A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Megint roma fiataloknak tagadták meg a belépést egy pesti szórakozóhelyre

via 168 Óra Online

2018. április 30. 11:07 | 0 hozzászólás

Meg kellene tanulni együtt élni!

– Elénk állt a biztonsági őr és közölte, hogy nem mehetünk be – kezdi a történetét Márió, aki ezután feltette a nyilvánvaló kérdést, hogy mégis miért nem? – A férfi azt felelte, hogy a házirend alapján ő ítélheti meg, hogy kit enged be és kit nem. Más magyarázatot nem adott arra, miért nem mehetünk be szórakozni. Láttuk, hogy közben mások bemehettek.

Márió és társasága elkezdte videóra venni a történteket, de a biztonsági őr mikor ezt meglátta odament, ellökte a férfi kezét, megpróbálta kiverni belőle telefont. Nem akartak gondot, látták, hogy az őr kezd agresszívvá válni, így elmentek.

Ezúttal a Parno Graszt roma folkzenekar volt soron, legalábbis ez derül ki az Index cikkéből. Eszerint a Parno Graszt pénteken még teltházas koncertet adott az óbudai Kobuci Kertben, de a szabolcsi banda több zenésze még szombaton is Budapesten maradt, és szerettek volna elmenni szórakozni. Hiába. A Nyugati téren lévő Remix Disco biztonsági őrei azonban nem engedték be a hatfős társaságot.

A társaságnak a kidobó ezúttal azt mondta, hogy kamerarendszer van a bejáratban, és leszóltak nei rádión, hogy ne engedje be őket. Bár nem mondták a zenészek szemébe, a zenekar menedzserei szerint nagyon valószínű, hogy azért nem engedték be őket, mert roma származásúak.

Tovább...


A cikk eredetije: Megint roma fiataloknak tagadták meg a belépést egy pesti szórakozóhelyre


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges