A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Megállt, vagy folytatódik az elvándorlás?

via ATV

2018. július 26. 11:25 | 1 hozzászólás

„A kormánynak ideje lenne végre egy cselekvési tervvel előállni, mert attól, hogy bármely fideszes vagy KDNP-s politikus kiáll és azt mondja, hogy a fiatalok már jönnek haza, attól egy fiatal sem fog hazajönni” – mondta Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

A kormánypárti politikus az Eurostat adataira hivatkozva azt mondta, hogy 300 ezernél többen vállalnak munkát külföldön, ami 5,2 százalékos arányt jelent a magyar munkaképes lakosság körében. Szerinte Romániából, Bulgáriából vagy a Balti-államokból többen mennek külföldre dolgozni.

„A bérek növekedtek, és folyamatosan növekedni fognak. Ezt érzik az eddig külföldön munkát vállalók, és gondolom, hogy ez lesz a legjobb hatással a visszatérésükre” – tette hozzá a frakcióvezető.

Az MSZP európai parlamenti képviselője azonban egészen mást tapasztalt. Ujhelyi István szerint ugyanis a külföldön munkát vállaló magyar fiatalok egyáltalán nem akarnak hazajönni.

Tovább...


A cikk eredetije: Megállt, vagy folytatódik az elvándorlás?


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
9 hónapja

Lát  valaki megállást vagy  stagnálást? Mert én  azt  veszem észre, hogy  egyre  többen  mennek  külföldre dolgozni, miközben Magyarországon el fogynak a szakmunkások. Többi  Uniós államokhoz  viszonyítva ebben is  az  elsők között vagyunk a  végéről, a  bérekről már nem is  beszélve.