Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Megdöbbentő: ennyit költ élelmiszerre naponta a magyarok többsége

via Pénzcentrum

2018. július 30. 12:12 | 1 hozzászólás

Az emberek személyes kiadásaik egyharmadát élelmiszerre költik.

Számos tényezőtől függ, hogy ki mennyit költ élelmiszerre naponta. Viszont a KSH adatai alapján egy átlagos magyar 750 forintért vásárol ételt és alkoholmentes italt naponta. Ugyanakkor milliók vannak, akiknek ennél jóval kevesebből kell beszerezni a napi betevőt.

 
 

Számos tényezőtől függ, hogy ki mennyit költ élelmiszerre naponta, sok mindentől függ. A KSH adatai szerint 2017-ben a magyar lakosság egy főre jutó havi összes folyó kiadása átlagosan 83 ezer forint volt, és ennek 27 százalékát költötte élelmiszerekre és alkoholmentes italokra. Ez azt jelenti, hogy  átlagosan 22 500 forintot - az előző évinél 2100 forinttal többet - fordítottak a havi betevőre a magyarok.

Ha egy 30 napos hónapot veszünk alapul, akkor ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan 750 forintot költenek a magyarok élelmiszerekre és alkoholmentes italokra. Ez első ránézésre nem túl sok, és így is érdemes hangsúlyozni, hogy ez a statisztikai átlag. Vagyis komolyabb szórást feltételezve tömegek lehetnek az országban, akiknek ennél jóval kevesebb pénzből kell kigazdálkodniuk a reggelit, ebédet és vacsorát.

Tovább...


A cikk eredetije: Megdöbbentő: ennyit költ élelmiszerre naponta a magyarok többsége


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
8 hónapja

" Számos  tényezőtől  függ, hogy  ki mennyit költ élelmiszerre  naponta, sok mindentől függ. " Na ezért nme szanad hinni a kimutatásokban, de még  csak megközelítőleg  sem igazak az  adatok.