Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Merkel kihúzta a szőnyeget Orbán alól

via 168 Óra Online

2016. március 17. 11:53 | 2 hozzászólás

Nem lesznek kötelező menekültkvóták – okafogyottá válik a fideszes népszavazás

A mai uniós csúcs az első igazi esély a menekültválság megoldására – mondta Angela Merkel szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag). A német kancellár azt mondta, a szír menekültek átvételére nem kötelező kvótákat fognak javasolni, hanem önkéntes kvótákat állapítanának meg – írja az Open Europe. Ezzel Merkel kihúzza a szőnyeget az orbáni népszavazás alól.

Az Európai Tanács értekezletén derül ki, hogy el lehet-e érni olyan megállapodást, amely most először esélyt ad a menekültválság „összeurópai és fenntartható megoldásához” – közölte a kancellár a találkozón képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

A német kancellár azt mondta, a szír menekültek átvételére nem kötelező kvótákat fognak javasolni, hanem önkéntes kvótákat állapítanának meg – írja az Open Europe. Az Euronews ugyanakkor tudósításában közölte: Merkel szerint az EU–török-megállapodást a tagállamok menekültkvótákról való megegyezése követheti. Az Euronews Hungarian azt írja, Angela Merkel szerint a tagállamoknak később önkéntes alapon kellene befogadnia a menekülteket, és a kötelező kvótarendszerről ezúttal nem beszélt a kancellár.

Tovább...


A cikk eredetije: Merkel kihúzta a szőnyeget Orbán alól


Hozzászólások

lilla- képe

lilla-
3 éve

Semmi baj! Győzelmi jelentés azért lesz!