A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Még egy esélyt szeretne az MSZP a Vidám Parknak

via Népszava Online

2013. szeptember 23. 10:54 | 1 hozzászólás

Ne zárják még be a Vidámparkot - ezt javasolta az MSZP budapesti frakciójának a vezetője, mondván: éveket vesz igénybe az új park építése és az Állatkert bővítése, addig tovább működhetne a Vidámpark, amely már nem termel akkora veszteséget, hiszen nőtt a látogatószám.

Horváth Csaba azt várja a főpolgármestertől, hogy vonja vissza a tavalyi közgyűlési döntést a Vidámpark szeptember 30-i bezárásáról. Emlékeztetett, hogy ki kell dolgozni a koncepciót a kisföldalatti meghosszabbítására és a park átköltöztetésére Rákosrendező mellé, ezzel párhuzamosan az állatkert bővítésének koncepcióját és anyagi forrását is meg kell teremteni.

Mindez időt vesz igénybe, nem beszélve arról, hogy az új park csak 3-4 év múlva nyithat meg, addig működhetne tovább a régi. A politikus kiemelte: egyetért azzal, hogy a Vidámparknak a jelenleginél nagyobb, 15-20 hektáros terület kellene a fejlődéshez, és az állatkertnek is szüksége van a 6 hektáros plusz területre, de az időzítés nagyon fontos.

Horváth Csaba a továbbműködtetés mellett érvelt azzal is, hogy korábban anyagi okokkal indokolta a városvezetés a bezárást, az elmúlt egy évben viszont 20 százalékkal nőtt a látogatószám és az árbevétel, így ma már nem lehet százmillió forintos veszteségről beszélni.

Eközben tény, hogy míg a nyolcvanas években még évi 3 millióan, az elmúlt években már évente csak 300 ezren tévedtek be a már 175 éves múltra visszatekintő Vidámparkba. A "terjeszkedés" a vidámparki területek egy részén már meg is kezdő Állatkertet viszont évente egymillióan látogatják.

Az olyan, "műemléki jellegű" játékok, mint az 1906 óta forgó Körhinta vagy a favázas, 1922 óta le nem álló hullámvasút a helyükön maradnak, és a tervek szerint a jövőben a Állatkert is fent tud tartani "szűkített körű" vidámparki szolgáltatásokat.

Az Állatkertet vezető Persányi Miklós a múlt héten számolt be arról, hogy "a magyar népmesék által ihletett meseparkot és egy a szubtrópusi növény- és állatvilágot bemutató családi élményparkot" terveznek a mai Vidámpark helyén; a fejlesztések költségét 15 milliárd forintra becsülik.


A cikk eredetije: Még egy esélyt szeretne az MSZP a Vidám Parknak


Hozzászólások

nikkolaus képe

nikkolaus
5 éve

"Az Állatkertet vezető Persányi Miklós a múlt héten számolt be arról, hogy "a magyar népmesék által ihletett meseparkot és egy a szubtrópusi növény- és állatvilágot bemutató családi élményparkot" terveznek a mai Vidámpark helyén; a fejlesztések költségét 15 milliárd forintra becsülik."

Én ezt most nem értem. Nem arról volt szó, hogy az Állatkert "kinőtte" a területet és bővíteni szükséges. Akkor most mi ez a "mesepak" és "családi élménypark"? Ez lesz a "bővítés", a többi meg marad úgy, ahogy van?