Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Még el sem kezdődött, már rendkívüli botrányba fulladt a vizes vb

via Népszava Online

2017. július 12. 10:06 | 4 hozzászólás

Még el sem kezdődött, de már rendkívüli közpénz-pazarlási és adatkezelési botrányba fulladt a vizes vb.

Az Index kiderítette, hogy az eddig ígért – így is többszörösen túlárazottnak tűnő – 130,6 milliárd forintos költségeihez képest a valóságban legalább bruttó 170 milliárd forintba fog kerülni a magyar adófizetőknek a sportünnep. A szervezők ugyanis elhallgatták, hogy az eddigi költségeken túl további nettó 30 milliárdot költenek el a tévés közvetítéséhez szükséges technológiai feltételek – mint a világítás – kialakítására, illetve a média és a közönség kiszolgálására is alkalmas internetes hálózat kiépítésére. A hírportál szerint ezeket a feladatokat titokban kaphatta meg több, kormányközeli vállalkozás, mivel az ügyben semmiféle közbeszerzést nem hirdettek meg.

Az is kiderült, hogy a vb-re kialakított, ingyenes Duna-parti wifihálózat szoftverét egy azerbajdzsáni hátterű cég, a WandaFi fejlesztheti ki és így hozzáférhet majd a magyar felhasználók magánjellegű adataihoz is. A használók ugyanis a Facebook és az Instagram profiljaik belépőkódjának megadásával tudnak majd belépni az ingyenes hálózatra, amely ilyenkor minden egyes alkalommal „leszívja" a felhasználó profiljának az adatait.

Elvileg a WandaFi, illetve a vele szerződött partnerei ezeket az adatokat arra használják, hogy a netezők éttermi étel- és italfogyasztási, szórakozási szokásait ismerve személyre szabott reklámokat küldjenek a felhasználóknak. Ugyanakkor az általunk megkérdezett, informatikai biztonsággal foglalkozó szakemberek szerint lényegében csak a cég önkontrollja szab határt annak, hogy milyen egyéb, a Facebookon olvasható személyes adatokra kutassanak rá, ez pedig fokozottan érvényes lehet egy azeri hátterű cégre, a Közép-ázsiai országban ugyanis többek között az adatvédelmi jog is csak papíron létezik.

Tovább...


A cikk eredetije: Még el sem kezdődött, már rendkívüli botrányba fulladt a vizes vb


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Na még egy okkal több, hogy nem menjek fel a facéra! :(((

 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Most  már egyre  gyakrabban  teszem fel magamnak a kérdés,  honnan  ennyi pénz? Van  bőr az "ember" arcán  annyi, amennyit  szemrebbenés nélkül zsebre tesznek. Miközben a magyar  emberek, egyre jobban  szegényednek el. Az  ország  sem olyan  szép, mint  amilyennek feltüntetik. Csak körül kell nézni, elég  Budapesten egy  kis utcába bemenni, különösen  a peremkerületekbe. Vidéki falvakról nem beszélve...

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

Még mindig nem elég..., még mindig lopnak :(

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Mi lesz itt, ha  netán nyereséggel zárjuk a VB-t? Külön csatát  vívnak a nyereségen?