A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mészáros és Rogán helyett: legszigorúbb büntetést is kaphat BKK-t “hackelő” fiatal fiút

via Pesti Bulvár

2017. július 25. 10:41 | 0 hozzászólás

Lehet, hogy hiába szervezték a tüntetést? Lehet, hogy hiába állt ki a net népe egy emberként? Lehet, hogy hiába kérik már a nemzetközi nagy cégek is azt, hogy inkább jutalmazzák, mint büntessék?

A Hír Tv Egyenesen című műsorában mondta egy internetes szakjogász, hogy hiba volt, hogy a fiatal nyilvánosságra hozta a rendszer hiányosságait. Ilyenkor jobb, ha ezt csak az érintett céggel közlik. Az ügyvéd azt mondta, hogy egy ilyen szintű feltörésnél nem lehet nagy károkat okozni. Akár még az is lehet, hogy egy évre börtönbe kerül a fiatal.

„Ezeket screen bunnynak hívják, az IT világában ők elég kisstílű támadásokkal próbálják megtalálni a rendszerhibákat, ott belépni, betörni és valamit csinálni. Nem ők az igazi komoly hackerek, nem ők tudnak igazi károkat okozni egy cégnek. Azok az igazi hackerek, akiről nem is tudják, hogy bent voltak a rendszerben, mert azokat a nyomokat is elfedik, mint egy jó széftermi betörésénél, hogy nem tudni, kik mentek be, és kik vitték el azokat a dolgokat” – emlékeztetett a szakember. – írja a hírtv.hu 

Tovább...


A cikk eredetije: Mészáros és Rogán helyett: legszigorúbb büntetést is kaphat BKK-t “hackelő” fiatal fiút


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges