hatalom ízét... Azért fájt a hiánya annyira neki.. Amúgy meg sohase keverd össze a hatalommániát a gátlástalan rablási lehetőségek keresgélésével. Mert mondjuk nála ez áll fenn.. Ezért váltott (ál) liberálisból (ál) konzervatívvá és (ál) kereszténnyé, no meg (ál) nacionalistává.. A későbbi elmebajig fokozódó hatalommánia már ennek a következménye (biztos benne szerintem és retteg is tőle, hogy ha elveszti a hatalmát akkor valakik, valamikor majd számonkérik a bűneit... vacak érzés lehet így élni...)

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Kivételesen rövid leszek:

MINDENBEN EGYETÉRTÜNK! :)))
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Igazad van, de CSAK RÉSZBEN!
A "senki"-vel van gondom...
Én inkább azt írnám: RITKA, akit a hatalom HIÁNYA megbolondít, de előfordul:
Pl. 2002. április... Na, kire gondoltam?

Hát igen... A "kellő inteligencia" manapság nagy hiánycikk... Főleg azokon a posztokon, ahol ÉGETŐEN szükség lenne rá.
 

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Pedig a hatalom hiánya senkit nem bolondít meg.. A hatalom igen.. Sőt.. majdnem mindenkit megbolondít, aki nagy hatalmat kap a kezébe. Ajánlom Elliot Aronson: "A társas lény" című művét. A linken elérhető mű kissé primitív másolat, de hát ugye nem is a betűk szépségéért kedvelem Aronsont.

Szóval hidd el, amíg nem érezted a hatalmat, addig nem is tudod mit jelent. De ha egyszer hatalomhoz jutsz, akkor (ha nem vagy elég inteligens és nem elég ellenálló az elméd), bizony úgy elszállsz, de úgy.. 

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Fábryt én se nézek. Eleinte se értékeltem sokra (már akkor inkább Hofi, vagy Markos, vagy Nádas, vagy akár Gálvölgyi és a többiek. Még Sándor György kissé fanyar humora is mérföldekkel jobb, ezért azután ezeket nem is adja le senki...

Pártválasztás ügyben meg úgy vagyok, hogy azért az nem egy életre szól. (A párválasztás se mindig, de azért a többség számára csak azt jelenti). Egy párt változhat, alakulhat. Akinek azután már nem tetszik, ami van, az kilép és ha kellően agilis , akkor keres magának újat. Vagy hagyja a fenébe.. Én mondjuk, mikor az MSZMP kilépett belőlem (én ugyan nem adtam nekik semmi ilyesmire felhatalmazást) úgy döntöttem, hogy kivárok. Azután pedig úgy döntöttem, hogy nem lépek be sehova. A DK megalakulása volt még egy aránylag csalogató rész, de hála istennek az elején jó sokat nyilatkoztak és úgy gondoltam, hogy szimpatizáns még csak-csak, de tag? Ugyanez az MSZP-vel.. (A többi nálam nem jön szóba, ámbár volt egy nagyon halovány csábítás az Együtt -2014 első lépéseinél). Maradok baloldali, pártok iránt elkötelezetlen egyed. 

Persze a folyamatos (mindig ott vagyok, ahol több a haszon) váltogatás meg nekem se szimpatikus,, bár szerintem senkinek se az... Amúgy ott már nem a lóláb, de a ló mmaga is kilóg..

316 -338
ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Kedves PlalyA!

Hát bizony ha az az alma nagyon gömbölyűre sikeredik, képes nagyon messzire gurulni a fájától, főleg, ha a fa magas hegyoldalon van, s az alma csak gurul, gurul, gurul lefele a lejtőn...:P:P:P

Arra azért emlékszem, hogy volt egy műsor, amit ELEINTE sokan néztek... elejétől a végéig... aztán már sokan csak a "dizájn centert" nézték benne; tudod, az NDK-s (nem DK-s! :DDD) és a Hajdú centrifuga-verseny!...

Ezt az ötletet szvsz lopták egy kitűnő TV-s személyiségtől, Déri Jánostól, a címe: "Pocsék Áruk Fóruma" volt. (A műsor főcíme: EZ+AZ volt.)
Abban nálam toppon az a harisnyanadrág volt, amelyik egyik fele 1-es, a másk fele 3-as mérető volt összevarrva. :DDD

http://www.youtube.com/watch?v=J5jSJREH9m4

Pocsék Áruk Fóruma - Déri János műsora (részlet)

Lásd még a kommenteket is, úgy tűnik, nemcsak nekem van déjá vü érzésem a "plagizálást" illetően...
Idéznék egy kommentből, mellyel jómagam is nagyon egyetértek:

"Igen, zseni volt, és ami szomorú, hogy a mai tv-ben nincsenek ilyenek, mert a jó "humorizáláshoz" hatalmas intelligencia kell, és az ilyen embereket nem engedik manapság a tv közelébe."

De hát manapság ugyebár ilyen selejtes cuccok nem fordulhatnak elő, hisz a cucilizmus elmúlt, most MÁR (?!) kapitalizmus van, és mint Ferenc Jóska mondotta volt: 

"Minden nátyon szép, minden nátyon jó, mindennel meg fátyok elégedve!"

Mert ugye Mgyarország JOBBAN teljesít, mint mondjuk Ferenc Jóska idejében...
Hisz a csórikámnak nem volt internetje, nem igaz? ;o)

...............

A hatalom megbolondít? Nah neh!
PlalyA drága!
Én úgy tapasztalom, egyeseket inkább annak HIÁNYA!... :(((
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Tudod, vagy nem tudod, én nem a politikávan foglalkozó oldalakat szoktam keresni a neten, hanem a kultúrával (versek, zene) foglalkozókat.
De ez nem jelenti azt, hogy teljesen hidegen hagyna a politika.
Sőt!
Nagyonis fel tud hergelni a sok hülyeség, mint pl. ama vidi is...
Fábryt tényleg "ezer éve" nem nézem, igaz, nem néztem a Big Brother-t sem, csak EGYET! :(((
Merő kíváncsiságból, de azt is megbántam!
De nem nézem a sorozatokat sem a Dallas óta, valamint a tehetségkutató förmedvényeket sem egyik csatornán sem. Az Eurovíziós dalversenyeknek is csak a döntőjét... És mindig megbánom azt is! :(((

Van olyan, hogy csak az ATV híradót nézem, már Olgát sem, nem mérgelem a meghívott fazonokkal magam...

2010-ben az esztergomi kollégák meghívására kezdtem működni a szeretgomon, és a helyi dolgokról onnan értesültem. Jónással is ott váltottam párszor szót. De mostanra - mint melítettem - kiüresedett, eltorzult a honlap, s nem lehet belőle megtudni semmit. 

Főzés közben a Kossuth rádiót szoktam hallgatni, ma is jól felmérgeltem magam az Ütköző műsorban Font Sándor és Gőgös Zoltán mezőgazdasági vitáján.
Hát az ilyesmi nem hiányzik nekem, bevallom őszintén.

A szomszédasszony meg elmúlt 75 éves, és úgy gondolja, az Ő véleménye MÁR nem oszt,nem szoroz...
Pedig közel van a szavazóhelyiség, egy kis egészségügyi séta, és ez a körzet mindig híres volt az aktivitásáról.
Én még életemben nem hiányoztam szavazásról, sőt!
Mikor kislány voltam, népitáncra jártam, s a szavazókörzetekbe kellett mennünk műsort adni.
Nekem kedves emlék volt (függetlenül attól, hogy gyerekekként fogalmam sem volt arról, mi volt a háttérben), tehát elmondhatom, már gyerrekként "aktív szavazó" voltam!:DDD

Épp ezért ki nem állom, mikor simfel valaki itt a kapcson azért, mert éppen vele nem értek egyet, hogy azt hiszi, szkepticizmusom miatt az EGÉSZ nem érdekel! :(((

"Kételkedem, tehát vagyok!" (Descartes után szabadon)

Azért érdekes, hogy a volt amőbások legtöbbje DK-s lett!
Ismerek olyat, aki MSZP párttitkár volt, s most DK-s...
Soha nem kedveltem a kaméleonságot!
EZ ZAVAR a legjobban 90 óta!

Ha valaki nem ért egyet a pártjával, hagyja ott, és kalap, kabát!
Legyen párton kívüli, és Jézus!
De ide-oda ugrikálni?!
Mi ez!?
EZ lenne az a fene nagy demokrácia?! :(((

Én még a többszöri házasodásról is azon a véleményen vagyok, hogy ha valaki egyszer elválik, és újra házasodik, az még tán rendjén van... De többször?!
Akkor ott már bizony kilóg a lóláb, ki az állhatatlan!
 

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

A programok összefésülése (ha szabad így mondanom) már tavaly tavasszal elkezdődött. Akkor még az Együtt 2014 nélkül, majd később külön velük és most újra együtt mindenkivel, aki bent van a szövetségben. Elméletileg ebből két társaságnak van valóban kidolgozott programja, az MSZP-nek és az Együtt-PM-nek. A többieké leginkább elméleti alapgondolatok gyűjteménye. 

Amúgy nem ellenségek voltak a mostani résztvevők, hanem ellenfelek. Ami azért releváns különbség. Nem lettek puszipajtások, de azt belátták, vagy hagyják az egészet a fenébe (lásd: LMP) vagy összeállnak. Minden gazdasági és egyéb napi politikai kérdésben nem hiszem, hogy egycsapásra szent lenne a béke, de normális megegyezés a tavaly nyárig tartó tárgyalások után lehet..

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Hát bizony keresgélni kell a neten, már akinek van hozzá türelme. Én momentán, ha jól tudom, akkor a DK honlapján találtam meg, no meg mintha az MSZP oldalán lenne egy rész, hogy melyik egyéni helyeket hogyan osztották el. Mérget azért ne vegyél rá. Mármint arra, hogy a két oldalon megtalálod az adatokat. Iagzából úgy kell összeollózni... 

Ami a szomszédasszinyt illeti. A kérdés nagyon egyszerű.. (már amit fel lehet neki tenni). Elégedett a mostani kormányzással? Ha igen, akkor maradjon nyugodtan otthon, ha nem, akkor meg annyit megtehet (nem egy nagy fáradtság), hogy elmegy és behúz egy X-et Nemdebár? Azt kell megértetni a jónép többségével, hogy ha nem megy el szavazni (választani), akkor hagyja, hogy még a minimális lehetősége se legyen meg a változtatásra és hagyja, hogy mások döntsenek helyette.. Ez ilyen egyszerű...

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves Zsadi!

Jól mondod, és micsoda filmrendező volt.

Én nekem szerencsém ( vagy balszerencsém) ismerni egy másik Fábryt-is Igaz az Dramaturg volt a filmgyárban a hetvenes években- azóta ugylátszik felvitte az isten a dolgát (neki tényleg az isten vitte fel- mivel állítólah hithű keresztény, akkor csak az vihette fel)

Pedig akkor még normális volt. úgy látszik a hatalom megbolindítja az embert. Vagy a kor? Ezt nem tudom az ő esetében.

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves lilla!

Na,látod ez az. Megint mondtál egy valamit aminek semmi köze sincs ahhoz amit szeretnél. A közjó az nem a közérdeke. Amiről te beszélsz az aközérdek. A közjó az egy  filozófiai fogalom egy absztrakt strukturális nem objektív alternatív meghatározása a közérdeknek. Egy ideológiától átfűtött eszmerendszer amelet mindig mindenki használ és hívatkozik rá, de a meghatárázásával bajban van és gyakran a közérdeket jeleníti meg közjóként. Így tehát nincs igazad mert a proletárdiktatura az bizony közjó volt a maga legteljesebb közjósága tekintetében.

Ezért mondom, hogy gondold meg mit mondasz ps ne csakoda vesd.

 

Koalíciós közjó nincs, mert minden párt a maga eszmerendszerével tölti fel a közjót. Az ellenzék a közjó nevében szólitja harcba híveit, mig a Kormánypárt a közjó érdekében és arra hívatkozva kormányoz.

A özjónak az egyetlen kézzzelfogható pregnáns megjelenítődése az negatív tartalmu méghozzá a tiltás az amit nem szabad, azza ha megcselekszed akkor a közjó t sérted meg és a köz ellensége leszel.

Kedves lilla ne beszélj butaságokat. A koalíció amely most létrejött bár a közjó érdekében és arra hívatkozással jött létre de minden egyes tag mást gondol a közjóról.

Tehát mint mondtam koalíciós közjó nincs, mert a DKaz Nem MSZP, és a liberálisok nem a  Dk.

Ne tévedj el. Gondoltam, hogy megint bedobolvalamités ezze megint lehet érvelni csak ezmost tévedés. Te a közérdekre gondoltál, de megnyugtatlak koalíciós közérdek sincs.

A kiegyezés a hatalomért van és nem a közérdekében ( akkor már korábban leváltották volna az Orbán kormányt kedves lilla.)

lilla- képe

lilla-
5 éve

"A DK a debreceni Arany Bika Szálló kétszáz fős nagytermében szervezett fórumot délután hat órától Gyurcsány Ferenc számára, de a helyszínen olyan hatalmas számú tömeg jelent meg, hogy a gyűlést a földszinti hallban kellett megrendezni. A helyszínen nem kétszázan, hanem legalább háromszor ennyien voltak, a résztvevők zsúfolásig megtöltötték a szálló földszintjét, de az emeleti ablakokban is sokan kísérték figyelemmel Gyurcsány beszédét. Ez azért meglepő, mert a fideszes vezetésű Debrecenben maguk a szervezők sem számítottak ilyen óriási érdeklődésre."

remélhetőleg minden rendezvénye az Összefogásnak ennyire sikeres lesz!

lilla- képe

lilla-
5 éve

hát nem a proletárdiktatúra a közjó.

hanem az, amikor bizony mindenki boldogulhat a megszokott keretei között.

Én azt szoktam mondani:

"ha valakit nem tudsz hazavinni , akkor ne avatkozz az életébe--majd megoldja saját maga. "

A koalíciós kormányzás viszont érdekegyeztetés-- a 4.6 millió és 5.4 millió érdekeinek összehangolása.

Mert érdekellentét az van is nincs is--attól függ miféle kérdést vizsgálunk.

ebben igen abban nem!

 

 

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves Victorb!

Egy jó csapathoz, egy jó csapat kell és nem referenciák.

Mi még mindíg ott tartunk, hogy amiről nincs papírod ahhoz nem érthetsz. Ha van paírod( referenciád) akkor te vagy a "szakértő" minegy hogy olyan hülye vagy hozzá, mint hat pár rendőrcsizma.

Tudod általában a sikeres menagmentek ritkán grál lovagok- szinte olyan ritka köztük a grállovagság mint a fehér holló- viszont a szakmájukat azt lrtik ám de piszkosul. íÉs ez számít.

lehetsz te olyan tiszta mint a hó ha egyszer hülye vagy a dologhoz- nem figsz előre lépni egy jottányit sem.

A magyar azt mondja, hogy betyárból lsz a legjobb csendőr és kurvából a legjobb feleség.

Igazuk van.

Ezek sem a szeplőtelen fogantatásról szólnak. Hitelesség kérdése nem a grállovagság kérdése kedves Victorb.

Igen pár demokráciában előbbre járó országban a gyanu elegendő indok arra, hogy valaki ne vállaljon közszereplést- viszont attól még hiteles szaktekintély lehet akinek a tancsát el lehet és el kell fogdni. Nálunk még ettől is messze vagyunk.Nálunk nem az az alkoholista aki megjárta  az elvomókurát hanem az akire rámondják, a többi csak kicsit többet iszik. az előitéletesség és  beskatujázás az nem a demokrácia játékszabályai szerint való dolgok.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Fábry?
Az meg ki? 
Ismertem egyet, de az filmrendező volt!...
TÖBBET NEM! :P

Egyébként meg ami gyurcsány illeti:

Gyurcsány nem olyan rossz, mint sokan gondolják, de nem is olyan jó, mint lennie kéne.

Az egyik:
Egy államférfiank jobban KELL ügyelnie a szájára... De mivel ő erre képtelen (születési hiba!), ezért nem eléggé intelligens, bár okos, de nem okul... Még a saját hibájából sem!
Figyelembe kellett volna vennie:
A magyar embernek magasabb az önérzete, mint ő maga.

A másik:
Ha nem ért a gazdasághoz, nem gond. Egy ember nem érthet mindenez!
Az viszont igenis gond, hogy nem kereste meg ehhez a megfelelő embereket! Ha kivételes tehetségű szakemberekkel vette volna körül magát, akikben feltétel nélkül meg lehet bízni, még mindig miniszterelnök lehetne, s nem került volna sem ő, sem az ország ebbe a szorult helyzetbe!

EZ a KÉT dolog a bajom vele, semmi más!

Buktató:
Igyekszem kikerülni, de úgy vélem, az egyik már nem fenyeget, a másikat meg sajnos nem mindig veszem észre, erősebb szemüveget kellene beszereznem, de nincs rá pénzem...
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Képes voltál ezt a zagyvaságot iderakni nekem?!
EZT nem hiszem eeeeel!!!! :(((

Csak belekukk, és már el is tűztem onnét!
Csak nem képzeled, hogy marhaságokra pazarolom az időmet, mikor értelmesebb dolgokkal is foglalkozhatok!?

Kósáné Kovács Magda mondását meg ne tudd be a magadénak, léccí! :P

  

victorb képe

victorb
5 éve

Tudod, pár demokratikus országban a gyanú is elegendő, hogy valaki ne vállaljon közszereplést. Még akkor sem, ha a valóság más. Ettől azonban még nagyon távol állunk.

Tehát azt kell mondjam, hogy a jó csapathoz jó referenciák kellenek. Aki gyanúba keveredik, esetleg sáros, az csak kárára lehet egy csapatnak. A csapat érdeke pedig az, hogy ne legyenek támadható tagjai.

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves lilla

Szerinted mi a csuda az a közjó ami miatt a koaliciós kormányzást létre kell hozni.

(Vigyázz mit beszélsz)

lilla- képe

lilla-
5 éve

nem szakértői , hanem koalíciós válságkormány!  és meg fogják csinálni!

A baloldaliság pedig ma nem kérdés!

én a vagyoni helyzetet jeleztem ma még nem a szegények vannak többségben, de a maga szintjén mindenki napi gondokkal küzd---

ezért lehet a közjó érdekében koalíciót létrehozni.

plalyA képe

plalyA
5 éve

A látszat viszont erősen csal majd minden esetben.

Tehát akkor csalni kell?

NewTiborc képe

NewTiborc
5 éve

No de Zsadi! Remélem ilyen videókat nem veszel komolyan? Ezek Fábry tipusú ripacsok és abból élnek, hogy másokat pocskondiáznak. Én speciel a Fábryt sem nézem évek óta. Akkor tette be a kaput, amikor a Gyurcsány képét köpködte és az Ildikóra képletesen rávezett a szamarat. Szerinted ember az ilyen?

A ripacskat én nemveszmkomolan. Ezért érem a pozitiv handvételt, mert ezek ártanak eleget. A buktatóról megmald akkor, ha megbotlasz. Jó?

plalyA képe

plalyA
5 éve

Hát valóban nem vettem észre, mert fórumon ugyan úgy megy a „szecskázás” mint itt a Kapcsolaton. Oda is a Kapcsolatosok járnak?

Vagy ők is „erős jellemek”, mert akkor baj van. Ha ennyi az erős jellem.

Abban lehet, hogy igazad van, hogy arra vártak, hogy a sült galamb a szájukba repül - de sajnos azt gondolom, hogy Magyarországon nem sok sült galamb szokott repkedni mostanság.

Pedig ez JP-vel  is belátható, még csak politikusnak sem kell hozzá lenni.

Hogy van e gazdasági megállapodás és ehhez kapcsolható program- nem hallottam róla. De ha van, akkor a nagy szemforgatás és egymás zrikálása   csak...bohóckodás volt.

Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy ma én az eddigi ellenségemmel elmegyek találkozni aztán rögtön puszi pajtások leszünk

Oly annyira, hogy holnap meg ő lesz a kezesem egy banki hitelkonstrukcióban. Ez ugye nem igazán magyar metodika. Vagy pedig etették a közt és sutyiba megcsinálták a paktumot.

Az ugyan is nem elképzelhető, hogy egy tárgyalás után máris minden gazdasági kérdésben szent a béke.

Azért ennyire nem állunk jól. (bár csak így állnánk.)

 

victorb képe

victorb
5 éve

Így kéne lennie kedves plalyA, de a választó a látszat alapján fog dönteni. Erre is figyelni kell.

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves lilla!

Orbán Viktort az orbáni módszerekel  nem lehet legyőzni.

Válságkormányzás az nem jó dolog- mert  a válságkormányzást a "szakértői kormány" végzi

Ennek pedig egy új hegemon project és irányítási séma kereteinek a kidolgozása  a célja, és nem a kormányzás.

Ha egyszer felhagynál ezzel az örökös balodaliság- jobboldaliság firtatásával  és hajlandó lennél végiggondolni hogy mit is jelent az hogy az a balodali aki az embet tekinti abszolutumnak és a környezetét relatívumnak- megtakaríthatnál sok fejtörést magadnak.

Főleg ha még ne adj isten meg is értenéd - akkor nem lenne gondod, hogy most kinek hány millió  embere van. Ugyan is ebben a klrdésben ez nem domináns.

De mindegy hagyjuk, mert ugy sem vagy hajlandó végig gondolni.

lilla- képe

lilla-
5 éve

Most az Aranybika száló fórumára zsúfolásig telt meg az Összefogás tán első nyilvános rendezvényén! 

Csak végig így maradjék!

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves Victorb!

Inkább fordítsuk meg úgy szerintem jobb.

Nem elég tisztességesnek látszani –annak is kell lenni.

Számomra  így valahogy értelmezhetőbb a dolog.

304 -346
victorb képe

victorb
5 éve

Kedves ZSADIzene!

Arra kell számítani, hogy lesz még más hasonló videó is, de akár az ehhez hasonló szócikkek is:

http://hu.metapedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc

Az én megjegyzésem mindehhez, hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.

Jó csapatot csak tisztességesnek látszó tagokkal lehet eladni...

lilla- képe

lilla-
5 éve

többnyire egyetértek Veled!

de

Én viszont azt gondolom, hogy most mindenképpen Orbáné a leves, amit főzött--de nem mindegy, hogy teszünk-e egy kisérletet egyszer Orbán szabályai szerint játszani és úgy legyőzni őt.

akkor lenne egy válságkormányzás--sok dumával és kemény kigörcsöléssel a jövő számára. Én már régtől nem civódok a baloldiliság meg nem az-- dilemmái között, mert értelmetlen a kérdés így--mert a legbaloldalibb baloldali akit ismerek sem vállalja fel a kérdésre a választ megadni, hogy mi is a "baloldali " hangsor tartalma//

Szóval koalíciós kormányzás a 4.6 millió és a ma még többség 5.4 millió közös érdekében.

ez az Összefogás erre ad lehetőséget!

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

"Az pedig, hogy ki lesz majd (azóta szerintem olvashattad). De ha nem olvastad, akkor Dr. Jónás László (volt MDF-es) lesz nálatok a DK jelöltje, mert ott a DK indíthat egyénit."

Nem, nem tudtam... HOL lehet a jelöltekről olvasni? Nekem fogalmam sincs!
Egyszer már kérdeztem a Kapcson, de választ nem kaptam... Lehet, akkor még nem volt névsor?
Mert valaki felhívott telefonon még decemberben, hogy ő indul a körzetünkben az MSZP színeiben, de nem tudtam beszélni vele, lévén tésztasütés kellős közepén...
Gondoltam, majd még úgyis jelentkeznek... Erre itt van egy DK-s! :(((
Felrobbanjak?!
Ettől féltem, bejött!

Szóval Dr. Jónás...
Hát tudod, csak sajnálni tudom, mert bár személyesen nem ismerem, de úgy hallottam az esztergomiaktól, hogy rendes ember. A "RÉGI" szeretgomon néha hozzám is szólt valamelyik fórumon 2010-ben, s normális volt, nem hőbölygő. De sajnos én úgy látom, esélye sincs! Nem érdemli meg a zakót, amit kapni fog.

Úgy tűnik, a DK olyan körzetekben indul, ahol reménytelen nyerni a baloldalnak...
Mert tudom, ki a kihívója, Meggyes Tamás helyébe ki lépett.
Már kaptunk karácsonyi és újévi üdvözletet tőle. Szép színeset....

Na és a vasút átadás, ugyebár... Emiatt is "fórja" van. 
Nem fura, hogy épp Dorogon avatták fel, ahol MSZP-s (még!) a polgármester?
(Vajon hány van még belőlük - jelentősebb településen - az országban?)

Miért nem Esztergomban volt az avató? Az a végállomás, vagy nem?
Kettőt találhatsz!

A szomszédasszonyom egyszerű asszony, de eddig mindig tudta, hová ikszeljen... Most viszont teljesen meg van zavarodva (nem internetezik, nem ért a géphez), és kezdi megmakacsolni magát, mondván, ő nem ért semmit ebből a mostani helyzetből, úgyis "ezek" maradnak, és kész...
Nem fog ő hiányozni onnan.
Pedig ez a miénk a legerősebb balos körzet, 2010-ben alaposan megzakóztuk az önkormin a fideszes ifiurat... Még képviselőnek is csak a könyör-listáról jutott be.

Hogy most mi lesz, ki tudja?

Mondtam (vízionáltam?) már egy párszor, a 2014-es év a meglepik éve lesz. Mindkét oldalnak!
 

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Csak röviden. fene aki jobban tudja, de állítólag a gazdasági kérdésekben is van megállapodás, azaz valamiféle kormányprogramban. Másra nem vonatkozhatott Mesterházy azon kijelentése, hogy részletesen előkészített és megvitatott programok állnak indulásra készen és a kormányalakítás másnapjánmár lehet velük dolgozni. És ez nem csak a jogi háttér, meg az alkotmányozás kérdéséről szólt. Reménykedjünk benne, hogy valóban így van. Pontosabban bízom benne, hogy tényleg így van...

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Viszont (ha nem vetted volna észre) csak a fórumozók beszélgetnek még mindig személyi kérdésekről és állhatatosan úgy csinálnak (erős jellemek), mintha a megállapodás meg se történt volna. 

Amúgy valóban jó kérdés, hogy miért kellett err ennyit várni és miért az utolsó pillanatban. 

Meg kell mondjam őszintén, nem tudom. Azt hiszem, de ebben tévedhetek is, hogy volt egy olyan remény, hogy a jelenlegi rablóbanda olyannyira lejáratja magát, hogy az ellenzéki pártok mindegyike röhögve bekerül a parlamentbe és a legerősebb akár egyedül is győzhet. (vagy majd úgyis a legerősebb mögé áll be mindenki). Kellett idő és némi nyomás minden oldalról szeriintem ahhoz, hogy minden résztvevő megértse, és meg is győzze a híveit, hogy buzony itt más út nem nagyon maradt. 

Mert azért azt látni kell, az, akinek jól jött az egykulcsos adó, vagy a rezsicsökkentés hülyítés, az bizony igencsak el fog gondolkodni, hogy szép-szép a demokrácia, meg a szabadságjogok és a köztársaság, de ugye ha lecsökken a havi jövedelmem és megemelkednek a számláim, az azért nem annyira szép dolog...  No meg számolni kell sok más tényezővel is, például, hogy az intézkedések által legjobban sújtott népesség legfeljebb pénzért megy el szavazni, mert amúgy apolitikus és nem is jutnak el hozzá az információk. 

Hát itt a kényszer, és azért ekkor, mert ekkorra látták be. 

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Hogy a kapmpány mocskos lesz, azt előre lehetett látni. Ezen nincs mit meglepődni. Az pedig, hogy ki lesz majd (azóta szerintem olvashattad). De ha nem olvastad, akkor Dr. Jónás László (volt MDF-es) lesz nálatok a DK jelöltje, mert ott a DK indíthat egyénit. 

Ha meg a szomszédasszonyt győzködni kell, akkor bizony csehül áll a szénátok. De gondolj bele, az emberek általában nem nagy elvek mentén polizizálnak, hanem a tapasztalataik alapján. Jobb lett az élet a helyi közösségben, vagy sem. 

Amúgy Gyurcsányt kedvelem. Mint ahogy kedvelem Lendvai Ildikót, vagy Kuncze Gábort, van ilyen... Van, amikor még Schmuckot is kedvelem, bár őt nem annyira, csak néha, és Kovács Lászlózt is kedvelem. Őt majdnem mindig. Sőt, Mesterházy utolsó megszólalásait is kedvelem.. Mert a kedvelés nem azt jelenti, hogy akkor is tapsikolok, amikor valamelyik hülyeségeket beszél.. Akkor megmondom a magamét (kaptam a DK fórumán eleget miatta az ottani fanoktól), meg itt is.  Bajnai arcát meg nem nézem, mert nekem ő a nagy csalódás. De ennyi. Én felülbecsültem és nem jött be. Most viszont abszolút nem érdekel hanyadik a listán. Nincs jelentősége. legalábbis számomra nincs. 

Esztergomban nem az a baj, hogy nem volt összefogás, csak éppen előállt a béna kacsa esete. A fidesz nélkül nincs semmi és a polgármester nélkül se. Okos emberek ilyenkor kompromisszumokat kötnek, a hülyék meg egymás haját tépik. Nagyon rossz megoldás született ott. Majd, ha elégen vagytok hozzá ki tudjátok kavítani tavasszal. ha nem, hát akkor marad minden a régiben...

Amúgy, ha a videót nézed (legalább már tudom, melyiket) láthatod. Próbál mindenkit jól besározni. Oszt akkor? Miért nem nézed meg, miféle kígyót-békát kiabáltak egymásra mondjuk a CDU-SPD párosban három hónapja. Most meg kolaíció van.. és? 

Nota bene. Ha messzíről sokszor jooban látnak dolgokat, akkor ne kérd tőlem számon, hogy hol élek...:0))

 

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves lilla!

Akkor nem csalódtál bennem. Ez megtisztelő.

Viszont tévedsz egy kicsit. Vagy Félreérted a dolgokat.

Fanyalgok? Hm….

Nem fanyalgok, hanem nem értem az egészet.

Nem értem azt, hogy mi a görcsnek kellett eddig egymás ellen menni- a hülyeségeket hangoztatni, aztán az utolsó utáni pillanatban meg összeborulni? Mi értelme volt az egésznek?

Ezt meg tudták volna csinálni 2011-ben is, de fél éve sem lett volna még olyan nagyon késő

Most már mire van idő?

Semmire. Minden csoportnak vannak jó ötletei, és megvalósítható elképzelései. Össze kellene gyúrni- de, már nincs idő rá.

Na, ennek a nem felismerése az bizonyos fokú politikai vakságot jelent.

Ennek illetve az erről való beszéd- neked a fanyalgás.

Nincs itt valami baj az értelmezéssel kedves lilla?

Nem tévesztessz össze mondjuk a sphaginnal?

Engem ugyan is nem nagyon izgat a stáblista, engem a fontos kérdések érdekelnek és ebbe a stáblista nem tartozik bele.

A gazdaság helyzetéről , az ország állapotáról, a sikertelen finanszírozásról, a megnövekedett adóterhekről stb. kéne beszélni és nem arról, hogy most van Gyurcsány vagy nincs. Nem arról hogy trafik mutyi, föld mutyi meg minden. Arról hogy az MNB befolyása hogyan növekedett meg a Monetáris tanács kiegészítésével,  a Média hatóság és média összefonódás milyen felületet biztosít a majdani kormánynak ( ha sikerül a váltásí) hogy elmondja, hogy mit is akar, vagy milyen következményekkel fog járni az „erőltette megszorítások” rendszere ?

Kedves lilla ha ez neked fanyalgás, hát akkor tényleg nem vagyunk  egy hullámhosszon – ez már biztos

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves Zsadi!

Nekem nincs olyan gondom, hogy Gyurcsány vagy nem Gyurcsány.
Régebben sem ez volt az alapkérdés. Persze a fan klub tagjai ezt nem igazán értik meg. Felőlem lehet Gyurcsány az élen is ez nem változtat semmit a leányzó fekvésén.

Gyurcsánynak sok hibája volt, de volt sok eredménye is.

Ezek egyike sem vitatható.

Hogy vannak olyanok, aki csak a hibáira emlékeznek azoknak a lelkük rajta. Ugyan úgy, mint a másik oldalnak, aki meg csak a szépre emlékeznek.

Én mindkettőre- és úgy gondolom, hogy még nem lehet egyenleget vonni a működéséből.

Amivel nekem problémám van az a következő: (Jó lenne, ha többen ezt értenék meg és nem a személyi kérdéseket – mert ez a fontos.)

Azt nem látom biztosítottnak, hogy a Gyurcsányi blarisztikus Jóléti államot, a Fodor féle Jókormányzás idolját, és az MSZP - segítsünk a tőkén, majd megsegít utána hálából – féle rendszereket hogyan fogják egyeztetni. Tudják-e egyeztetni és egy ütős dologgal előállni a rövid idő miatt. Vagy nem tudják egyeztetni és akkor hamvába hótt az egész – ahogy dmolnár írta- félév múlva visszajön a rablóbanda – mert ez a következmény.

Azon kívül a blair vonásokkal teletűzdelt Reziduális Jóléti állam idolja nem kivitelezhető, mert elmúlt az, az időszak amikor még megvalósítható lett volna( ez tehát a múlt)  A Fodor féle liberális Jó kormányzás vagy nyitott kormányzás( Good government, vagy open government) a jelenlegi Magyarországon nem alkalmazható, már az első alapelv sem megvalósítható.

Idézem:” Számonkérhetőség: ami azt jelenti, hogy a köztisztviselők azonosíthatók és cselekedeteikért  elszámolási kötelezettséggel tartoznak.”

Nálunk minden választás után a nyertes rombol, azaz a pincétől a padlásig kisöpör mindent és nem a rosszat dobja ki, hanem mindent, igy a Fürdővizzel a gyereket is kiöntik.

Igy semmiféle folyamatosság nem képzelhető el- ( nem úgy mint mondjuk a egy nyugati demokráciában, ahol legfeljebb a Miniszter meg az államtitkár cserélődik  de a takarítónő az marad.) Nálunk még a WC-s néni sem.

Az MSZP – segítsünk a tőkének aztán majd az kihúzza a munkást is a gödörből elv- már egyszer bedöglött 1994-ben ugyan ezzel az elvvel a Horn kormány talpra állította a gazdaságot, csak a tőke elfelejtettte kihúzni a munkást a gödörből, inkább visszanyomta. Tehát ez sem igazán szívderítő.

Külön, külön sem igazán kedvező a helyzet- együtt meg nem is tudom mit mondjak rá.

Nekem ez a problémám. Az, hogy még mindig az Orbán mutyiról kell beszélni és nem arról hogy az Orbáni adósságcsökkentés mibe került nekem a melósnak.

Megint a botrányokkal akarunk foglalkozni és nem a mélyben lévő folyamatokat akarjuk változtatni.

Miért nem arról szól a fáma, hogy azok a különadók, amelyeket az Orbán adminisztráció bevezetett azok a GDP 3%-át teszik ki ( 900 milliárd forint) több mint a nyereségadók összege. Vagy miért nem arról szól a dolog, hogy milyen „keleti nyitást” akart Orbán Viktor

Kinai befektetők , azeri befektetők meg az arab befektetők és milyen okokból hiusult meg, és mi lett a következménye?

Már ne haragudj, de engem jobban érdekel az, hogy el akart adni Szaud Arábiának- mint sem hogy milyen trafik mutyi van. Vagy az jobban érdekel, hogy az előrehozott adósságtörlesztés mit eredményezett. – mintsem az, hogy ki, mennyi földhöz jutott.

Esetleg arról miért nem szól a fáma, hogy hosszú távú növekedés jelei nem láthatóak, a gazdaságot jelenleg felfelé húzó elemek, mint a mezőgazdaság, csak átmenetiek, és ideiglenesek. A gazdaság működését meghatározó alapvető feltételekben nincsen változás. Minden komolyabb európai prognózis azt mutatja, hogy Magyarország régiótól való leszakadása folytatódni fog. Ehhez képest az, hogy ki mennyit visz haza semmit sem jelent.

És ehhez még itt van a nagy összeborulás ideológiai elképzeléseinek ellentéte, amit fel kellene oldani, egy ütős programot létrehozni ez alapján, annak széles társadalmi vitáját le kellene bonyolítani, a javaslatokat beépíten, és kiegészíteni – mindezt csekély 3 hónap alatt.

Na, azt gondolom, hogy ez nem lehetséges, vagy elfogadja mindenki az MSzP programját vagy nincs esély a kormányzásra még győzelem esetén sem. ( egyfajta bedarálom effektus)

Engem ezek érdekelnek, csak éppen ezekről a kérdésekről nem lehet tudni semmit, hogy ezekkel mi is a terv. De a visszaadjuk, meg a visszaállítjuk, munkahelyeket teremtünk című szlogenek azok mindig előjönnek. Pedig ezek sokkal fontosabb kérdések, mint sem a mutyi kérdés, vagy hogy van-e Gyurcsány vagy nincs és ha van akkor hol áll stáblistán. De hát nem vagyunk egyformák. Van, akit a mutyi érdekel,  azon szeret csámcsogni, van olyan, akit meg a stáblista érdekel, és az hogy előre leosztja, hogy ki mennyit fog zsebre tenni, és van olyan is akit fontosabb kérdések érdekelnek. Ez egy ilyen ország.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Na szóval...
Álljon meg a fáklyás menet!
http://www.youtube.com/watch?v=J6RgaPTo4hE
Thomas Tallis (1505-1585): If Ye Love Me - Ha engem szerettek

Ez nem egy szent zsolozsma, ami ránk vár, hanem egy pocsék köpködő kampány lesz, sőt, már az is!:(((

Na igen... Kiosztanak majd nekünk is valamelyik pártbelit egyéniben, és lehet, hogy nem azt, amelyik pártbélire szavaznánk... Oszt akkor mi van? BÉKA-nyeletés! :(
Vagy otthon marad a jónép! A szomszédasszonyomat is már nem győzöm győzködni, menjen szavazni, lesz, aki lesz az a jelölt... egye meg a fene, milyen párt, csak ne jobboldali!
(Dorog mindik híres volt a baloldaliságáról, de most nem tudni, mi a helyzet! Sok üzem bezárt, a bányászatnak hűlt helye...)

A listán meg ugye a 3 első képviselő már csak benn van, mert oltárira égő lenne, ha ennyi se lenne biztos befutó vesztés esetén is! Tehát Gyurcsány benn van. TE ennyire kedveled?
Én eddig közönyös voltam, de most idegesít, hogy elronthat mindent. Nézd meg a Bajnai arcát a másik blogban! :(((

Esztergom:
ÁCSI!!!!!... Tán itt laksz?
Én nemcsak 2010-ről beszélek, hanem MOSTANRÓL! Hogy MIVÉ LETT 4 év alatt az az "összefogás"!
Az emberek, látván, hogy Éva asszony nem tud szarból várat építeni, csúnyán elfordultak tőle! :(((
És már nemcsak a fidesznyikek tartanak be neki, hanem köveket görgetnek eléje azok is, akik 2010-ben még a városházába is benyomultak a védelmében... Pedig ő függetlenként indult.
Most? Kit érdekel a város sorsa? SENKIT! :(((
Nyár óta át se mentem... Nincs kedvem... Pedig azelőtt kb. 2 hetente jártam át, néha csak úgy... Nézelődni a Duna parti sétányon, a piacon... Most minden szürke és szutyi...
Szétesett minden, a kezdeti nagy eufóriából nem maradt semmi!
"Isten malmai lassan, de őrölnek!"... Felőrölnek... Leginkább az idegeket...

Hát ettől is tarthatunk, hogy az lesz ott fönn is, ha netán-tán...
Betartás, elégedetlenkedés, marakodás, furi-furi...

Videó:
Persze hogy az este berakottra gondoltam. Kockáztattam, hogy esetleg kidobnak még a Kapcsolatról is miatta... :(((
De annyira felháborított, és ugye világos, hogy egy esztergomi jobboldalitól kaptam (régi kollégám volt, tagadjam őt meg?)... De nyilvánvaló részéről a gunyorosság, amit fűzött hozzá! :(((
Elég belepillantani a kommenekbe...

Egyébként messziről sokszor jobban látnak ám dolgokat, mint mi itt a közelben az orrunk előtt...

 

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves Spahagin!

Az én kekeckedésemtől, a te értetlenséged csak nagyobb - ez már tuti. Hogy olvasni nem tudsz az még rendben volna, de hogy ezt ki is nyilvánítod az bizony több a hülyeségnél.

Ha jól emlékszem, azt írtam, hogy örülni kell annak ami van. Még akkor is ha ez úgy isten igazában semmit sem ér. 
Tudom fáj az nektek, hogy "behúztak" a csőbe. Ha úgyan ezt a nagy összeborulást megcsnáljátok akkor amikor kezdődött az egész ( úgy jó féléve) akkor sokkal előbre lennénk. De nektek nyakaskodni kellett. Ha valaki hibás akkor ti vastagon azok vagytok. 

megint az örökös magyar betegség. Majd ti megmondjátok mit és hogyan kell csinálni, aztán ha nem úgy van akkor öri-hari. Most meg mégis úgy kell pattogni ahogy az MSZP fütyül- nehéz elfogadni de akkor is így van.

Kedves sphagin inkább ébredj fel.

Ja és megfogadtam a tanácsod - csinálom. Egyébként pedig tudtam, hogy nem bírod szó nélkül hagyni, hogy ráfaragtatok.

Nekem párton kívülinek ez jött le. Aztán magyarázgathatsz amit csak akarsz. Olyan vegyszer még nem találtatott fel ami lemosná a DK-ról a "komolytalanságot".

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Már hogy értenélek félre... Nem vagyok én annyira értetlen... Mert te mit olvasol ki Mészáros cikkéből? Hogy szerinte (hogy honnan olvastad ki, nem tudom) Gyurcsánynak nem kéne a listán lennie. Jó szempont, szó se róla. Mondjuk akkor Fodornak se kéne ott lennie. Mert miért is ne? ha már szemezgetünk, hát szemezgessünk. De ez nem így működik. Olvasd el még egyszer a cikket. Hogy igen, lehetett ez a véleményem, lehetett az a véleményem, de most tudomásul kell venni a realitásokat. Az MSZP-tagoknak Gyurcsányt, a DK tagoknak Mesterházyt, meg Bajnait, Bajnainak Fodort és Gyurcsányt. Ez van, mert a jelen erő és választási viszonyok miatt mást nem nagyon lehet (jobb lenne, ha benn lenne mindenki, de úgy tűnik ez csak álom marad részemről)

Az Esztergommal kapcsolatos félelmed meg egy hatalmas tévedésen alapul. Itt nem lesz olyan, hogy valakit miniszterelnöknek választanak, de a fidesz marad hatalomban és ott tartanak be, ahol tudnak. Mert ha itt a demokratikus ellenzék győz, akkor mesterházy lesz a miniszterelnök, és a többieknek elemi érdeke, sőt létszükséglete ez együttműködés és az együtt dolgozás. 

Azt pedig, hogy ki a "nagy megosztó", nézheted bárhogy. Mindenkinek van rajongó tábora (még Bokrosnak is) és mindenki csak egy csoportot képvisel, azaz megosztó..  Ha meg nem így nézed, hanem azt, hogy nem szimpatikus, akkor is mindenki egyben m"megosztó" is. Olyan nincs, hogy mindenki rajong valakiért,  vagy legalábbis elfogad valakit.  (most melyik videótól estél hanyatt? Ami itt van - ezer éve láttam, a másik meg egy spanyol elemző, onnan, messziről...)

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Úgy látszik, Te sem értettél meg engem, kedves Dmolnár!

Tudod, hogy pusztán egy zenész vagyok, talán azt is, hogy baloldali érzületű.
Hányszor mondjam már el, hogy nem azzal van bajom, hogy szükséges az összefogás...
(Bár a szomszédvárat - Esztergom! - tekintve ezzel kapcsolatban is igen rosszak a tapasztalataim!)
Hanem a LISTÁVAL van bajom!...

S lám, egy olyan ember, aki hozzáértő (Mészáros Tamás már csak jobban ért hozzá, mint egy hozzám hasonló zenész!) szintén kifogásolja Gyurcsány szerepvállalását.
Puszta megérzésből azonnal az jutott eszembe: Ebből oltári baj lesz! :(((

Gyurcsány nem fért a bőrébe! Nem fogadta meg a sok-sok jó tanácsot:
Jobban tenné, ha egy időre háttérbe vonulna...
És onnan segíthetné az ország ügyét, de MOST ne tegye ki a baloldalt fölöslegesen ilyen könnyű célpontnak!
Azt hittem, hanyatt esek ettől a viditől!
Életemben nem láttam ilyen mocskos marhaságot az elmúlt 8 év alatt, amióta betettem a lában az internet világába! :(((
Hiányzott ez?! 
Kinek? Nekem NEM!!!
De úgy gondolom, az országnak sem!

Két embert ismerek az országban, akik EGYFORMÁN megosztók, kettőt:
Orbán-Gyurcsány...
http://www.youtube.com/watch?v=OXaiUe4RCqk
Orbán Gyurcsányról 1889-ben
25 éve!!!

Mindkettő nagy rétor (bár én inkább "dumagépnek" hívom őket), el kell ismerni.
EZT tudnia kéne a fanjaiknak is!
És aszerint kezelni őket.
Ennyi.
 

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Hát most erre mit lehet mondani? Ha ennyire fáj neked, hogy X, vagy Y szerepel a közös listán, akkor végül is mi a cél? Mert nem értelek, ahogy plalyA-t sem értem mostan.. 

Mert nekem egyértelmű. Egyedül a demokratikus ellenzék egyetlen résztvevője sem képes győzni és leváltani a most regnáló rablóbandát. Minél szélesebb az együttműködés annál jobb. Igaz, annál nehezebb összehangolni a későbbi kormányzást, de ezt fel kell vállalni, mert nagyon nem szeretnék egy félig szélsőjobboldali, európán kívüli diktatúrában élni. 

Lehet, neked ez nem annyira fontos, de nekem az... Meg még nagyon sokunknak... 

Van persze, aki ezt nem érti és még most is azon rugózik, hogy ki és mikor tett be a másiknak és kit és miért nem szerti.. De aki most ezzel foglalkozik (ahelyett, hogy még szélesebbre nyitná a lehetséges résztvevőknek a kaput) az hatalmas tévedésben van. 

Aztán ezt vagy belátjátok vagy sem. 

lilla- képe

lilla-
5 éve

Az a kérdés meddig tat az az állapot, hogy a fidesz felvetett témáit reagálja le az Összefogás

vagy ahogy Konrád mondja a Demokraták együttese.

Amig csak reagál, addig bizony a fidesz retorika szerint műxik

Ha majd kezdeményez, akkor már át tudja venni az irányítást--nem lesz könnyű.

Vásárhelyi Mária ma azt mondta volt, hogy vérciki már gyurcsányozni-kipukkadt lufi.

csak sem jobb sem balt nem kezelik a dolgot úgy, ahogy az emberek már rég teszik :)

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Kedves Tiborc!

Ha nem érted, miről írtam, olvasd el mégegyszer, ha akkor se, akkor kérj meg valakit, aki elmagyarázza neked... Nem az összefogás ellensége vagyok, hanem ENNEK látom a veszélyeit, ami született!

Hidd el, az ELLENSÉG nem én vagyok, s nem ITT húzódik az ukrán front! :P

EZT a videót az imént kaptam mail-ben, s tömören fogalmazva a véleményem:

OLTÁRIRA GUSZTUSTALAN! :(((
http://www.youtube.com/watch?v=bbTQm1dpEss
"Csak Ferit tartsuk távol!"
.......................

Tessék! :(((
Szerény véleményem szerint ekkora magas labdát nem lett volna szabad adni a jelenlegi kormányerőknek! :(((
Bajnai reagálására is utaltam, ugye?... Nos, MIT is mond erről ez a röhögőgép?! :(((

(Modik, törölhetitek a vidi miatt, ha nem fér bele a jóízlésbe.... Nálam alaposan kiverte a biztosítékot, és ERRE utaltam, hogy nem jó a lista, de még nekem is várton felülien undorító az efféle reakció! )

 

NewTiborc képe

NewTiborc
5 éve

Csak olvasni akartam, de az inger küszöböm alacsony. Ettől fétem,hogy a gőzerővel dolgozás helyett csak a fanyalgás fog menni. Nem tudom ez mire jó. Így biztos nem lehet győzni. Kedves Zsadi, ha enyire nem tudsz egyetérteni  az  összefogással, akkor kopogj be szépen az Attilához és mondd el neki, hogy micsoda baromságot csinált. Nem kell félni, demokrácia van, nem harapja le a fejedet.

A Mészéros Úr meg jobban tenné, ha a fanyalgás helyett a dolgát végezné. Az újságírklubban is inkább a baloldalt  csesztetik ahelyett, hogy a jobboldal gennyes dolgait feszegetnék. Paks, földmutyi, trafik, sb. Szerintem óriási felelőtlenség, ha ilyen kevés baloldali média lehetőséget nem arra hasznáunk fel amire kellene. Kezd a hócipőm tele lenni velük. Az emberek így honnan tájékozódjanak a kormány viselt dolgairól? Arról nem is beszélve, hogy  evvel a jobboldal propagandáját segítik. 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Kedves PlalyA!

Na látod, ezért visszatérhettél, hogy Téged is a "fanyalgók" közé soroljanak be, mint néhányunkat a héten egy másik blogban, pl. engem azért, mert ugyanolyan fenntartással fogadtam ezt az együttműködést Gyurcsánnyal, aminek Mészáros is hangot adott most, ráadásul mi akkor frissiben tettük ezt a kételyt, mikor létrejött a megállapodás, s szinte mindenki ránk rontott! :(((

Tudjuk persze, hogy szükségszerű az összefogás, s nagy választék nem volt (szegényember vízzel főz!), de a kimenetele - főleg a lista majdnem élén Gyurcsánnyal (?!) - több, mint kétséges a győzelemre.

 

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Lehet  jelentkezni  az  összefogásnál  /akár  külön  minden  pártnál  /  i s   aktivístának  .Sajnos  a baloldal  valahogy  leszokott az  aktív  demokrácia   részvételről  .Vissza  kell  szokni  - különben  nem  leszünk  versenyképesek  a  jobb  oldali  fanatíkusokkal  szemben  .


sphagin
5 éve

playA !

A szokásos kekewckedő semmit mondásos formádat hozod !

Ha semmit nem ér szerinted, akkor csinálj jobbat !

Mészáros mondott már ettől nagyobb ökörségeket is és szerencsére azt se fogadtuk meg !

Mint ahogy a tiédet sem !

298 -318

sphagin
5 éve

playA !

A szokásos kekewckedő semmit mondásos formádat hozod !

Ha semmit nem ér szerinted, akkor csinálj jobbat !

Mészáros mondott már ettől nagyobb ökörségeket is és szerencsére azt se fogadtuk meg !

Mint ahogy a tiédet sem !

lilla- képe

lilla-
5 éve

kedves plalyA!

 

épp úgy fanyalogsz, ahogy vártam.

bizony egy vitában a baloldaliság 8 értelmezését tudtam meglelni ma---és célszerűen hol ezt hol azt az értelmét vesszük elő és ordibáljuk a partnereink felé.

Itt és mindenhol cselekedni csak egyféle képpen lehet---ahogy a körülmények engedik  gazdasági értelemben 

Társadalmi hangsúlyok persze lehetnek mások--a fidesz azt leginkább "üveggyöngyökkel" és igen jó retorikával oldja meg, de semmit sem tud másként csinálni, mint ahogy a nemzetközi körülmények lehetővé teszik számára.

 

rendszeresen olvasom az "Eszmélet " című elérhető elemző folyoiratot--és a dolgok elvi síkon sincsenek kitalálva, ami a baloldali egyértelmű elvi  elgondolást illeti, sőt a gyakorlatra vonatkoztatva meg benne semmi nincs.Ami bárhova előre vihetne (mondjuk hála 'sten!)

A fidesznek viszont van a tarsolyában egy csomó téma , amit gumicsontként idevethet.

Most legalább három van előttünk:

a "Veritas" intézet "idegenrendészeti" megközelítése

a Paks kérdése

a Marx szobor eltávoltítása mai helyéről

hogy föld kérdésben az osztrák  megkeresésre semmi tárgyalás, ((szerintem azért, hogy így jusson kiosztható állami földekhez :) )

 

Mind a négy túlmutat önmagán--és ezért el is tereli a figyelmet a valós világos és mai közmegegyezést kiváltó dolgokról.

Jól felhorkadunk rajtuk  de ha a dolgok gyökerét keressük, akkor bizony félelmetes mélységekig lélekátalakító elmélkedésekig jutunk.

 

//azt mondja Rétvári Bence államtitkári rangban, hogy Marx antiszemita volt és elmondja a bizonyítékul szolgáló szövegkörnyezetből kiemelet mondatait. Ha tovább kutakodsz viszont, akkor eljutsz Marc 1944-es munkájáig , amelyet a zsidókérdésről írt  és megdöbbensz----Te jó ég! de profik! //

 

Nos velük kellene felvenni a versenyt de nem úgy, hogy a jelenséget cáfolgatjuk, hanem azt a gyökeret, amit elfednek a felszín alatt--megfogni és valódi kérdéssé emelni az álkérdést.

Ebben kéne segíteni!Hogy a lóláb azonnal napvilágot láthasson.

Az Összefogás koalíciója pedig működni fog, nem mszp dominanciával, nem más dominanciájával, hanem a lehető legjobb kormányzás által.

Bizony elvek , amelyek a pártokat szervezték távol vannak egymástól, de a közbeszédben/közgondolkodásban még nincs felkeltve az igény, hogy irányt válasszon.Tudatosan.

Miután azt mondjuk, hogy a kapitalizmus kereteiből kell a lehető legjobbat kihozni --és ebben konszenzus van---már nem is vagyunk messze attól, hogy a lehetőségek közül az ebben az irányban mutató lehetőségeket ki tudják emelni majdan azok akiknek az dolga lesz.

Az elvi törésvonalak nem oyl hatalmasak.

Orbán stábja--felvette az öltönyt , szépen beszél, mutatja a kultúrlényt sőt megveti, aki azt nem műveli pont úgy ahogy előírna, de ezzel el is veszi a gondolkodás képességét mindenkitől---és a hierarchiába sorol (vagy kilök belőle)

Ez aztán régen nem a jobboldal és baloldal ma egyre homályosabb (legalább 6 féle ) értelmezése vitája/törésvonala, hanem bizony az ember gondolkodása, és hierarchia beli változó vagy állandó helyének kérdése--a társadalmi mobilitás létének vagy nem létének kérdése.

 

lilla- képe

lilla-
5 éve

én ott leszek!

nemcsak virtuálisan.

 

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Várd meg a 25-i kongresszust és a kampánynyitót :)

Oldalak