A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Menedzsment Fórum: Mutatjuk, hova folynak a TAO-pénzek

via Menedzsment Fórum

2019. január 22. 11:47 | 0 hozzászólás

Felcsútra, természetesen. A cikkből kiderül: azzal, hogy (eddig) több mint 500 milliárddal (!) támogatta a sport egy részét, tönkre is teheti az adott egyesületeket a kormány.

A TAO-támogatási rendszer indulása óta szinte korlát nélkül, számolatlanul ömlenek a milliárdok a nemzetstratégiai ágazattá minősített sportba. A legutóbbi ismert adat 522 milliárd forint, melynek nagyobb része a kormányfő által évek óta felemelni vágyott labdarúgásba ment. Apróbb sikerként értékelhető ugyan, hogy 36 év után kijutottunk az Európa-bajnokságra 2016-ban, vagy az, hogy most ősszel a Vidi bejutott az Európa-liga főtáblájára. Ám ehhez vajmi kevés köze van a TAO-pénzeknek, melyek eredetileg az utánpótlásnevelést voltak hivatottak támogatni.

A legfőbb probléma azonban nem is az a TAO-val, hogy sportcsarnokokat és stadionokat húznak fel belőle, mégcsak nem is az, hogy 3,8 milliárd forintra tehető az az összeg, melyet szabálytalanul használtak fel a sportegyesületek. A legnagyobb gond az, hogy a TAO teljesen beépült a sportszervezetek költségvetésébe, sőt a sportegyesületek csak még inkább elkényelmesedhetnek a jövőben annak köszönhetően, hogy az idei évtől stadionok működtetésére is lehet támogatást gyűjteni. Ezzel pedig a kormány lényegében megszabadította a piaci kockázatoktól az egyesületeket, klubokat.

Tovább...


A cikk eredetije: Menedzsment Fórum: Mutatjuk, hova folynak a TAO-pénzek


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges