A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Megszólalt az elbocsátott szívsebész, dr. Székely László

via Euronews

2018. október 11. 11:42 | 0 hozzászólás

„Mélységesen lesújt, hogy amiért idáig küzdöttem, az másodpercek alatt hullik szét, és már nem azt tarjuk szem előtt, hogy a beteg hogyan lehet jobban, hogyan gyógyíthatunk" - mondja a doktor úr.

Száz beteg vár arra, hogy megoperálja az állásából elbocsátott szívsebész. Dr. Székely Lászlót azonnali hatállyal függesztették fel szeptemberben. Az orvos és a kórház egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett az elmúlt napokban. Másfél millió ember tartozik a területbe, amit nyolc kollégájával látott el eddig az Országos Kardiológiai Intézetben (GOKI). Több mint tízféle műtéti technikának ő a legtapasztaltabb művelője Magyarországon. Az ellene zajló munkaügyi eljárásról, az előzményekről és a mindennapok kórházi körülményeiről beszélgettünk:

- Mit szól ahhoz, hogy jelentést tesz ön ellen a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottságánál a GOKI?

- Döbbenetes. Amikor engem azonnali hatállyal felfüggesztettek, senki nem volt kíváncsi azokra a betegekre, akiknek a kezelése folyamatban volt. Rögtön azt közölték velem, hogy a továbbiakban nem foglalkozhatok betegekkel, és azonnal megszüntették a hozzáférésemet a betegnyilvántartáshoz, a számítógépes rendszerhez.

- Mire számít, ha a kamara etikai bizottsága elé kerül az ügye?

- Rendkívül nehéz ezt a helyzetet megfelelően értékelni, de sok visszajelzés érezteti velem, hogy a közvélemény jó része mellettem áll, és úgy remélem, hogy az orvostársadalom is nagyon nagy százalékban mellettem van.

Tovább...


A cikk eredetije: Megszólalt az elbocsátott szívsebész, dr. Székely László


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges