A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mesterházy Attila közleménye - A demokrácia nemzetközi napjára


2012. szeptember 15. 10:36 | 19 hozzászólás

A demokrácia nemzetközi napja a szabad világ minden polgára számára ünnep: a szabadság megélésének ünnepe. Magyarországon ma kevés ok van az ünneplésre. Nálunk ma nem ünnepelni, hanem félteni és védeni kell a demokráciát.

Mert hazánkban ma nem teljes a demokrácia, és a szabadság nem élhető meg maradéktalanul.

Nem titkos összeesküvés, vagy idegen ország fenyegeti országunk demokratikus intézményeit és demokratikus működését, hanem a magyar miniszterelnök rombolja a húsz éve közmegegyezéssel megteremtett demokratikus berendezkedést. Nem teljes a hatalmi ágak szétválasztása, mert a kormány felszámolta, korlátozta vagy uralma alá gyűrte a jogállamiság intézményeit. Aláásták a demokratikus berendezkedés alapjait. Nincs erős parlamentarizmus, mert a hatalom leszűkítette az ellenzék érdemi lehetőségeit, és szavazógépként használják a többséghez tartozó képviselőket. Díszletté silányították az országgyűlést. Nem biztosított a sajtó szabadsága, mert a Fidesz megszállta a közmédiát és megfélemlíti a független médiumokat. A sajtó után a szólás, majd a gondolat szabadságának korlátozása jöhet. Nincs valódi demokratikus párbeszéd, mert a kormány megszüntette az együttműködést az emberek érdekeit védő társadalmi, szakmai és civil szervezetekkel.

A döntéseket rólunk, de nélkülünk hozzák. Nincs szabadság, mert az emberek a szegénység és a létbizonytalanság miatt sem tudnak élni állampolgári jogaikkal. Nem őszinte a hatalom demokratikus meggyőződése, mert a kormányfő keleti mintára, rendre felveti a demokrácia leváltásának lehetőségét és azért sem, mert a miniszterelnök nap, mint nap arcátlanul az emberek szemébe hazudik. A demokrácia védelme nem a politikai pártok küzdelméről szól, hanem az emberek alapvető jogainak és lehetőségeinek biztosításáról. Ezért a demokrácia védelme a szó legnemesebb értelmében véve nemzeti ügy. A Fidesz saját hatalma megőrzése érdekében már önkényesen megváltoztatta a választási szabályokat. Most pedig korlátozni akarja a választók alapvető jogait is. De amíg minden polgár szabadon, titkosan dönthet arról, kire bízza az ország irányítását, addig van esély arra, hogy leváltsuk Orbán Viktort és helyrehozzuk a kormány által most okozott károkat. Ezért fontos minden olyan megszólalás, tett vagy demonstráció, ami a titkos, általános és egyenlő  választáshoz való jog megőrzését, a választók jogainak védelmét tűzi ki célul.

Ezért támogatjuk Gyurcsány Ferenc és társai demonstrációját is, amit a parlament előtt folytatnak. Ezért hívunk mindenkit, aki fontosnak tartja a demokrácia védelmét, hogy vegyen részt a ma délutáni Demokratikus Koalíció által szervezett rendezvényen. Álljunk ki közösen a választás szabadságáért, a demokráciáért, a köztársaságért, egymásért és mindazért, amiben hiszünk! Hiszen a demokráciát 22 évvel ezelőtt újból kivívtuk ugyan, de mára azt megtanultuk, hogy azt újra és újra meg kell védeni. Ezért ma, a demokrácia nemzetközi napján azt kívánom Magyarországnak, és azt kérem a magyar demokratáktól, hogy legyen elég erő és elszántság bennünk értékeink megvédéséhez és érdekeink érvényesítéséhez.  Mindenkinek van felelőssége ebben, de a kormányzó pártokat támogató demokratáknak talán még nagyobb, hiszen mára ők is láthatják, hogy a miniszterelnök politikája nemcsak nem kiszámítható, hanem mára már nem is beszámítható. Közösen kell megmutatnunk, hogy nem félázsiai nemzet vagyunk, hanem egészen európai. Büszke magyarok, demokraták, akik a történelemben mindig lerázták magukról a hazugságra épülő hatalmat. Ez lesz a sorsa Orbán Viktornak is.

 
Mesterházy Attila
pártelnök-frakcióvezető

Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Sosem volt  erényem a matek, a történelmet  imádtam, de a nagy okosokat utáltam!

etele1 képe

etele1
6 éve

...breaking news...

Mesterházy Attila együtt tüntet Gyurcsány Ferenccel.

Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke ahelyett, hogy a népet próbálná megnyerni, inkább Gyurcsány Ferencet próbálja visszavenni vissza a hajóra. Gondolom: nehezéknek ;)

ps: a választási matematikában 14% + 2% <> 16% ;) Merthogy a 14-ből lejön az a rész, amelyik akkor jött vissza, amikor Gyurcsány ment.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Kicsit keverik a kártya paklit. Eddig  elég  egyhangú volt a játék, most  kicsit  izgalamsabb  lett, hogy  felgyorsultak az események.  Úgy gondolom, tévedés van a számításban.

 

etele1 képe

etele1
6 éve

Mókás, hogy most már az MSZP is legalább annyira bolhás, mint a Fidesz. Eszerint most már senki, de senki sem biztos a győzelmében.

Hogy is volt a Kasszandra-jóslatom a hárompárti "győzelemről"? (Jobbik vidéken, falvakban, MSZP Budapesten és a lepukkantabb vidéki nagyvárosokban, a Fidesz a hegyi kerületekben és a vidék jobbik részén, oszt senki sem győz igazán). Be fog jönni, a nagykoalicióval és a jObbik 2018-as győzelmével együtt.

Igaz addig még elmondotok fűnek fának. Kasszandra is igy járt... de a fránya görögök csak befutottak. Hajóstul, falovastul.

etele1 képe

etele1
6 éve

Nem haragszom, hozzá vagyok szokva, hogy mindennek elmondanak és szórják a "-"-okat :o)

"hanem úgy, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják az ellenzéki pártok javaslatait."

Hej. Nem épp ezzel van a baj? A döntéseket "rólunk" hozzák. Ezek szerint az a "rólunk" szerinted sem a nép.

"Bárki leírhatja a véleményét."

Igen, emlékszem, amikor erika azt irta nekem: "a kutya ugat, a karaván halad". Igy gondolod? Orbán is pont igy gondolja ;)

Egyébként én nem is azt kértem, hogy az MSZP vegye figyelembe a nép véleményét. Ennyire naiv azért nem vagyok :p Hanem azt, hogy vegye figyelembe a nép érdekeit. Ugye érzed a különbséget? :o)

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Hogy  mi lesz 2013 végén?  Nagyon nem szeretném, ha  Fidesz kormány lenne!  Elég  volt  bekőlük!

 

katiicabogar képe

katiicabogar
6 éve

Ne haragudj, de nagyon undorító ez a hozzászólás. Nem, nem úgy érti, hogy Mesterházy Attila nélkül, hanem úgy, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják az ellenzéki pártok javaslatait. Holott az ellenzéki pártok országgyűlési képviselői több százezer embert képviselnek.

Működik a parlament, de Orbán több millió forintért leveleket küldözget a "NÉP"-nek - a válaszok teljesen ellenőrizhetetlenek. Gyakorlatilag valóban az van, hogy a "döntéseket rólunk, de nélkülünk hozzák"

Csak úgy mellékesen..., az MSZP programjavaslata pillanatnyilag is nyilvános. Bárki leírhatja a véleményét.

etele1 képe

etele1
6 éve

"A döntéseket rólunk, de nélkülünk hozzák."

Mármint úgy érti, hogy nélküle, azaz Mesterházy Attila nélkül :o) El kell ismernem, főleg a pályázati soron és az állásosztásnál, no meg reklámügyben ez igen kinos.

Azt viszont aligha hiszem, hogy az MSZP Ajánlata kapcsán Mesterházy Attila saját maga megkérdezte a Nép bácsit: ugyan Nép bácsi, szeretné ezt ugyanigy, olyan uniósan, pató pálosan, ha lehet még egy-két évtizedig nyúzva, ameddig bele nem rokkan? Nos Nép bácsi? Ugye egyet ért?

Nem is kell megkérdezni Nép bácsit. Az csak belezavarna a képbe...

ps: ennek folyományaképp Nép bácsi Nép nénivel együtt a hétvégét fontosabb elfoglaltsággal tölti majd, minthogy az MSZP-re szavazzon...

Erika1 képe

Erika1
6 éve

Olvastam  én  is  a  nyilatkozatot  ,  de  jobban  örültem  volna  annak  ,  hha  elismerjük  a  jó  lépést  .

Hogy  mi  lesz  2013  végén  az  még  a  jövő  zenéje  ,  ahogy  az  is  hogy  mit  nyilatkozik  ma  Feri  és  mit  fog  akkor  amikor  majd  eljön  az  ideje  ............

lilla- képe

lilla-
6 éve

mert a dk azt mondja mindegy miféle áron--csak mozduljék már valami!

Ezt volt hivatva demonstrálni--a link!

Jó a fogadtatása más portálokon is!

Erika1 képe

Erika1
6 éve

Ne  fanyalogjunk  ,  a jó  ügy  mellett  érdemes  és  ki  is  kell  állni  .  nincs  ebben  sem  több  ,  se  kevesebb  .

Azt  sem  értem  hogy  miért  kell  idehozni  Feri  nyilatkozatát     most  ,"kontrának  ?",minden  hsz  nélkül  .

Tényleg  Marikának  van  igaza  ,  itt  ha  van  kalapja  azért  ,  ha  nincs  azért  bírálják  az  MSZP-t  Az  egyiknek  minden  kevés  ,  a másiknak  minden  sok  .

Hajrá  Összefogás  ..................

lilla- képe

lilla-
6 éve

A pártban igen--de itt a kapcsolaton?!

 

katiicabogar képe

katiicabogar
6 éve

Érdekes. Eddig az összefogás hiánya volt a probléma. Ha lépéseket tesz az MSZP az összefogás felé, akkor meg az. Ez már megint olyan nyuszi sapkája effektus :(

nemigen képe

nemigen
6 éve

Úgy tűnik, hogy nem véletlen az, hogy a kongresszus a két induló közül hálistennek meggyőző fölénnyel Mesterházyt választotta pártelnöknek!!

Reménykeltő, hogy ez a gondolkodás mód válik uralkodóvá a pártban.

http://kepkezelo.com/images/8bzpd70l20f5fcsvutoq.jpg

http://kepkezelo.com/images/c1czlj5c06gkiop6uem.jpg

http://kepkezelo.com/images/3tbrtt7b0tdhyct4eui.jpg

http://kepkezelo.com/images/s9yumqhlua6yzro9neb2.jpg

 

boxoló képe

boxoló
6 éve

Elhibázott nyilatkozat amivel csak azt éri el az MSZP,hogy magára húzza a Gyurcsány népszerűtlenségét.


Borboletta
6 éve

Hurrá!!! Ennek mindenki örül, főleg azok akik már régóta várják az ŐSZINTE együttműködés  kezdeti "tüneteit"!!!!!

 

 

Gerendás Péter: Csak együtt  3:09

http://www.youtube.com/watch?v=fEjNcQAn1-k

lilla- képe

lilla-
6 éve

tisztelet ezen tartalmas írásért!

a tartalmával mélyen egyetértve!