A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

„Megtámadtak bennünket” – Kolosi Péter: A többség szerint az RTL a legfüggetlenebb hírforrás Magyarországon

via 168 Óra Online

2017. október 16. 10:03 | 0 hozzászólás

Az RTL Klub programigazgatója és vezérigazgató-helyettese szerint bármit ír is a Figyelő, a húszéves születésnapját ünneplő csatorna nem veszteséges és nem eladó. Azt is mondja: attól, hogy egyre több médium pártosan vagy ideológia mentén működik, a többi nem sodródik automatikusan a másik oldalhoz. Az RTL pedig nem ellenzéki.

 – Talán ön az egyetlen, aki az RTL Klub 1997. októberi indulása óta, azaz húsz éve vezető pozíciókban dolgozik a csatornánál.

– Vagyunk azért páran.

– Hányan?

– A menedzsmentben talán csak ketten vagyunk, de a cégnél több mint ötvenen dolgozunk a kezdetek óta. Ráadásul a menedzsment több mint fele több mint 15 éve dolgozik a cégnél.

– Háborúban kellenek a tapasztalt tábornokok.

– Így igaz, de szerintem nincs háború.

– Egyszeri csata vagy egy kis bokszmeccs?

– Nem tudom, mi végezzük a dolgunkat.

– Azt írta a minap Schmidt Mária lapja, a Figyelő, hogy eladó az RTL Klub. Mire ön úgy reagált a Facebook-oldalán, hogy „az RTL Magyarország ellen összehangolt, hazugságokkal és csúsztatásokkal teli támadás indult”. Ki támad?

– Hát a Figyelő szerkesztősége. A cikk végén nem szerepelt az újságíró neve, vagyis az szerkesztőségi álláspontnak tekintendő.

– A Figyelő szerkesztősége támadja az RTL Klubot? Nem egy súlycsoport.

– A Figyelő írta meg ezt a hazugságot, az írást átvette az Origo is, valamint még aznap közölt egy félrevezető, szakmaiatlan nézettségi elemzést. A cél elég könnyen tetten érhető volt.

– Mi volt az?

– Hogy az eladásról szóló álhírt elterjessze és alátámassza.

Tovább...

 


A cikk eredetije: „Megtámadtak bennünket” – Kolosi Péter: A többség szerint az RTL a legfüggetlenebb hírforrás Magyarországon


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges