A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Megvan a megállapodás, vége a Hankook-sztrájknak

via Hvg.hu

2019. március 22. 12:43 | 0 hozzászólás

Ceglédi Zoltán: "Csak hogy világos legyen: ezek az emberek tíz napja sztrájkoltak, dacoltak a megfélemlítéssel, megalázással, a hidegbe kizavarással, a lakhatásuk megvonásával és az elbocsátás rémével fenyegetve. Valódi szakszervezeti munkát végezve, valódi munkavállalói érdekképviseletet folytatva. Tessék ezt megünnepelni! Ha úgy tetszik, elvárom a szélesebb nyilvánosságtól is, hogy annyi, máshol tapasztalt jogos csalódás és végigkínlódott, látványpékségnek is gyenge "akció" közt észrevegye és elismerje azt, ahol igazi téttel felrakott küzdelem, bátor kiállás történik."

További 8 és fél százalékos béremelést sikerült kialkudni a Hankook egyoldalú ajánlatához képest.

Tíz nap után a dolgozók győzelmével ért véget a sztrájk a Hankook üzemében - közölte Facebook oldalán a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ).

Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Mércének elmondta, szerda este ültek le tárgyalni a Hankook képviselőivel, és csütörtök este háromnegyed nyolckor sikerült megállapodniuk.


A megállapodás részleteit csak pénteken ismertetik, erről Székely annyit árult el, hogy a Hankook által március elején kihirdetett béremeléséhez képest további 8,5 százalékos emelést alkudtak ki az év végére azok számára, akik a legrosszabbul jártak a cég egyoldalú béremelésével. Vagyis: az is megkapja a 18,5%-os emelést, aki a legrosszabbul járt.


A cikk eredetije: Megvan a megállapodás, vége a Hankook-sztrájknak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges