Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A még megkapaszkodók kezére is rátapos a kormány

via Népszava Online

2017. július 4. 11:05 | 2 hozzászólás

A közeli napokban 120 olyan, olcsónak számító munkásszálló férőhely szűnik meg Budapesten, amely évek óta sok ember számára biztosított kilépési lehetőséget a hajléktalanságból. Magyarországon egyre mélyül az alacsony jövedelmű embereket érintő lakhatási krízis - hívja fel a figyelmet a tarthatatlan helyzetre a Menhely Alapítvány.

Budapesten az elmúlt öt évben kétszeresére növekedtek a magánpiaci lakbérek, tovább csökkent az önkormányzati bérlakásállomány. Az alacsony jövedelmű polgárok egyre inkább kiszorulnak az egyébként is rosszul szabályozott magánbérlakás-piacról. Így fiatalok, idősek és családok ezrei kényszerülnek arra, hogy tartósan hajléktalanellátó, vagy gyermekvédelmi intézményekben, vagy éppen jó-rossz munkásszállókon éljenek - írják a dokumentumban.

Sok ember számára ezek a munkásszállók jelentik az egyetlen esélyt a hajléktalanságból való kikerülésre, vagy a hajléktalanná válás elkerülésére. A még megfizethető szálláslehetőségek száma most tovább csökken Budapesten az óbudai Kunigunda Munkásszálló diákszállóvá történő átalakításával. Akik nem találnak más megoldást, azoknak a Menhely Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat próbál valamilyen elhelyezést találni (sokan így is visszakényszerülnek a hajléktalanellátásba).

Tovább...


A cikk eredetije: A még megkapaszkodók kezére is rátapos a kormány


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Már bocsánat, de ha diákszállóvá alakítják át, az szerintem nagyonis rendben van!
Mert az ifjúságé a jövő!
Egy FELELŐS FELNŐTT csak jobban tud segíteni magán, mint egy hátrányos helyzetű tanulni vágyó vidéki fiatal!
Nekem is jólesett annó, hogy kaptam kollégiumot!
Az egyetemista bátyám albérletbe kényszerült, de már mindkettőnk albérletét nem tudták volna fizetni a kiskeresetű szüleim.

Bocsánat, de ez nem jobb- vagy baloldaliság kérdése...
 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Ez is egy intézkedése annak a programnak, hogy a  vidékiek ne tudjanak Budapesten munkát  vállalni. Mindent el tüntetnek, ami az elmúlt rendszerben jól működött. Nem csak azuitolsó lehetőséget veszik el, hanem a vidék . főváros összecsapást mélyítoik. Kérem, ez  nem foci...