A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Megszüntetheti a kormány az előadóművészetek taóját

via Index

2018. október 22. 11:48 | 1 hozzászólás

Ez „színházak megszűnéséhez, másrészt sokkal jelentősebb állami kontrollhoz vezethet.”

Egyrészt színházak megszűnéséhez, másrészt sokkal jelentősebb állami kontrollhoz vezethet.

Behinteni sóval

Hogy a tao-támogatások megreformálására szükség van, azzal az előadó-művészeti szakmán belül kivétel nélkül mindenki egyetért. Igaz, sokan azt is hozzáteszik, a „reform” egyébként annyiból is kinézhetne, hogy az állam jobban odafigyelne a jelenlegi törvények betartatására és a kiskapuk bezárására. De hogy a reform helyett a támogatási forma megszüntetésére kerülne sor, az a szcéna bizonyos köreiben hatalmas felháborodást kelt. Leginkább abban a részében, amelyik hiába készít a teljes szakma által elismert előadásokat, gyakorlatilag azonnal összeomlana ezzel az intézkedéssel.

A tao-támogatás elve egyszerű: a cégek átutalhatják társasági adójuk egy részét az előadó-művészeti szervezeteknek, amelyek (például színházak vagy koncertszervezők) pedig nettó jegyárbevételének 80 százalékáig jogosultak igényelni ezt a támogatást.

Tovább...


A cikk eredetije: Megszüntetheti a kormány az előadóművészetek taóját


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
6 hónapja

Több oka is lehet enenk a kormányzati megszüntetésnek.Állami kézbe mindent, amiből pénzt lehet  csinálni. Túlságosan művelődnek az emberek, menjenek stadionokba. De akkor ki  szórakozik?