A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Megmenti a kormány az Ikarust

via Népszava.hu

2018. július 11. 12:08 | 0 hozzászólás

Helyesebben mi mentjük meg. Megint. Mert stratégiailag büszkék vagyunk a semmire: a cég tendert nyert, de teljesíteni nem tud.

Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítette az Ikarus Egyedi Kft.-t az Innovációs és Technológiai Minisztérium - pont ahogy a cég ezt hétfőn kérte.


A kormány az Ikarus Egyedi Kft.-t - annak kérésével összhangban - stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítette - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-vel.


Mint a Népszava is megírta, a kft. hétfőn jelentette be, hogy fizetési nehézségeinek kezelése érdekében csődvédelmet kért, a csődeljárás alatt reorganizálják a társaság működését, és helyreállítják a fizetőképességét. Arra kérte a kormányt, minősítse a társaságot stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek, és vegyen részt a reorganizációs folyamatban.


A kérése még azelőtt teljesült, hogy lejárt volna a BKV-nak és a Volán társaságoknak ígért 180 autóbusz szerdai szállítási határideje.


A szállítás meghiúsulására pedig minden esély adott volt, miután már kétszer hosszabbították eredménytelenül a határidőt. Ez esetben pedig a szerződött felek felmondhatták volna a szerződést, és kötbérigénnyel is felléphettek volna.
A kormány lépése mindezt megakadályozta, tehát tovább élnek a szerződések és kötbérigényt se lehet előterjeszteni.


A tárca közleményében szerint a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítéssel lehetővé válhat a cég vagyonának, a felhalmozott termelőeszközöknek, készleteknek és tudásnak az egyben tartása.

Tovább...


A cikk eredetije: Megmenti a kormány az Ikarust


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges