A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Megint hazudik Pósán László?! avagy hiszi is, vagy csak mondja?


2016. február 16. 21:06 | 1 hozzászólás

Ma délután Huszka Imre, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke és Pallás György, az MSZP megyei választmányának tagja, a párt oktatáspolitikusa sajtótájékoztatót tartott

Pósán László a FIDESZ parlamenti képviselője ismét a közvéleményt felkavaró kijelentéseket tett, amelyek hazug tartalmuk mellett kifejezetten sértik a pedagógusokat.
Azt állítani ugyanis, hogy a közelmúltban lezajlott pedagógus béremelés a legnagyobb volt a rendszerváltás óta, nettó hazugság. A Medgyessy-kormány ötvenszázalékos béremelésével szemben az életpályamodell csak átlag 35 %-os emelést jelentett, amelynek azonban csak 60 %-át folyósították bevezetésekor. A hiányzó részt 10-10%-onként, tehát évi 3,5% emeléssel adják oda évente. A „rendszerváltozás legnagyobb béremelése” tehát még le sem zajlott; s lényegében a semmivel egyenlő, ha az azonnal bevezetett megnövelt terhelést, az eltörölt pótlékokat, túlmunkát is figyelembe vesszük. A megfogalmazás akár igaz is lehetne, minthogy azonnali, drasztikus terhelésnövelés mellett 5 évre elosztott béremelés valóban példátlan a rendszerváltozás óta!
A kijelentést persze hallottuk már a leváltott közoktatási államtitkártól, sőt a miniszterelnöktől is, nem volt új. Azonban Pósán úr mindezt megfejelte azzal, hogy pofátlanságnak nevezte a további béremelési igényt, amely már az adófizetőket terhelné. A társadalom tűrőképességével való visszaélést emlegette, amelyhez nem lehet asszisztálni. E kijelentéseiben megint van igazságtartalom, hiszen minden bér az adófizetőket terheli, például a képviselő úr nem kis tiszteletdíja is! Hazugság azonban azt állítani, hogy a pedagógusok újabb béremelést igényelnek! A demonstráción ilyen nem hangzott el. Sem 18%, sem más. Elhangzott viszont a követelések között a pedagógusokat segítő dolgozók béremelési igénye, amely nem változott az életpálya modell bevezetésével. Ez a minimálbér közelében van, s az iskolánkénti 3-4 dolgozó szembeállítását jelenti csak a pedagógusokkal. Valójában ez a megtévesztő beállítás az igazi pofátlanság, valamint sértegetése a pedagógusoknak!
A képviselő úr még állított olyat is, hogy a demonstráció „bizonyos vonatkozásban a pedagógustársadalom elleni tüntetés volt”, minthogy az oktatáspolitikát a pedagógusok szakértői dolgozták ki! Emlékszünk arra a korábbi kijelentésére is, miszerint az oktatásból nem pénzkivonás, hanem pénzbevitel történt! Ezt még mindig fenntartja, miközben a statisztikák is több százmilliárdos kivonásról, a nemzeti jövedelemnek az oktatásra fordított több, mint 7%-ról 4 %-ra csökkenéséről tudósítanak.
Pósán László kijelentései azért megdöbbentőek, mert ő évek óta a parlament oktatási bizottságának tagja, jelenleg a kulturális bizottság alelnöke. Hiszi ezeket, vagy csak mondja? Tudatlan, vagy tudatosan torzít? Bármelyik is, jól szemlélteti a képviselői szakpolitika teljes lezüllését!
Debrecenből több autóbusszal utaztak pedagógusok a budapesti demonstrációra. Több, mint egy tucat városi középiskola pedagógusai, továbbá ott voltak az óvónők, bölcsődei dolgozók, általános iskolák pedagógusai is. Szakadt az eső, de vállalták a véleményüket a megtévesztés, megfélemlítés ellenére is.
A demonstráción a pedagógusok csendje túlharsogott minden politikusi hazugságot!

Hozzászólások

csejoska képe

csejoska
3 éve

Ne, szabad csodálkozni !! EZEK csak hamisságokkal telitik az étert, ráadásul ez a Pósán marha rossz helyen ül!(kilzurális bizottság) hiszen minden JÓLNEVELT ember tartózkodna a médiában a pofátlanság hangoztatásával.

 

Értem én őket, hiszen NEM ILLIK a sikerpropagandájukba a valós társadalmi problémák ilyen vehemens felismertetése!- ekkor pedig megmutatják valósi  ordasmivoltukat. (Mint a patkány, mikor sarokbaszoritják, csak sérteni, támadni képes. Az már csak hab a tortán, hogy tényeket ferditenek.)